Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bardzo pomysłowe rozwiązanie. Jednak w naszym przypadku to nie przejdzie, bo będziemy mieli ogrzewanie gazowe. Poza tym podoba mi się kawałek magazynku w garażu.

My żeby zwiększyć powierzchnie pokoi prawdopodobnie przesuniemy ścianę zewnętrzną tylną o 1,5 m i uzyskamy pokoje ok. 13m2.

Myślę jeszcze o projekcie Afrodyta i Elate, gdyż posiadają podwójne garaże, lecz chyba ze względu na koszty zostanie Atena.

• Odpowiedzi 105
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tyle, że przesunięcie ściany nośnej nie takie proste. Najpierw specjalna zgoda autora projektu, a później szczegółowe obliczenia architekta aranżującego projekt. A to wiadomo i czas i pieniądze.

Zmniejszenie garażu specjalnie mnie nie drażni, bo jak wiem z własnego doświadczenia im większy garaż tym większy ...... bałagan. Poza tym z tego co wiem to piec gazowy (gabaryty przecież niewielkie) spokojnie może wisieć w łazience, a już napewno w pralni. każdy jednak wybiera rozwiązania najwygodniejsze dla niego. :wink:

• 1 month później...
Witam wszystkich z forum. Już od dłuższego czasu wybiermy projekt i doszliśmy do wniosku atena lub afrodyta. Za ateną przemawiają koszty, natomiast za afrodytą komfort (większa i żona sądzi ładniejsza). Teraz przechodzimy do ostatecznego ataku na projekty i chcemy dokładnie porównać oba i podjąc decyzję. W związku z tym mam prośbę, może ktoś z forum ma zwymiarowane rzuty ateny i mógły podesłac na maila [email protected]. Będę wdzięczny. Pozdr. Tomek & Gośka

• 6 months później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...
Witam rozpoczelem budowe ATENY z http://www.extradom.pl lub http://www.dobredomy.pl i jestem ciekaw jak wygląda ten dom w stanie surowym badz ukończonym. Interesują mnie również fachowe rady związane z budową. Za odpowiedzi z góry dziękuje. mój @ to [email protected]

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
Jak się nie mylę to jesteśmy pionierami wśród forumowych wyznawców ATENY. Od pażdziernika MIESZKAMY!!! 8)

Poprosze zdjecia Waszego domku na maila [email protected]. I opis ewentualnych zmian jakie dokonaliscie w projekcie. My z narzyczonym jestesmy na etapie wybierania projektu i szukamy wszelkich porad i wskazowek doswiadczonych 'budowniczych':) bardzo nam sie podoba atena. Z gory dziekuje za wszelkie informacje.

• 2 weeks później...