A_dam 02.06.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Budowniczowie ATENY odezwijcie się! Wrzućcie jakieś fotki swoich pięknych domków. Mnie również bardzo podoba się Atena. Ma jednak moim skromnym zdaniem pewne "niedociągnięcia" (dla mnie przynajmniej). Brak spiżarki, oddzielnej ubikacji, długa ta jedna ściana (nie wiem jak to wygląda w realu). Można ją "złamać" "wypychając" ścianę garażu o 1 metr np., zawsze myslałem, że strop powinien być ... (nie drewniany). Może drewniany tańszy i lepszy skoro poddasze nieużytkowe. Nie wiem. Daleko ta jedna łazienka. Uważam, że kotłownia, łazienka, ubikacja (kuchnia) powinny być jak najbliżej siebie. Jeszcze raz proszę o odzew budowniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A_dam 02.06.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Walnijcie tu te zdjęcia tych swoich cudnych Aten. Proooosiiiimyyyyy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A_dam 02.06.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Może inni budowniczowie Ateny sie odezwą. Mnie też ten projekt się podoba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A_dam 02.06.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Wasze Ateny pewnie już wybudowane? Odezwijcie się. Może jakieś zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A_dam 02.06.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Co tam u Ciebie słychać? Zdecydowałeś się na Atenę? Mnie ten projekt kusi już od dawna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 05.06.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Bałdzo płoszę. Co prawda niektóre trochę pod słońce, ale jak będzie potrzeba to zrobię sesję jutro z ranka http://images32.fotosik.pl/276/02f167d474ad8e71med.jpg http://images33.fotosik.pl/277/e131678060f88068med.jpg http://images27.fotosik.pl/224/43312a910dc6ba2emed.jpg http://images30.fotosik.pl/225/0c010f573493e35amed.jpg http://images31.fotosik.pl/276/901fcdde66d57af1med.jpg http://images27.fotosik.pl/224/66917415dfe17fffmed.jpg http://images31.fotosik.pl/276/ec4bd1046e5c24b9med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A_dam 05.06.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Dziękuję bardzo. Proszę o jeszcze. Domek śliczny. Otoczenie również. Coraz bardziej jestem przekonany, że to ma być ONA. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 05.06.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Co prawda każdy ma inne wymagania, ale po ponad pół roku użytkowania nie zmieniła bym kompletnie nic. Projekt, co prawda po kilku naszych zmianach, w 100% spełnia nasze oczekiwania. Dodam jeszcze, że jest czwartym domem w którym mieszkamy i naprawdę to jest to o co nam chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A_dam 06.06.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Ja mam zamiar na bazie Ateny skomponować projekt indywidualny. Zmiany będą dotyczyć pokoi/sypialni. Pokoje w planie 7-8-9 będą stanowić jeden pokój. Pomieszczenie nr 10 będzie łazienką. Połowa łazienki będzie spiżarką, a część garażu będzie pokojem. W kotłowni będzie ubikacja, a kotłownia przedłużona kosztem pomieszczenia w garażu. Tak to widzę na dzisiaj. A Ty jakie zmiany wprowadziłaś w swoim projekcie? Może ja wykorzystam Twoje przeróbki?http://www.dobredomy.pl/?id_project=77&infopage=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 06.06.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Jeżeli nie będziesz zmieniał ogólnych gabarytów i nie będziesz za bardzo szachował ściankami nośnymi to chyba nie ma sensu wpędzanie się w koszty i robienie projektu indywidualnego. Wystarczy rozsądny kierbud. My w środku zmian zrobiliśmy sporo: - wiatrołap bez wejścia do kotłowni (na całej ścianie miejsce na sporą szafę) - likwidacja ścianki na którą się wchodzi z wiatrołapu (salon powiększył się do ponad 40m2) - pomieszczenie 6 i 7 połączone, z jednoczesnym przesunięciem ściany do pokoju 9 niewiele, nawet nie wiem ile, ale tak, że sypialnia ma co koło 20m2 - w 8 jest garderoba - ściana dzieląca pozostałe pokoje z korytarzem przesunięta tak, że korytarz ma 1,2m szerokości (duża szafa w 1 więc te mogłam odżałować) - przestrzeń zajmująca w projekcie pokoje 9, 10 i łazienkę podzielona została na dwa pokoje (wyszły naprawdę spore) - kotłownia (12) przedłużona na całą długość garażu i znajduje się w niej łazienka, a za nią maleńka pralnia (tak żeby pralka nie stała w łazience i podczas prania żeby bety nie walały się po łaz.) - acha, jeszcze w miejscu łazienki na projekcie, ale tylko z jej początku znajduje się dodatkowe małe wc (coby się kolejki nie ustawiały ) - okno w jadalni przesunięte jest na środek ściany - okno w salonie zmienione na takie normalnych wielkości i też na środku ściany - okno balkonowe zmienione na mniejsze i przesunięte na prawo (w celu lepszego zagospodarowania salonu i tarasu) - z sypialni mamy wyjście na taras To chyba tyle. Zmian jak widzisz sporo, a nasz kierbud powiedział, że wszystkie są nieistotne i nie trzeba ich uwzględniać przy adaptacji projektu. Odbiór techniczny odbył się bez żadnych problemów, więc chyba rzeczywiście nieistotne. Acha, jeszcze z pokoju syna jest wejście na górę na której wykroiliśmy ok 4 na 4 m, i ma tam sypialnię. Trochę długa ta odp., ale jakoś się rozpędziłam Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elunia 1972 08.06.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 SUPER DOM ! Bardzo długo czekałam na zdjęcia Ateny , ale było warto. Wiele ciekawych rozwiązań wprowadziliście.Z pewnością funkcjonalnych...Chciałabym sie dowiedzieć , w którym miejscu znajduje się teraz kotłownia i czym ogrzewacie dom? Pozdrawiam i licze na wiele cennych wskazówek , bo my dopiero zaczynamy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 08.06.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Witaj. Atena jaka jest każdy widzi... . Nie słyszałam jeszcze, aby się komuś nie podobała, chyba że się nie ujawniają . Kotłownia chwilowo w garażu (piec na drewno), natomiast na następną zimę mamy obiecany gazociąg. Nawet jak się trochę przeciągnie to gazyfikowanie to i tak przeżyjemy. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania, przymierzam się do własnej galerii, więc zdjęć też się trochę pojawi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A_dam 13.06.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Witam!Dzięki za informacje. Ja sam sobie narysowałem rzut poziomy. W środę byłem z tym u projektanta i ma to przelać na "inny papier". I to szybko, bo czasu nie mam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enat 15.06.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 witam! wlaśnie zakupiliśmy projekt atena (jesteśmy na etapie adaptacji) i pilnie śledzimy uwagi dotyczące ewentualnych zmian zainteresoały nas bardzo zmiany forumowicza ARCTICA tu prośba- bardzo prosimy o umieszczenie na forum lub przeslanie na maila rzutów po zmianach ciekawi nas także rozwiązanie w pokoju dziecinnym- czy w miejscu do spania na gorze nie jest zimno? zalezy nam także na maksymalnym powiększeniu salonu i tu mysleliśmy o wykuszu tak jak w afrodycie tego samego projektanta (moze ktos ma jakies doświadczenia) z góry dziękujemy i pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elunia 1972 22.06.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 WITAM .Ciagle myślimy o zmianach w projekcie ATENA.Teraz przyszedł nam do głowy pomysł, żeby w jadalni zamiast okna zrobić drzwi balkonowe do ogrodu.??? Jak wtedy wyglądałaby elewacja??? I co z symertią skoro w salonie byłoby okno??? W projekcie jest malutkie zupełnie w rogu . Może lepiej zrezygnować wogóle z okna w salonie.TYLKO CZY NIE BĘDZIE ZA CIEMNO W SALONIE??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 06.07.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Witam po dłuższej przerwie. enat Nie posiadam czegoś takiego jak rzuty po zmianach. Jak pisałam wyżej nasz kierbud stwierdził, że zmiany nie są istotne i nie trzeba ich nanosić przy adaptacji. Co do sypialni syna to jak wiadomo ciepło unosi się do góry i właśnie tam jest najcieplej. Obawiałam się czy właśnie w tym pokoju na dole nie będzie zimno, ale nie jest . Salon po naszych zmianach ma ponad 40 m2, więc jak na ogólną nie za wielką powierzchnię domu to chyba sporo elunia Zerknij na zdjęcia. U nas w salonie jest normalne duże okno na środku ściany, dodatkowo okno jadalniane jest przesunięte na środek ściany. Zależy od której strony będziesz miała okno balkonowe, ale u nas byłoby ciemno bez okna w salonie. Jeżeli Twój ogród rozciąga się właśnie po stronie jadalni to niezłym rozwiązaniem były by drzwi, no i blisko z kawką na tarasik . Wygląd zewnętrzny chyba by trochę ucierpiał, ale zawsze jest coś za coś pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ I JUSTYNA 27.07.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Część tutaj Justyna i Łukasz. Jesteśmy zainteresowani zdjęciami projektu domu Atena lub Atena Ii z e strony dobredomy.pl. Czy ktoś z formuowiczów z województwa śląskiego postawił już ten domek? Jesli tak to gorąco prosimy o kontakt . Z góry dziękujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 30.07.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Niestety nie jestem ze śląska, ale Atena stoi . To jest już Atena II???? Już lecę na stronę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ I JUSTYNA 31.07.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam. I jak się podoba Atena II ??. My chcemy zmniejszyś na szerokość ten projekt- nie zmieści się nam na działce w orginalnej wersji. . Dlatego chcemy zobaczyć go na żywo.Niewiemy co po zmniejszeniu z tego wyjdzie. Czy mógłby Pan przesłać nam na skrzynkę zdjęcia Pana pięknej Ateny. Czy kontaktował się Pan z kimś kto wybudował już Atenę w okolicach województwa śląskiego. ? Dziękujęmy za odpowiedz . Pozdrawiam. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 17.08.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Nawet nie wiedziałam, że ukazało się coś takiego jak Atena II . Nie wiem, czy podniesiono w niej ściankę kolankową. Na wizualizacji wygląda na to, że nie. Nie potrafię sobie wyobrazić u siebie na poddaszu trzech pokoi i łazienki, chyba że dla krasnali, bo tam jest po prostu nisko!!!! Szczególnie w proponowanej łazience. Zmniejszenie szerokości Ateny wiąże się niestety ze zmianą całej konstrukcji dachu. Atena nie jest popularnym projektem i z tego co wiem to przynajmniej na forum jesteśmy pierwsi . Kontaktowało się ze mną kilka osób będących na etapie projektu, ale nie wiem jak postępują ich prace budowlane. I chyba nie są ze Śląska... nie wiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts