Arctica 17.08.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Przyjrzałam się dokładniej Atenie II. Ścianka kolankowa musi być podniesiona o ponad 60 cm. Nie wiem tylko dlaczego nie widać tego na zdjęciach? No i jak to wygląda po wybudowaniu, czy nie niszczy to ogólnego wyglądu pięknej przecież Ateny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena_01 20.08.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 WITAM MIŁOSNIKÓW ATENY Jestem na etapie adaptacji projektu Ateny - fundamenty na na jesieni. A na razie moim marzeniem jest zobaczenie Ateny na żywo.... I chyba sie uda.... Wielki ukłon dla Arcticy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enat 20.08.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 witam wszystkich miłosników ateny, dziękuje arktice za odpowiedźwłaśnie czekamy na pozwolenie, ktore mam nadzioeję uzyskać w niedługim czasie- może ktoś podpowie mi o co dokładnie chodzi z tą ustawą o ochronie gruntow rolnych i leśnych? dostalam pismo w sprawie wywiezienia części ziemi z powierzchni, na ktorej będzie stał domjak rozumie ziemia ta jest przeznaczona do użyźniania gleb rolnychpytanie- czy ktoś to faktycznie sprawdza?czy jest to fikcyjny przepis? w piśmie tym pisze żeby po przeniesieniu tej ziemi powiadomić odpowiedni organ w celu dokonania kontrolijeżeli zaś się tego nie uczyni to zostanie nałożona opłata za każdy metr sześcienny [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulka-m 26.08.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witam, własnie dzis stanął pierwszy pustak naszej "Ateny". Kto buduje tez co cudeńko lub w nim mieszka, dajcie znać,a może jest ktoś z podkarpacia kto ma taki domeczek i mógłby sie nim pochwalić, bardzo chciała bym zobaczyc go na żywo, a niestety w okolicy chyba niema "ateny". Ewentualnie poprosze o jakieś foty Waszych "Aten",moze podsuną nam sie jakieś pomysły , co do drobnych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krdo 20.09.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Witam serdeczniema ktos moze z osob, ktore juz pobudowaly atene projekt na sprzedaz? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beacia25 27.09.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Witam serdecznieMam do sprzedania projekt atena z extradom. Projekt jest nówka, od miesiąca mam go w domu a sprzedaje z powodu spraw rodzinnych jakie wynikły w mojej rodzinie.Mogę zrobić zdjęcia co znajduje się wraz z projektem. Cena projektu tak jak w extradom-ie. Pokrywam koszty wysyłki. Mój email [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzykiew 05.11.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Jak możemy dodać zdjęcie z naszą Ateną?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatekmarta 19.11.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 JESLI BYŁBY KTOS ŁASKAWY PRZESŁAC MI ZDJECIA WNETRZE DOMU ATENA TO BYLA BYM BARDZO WDZIECZNA. INTERESUJE MNIE TEN PROJEKT ALE NIE MAM WYOBRAŻENIA O TYM DOMKU WE WNĄTRZ. JESLI KTOS MIESZKA W TYM SLICZNYM DOMU TO BARDZO PROSZE O PRZESŁANIE ZDJEC NA ADRES [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brrr 24.11.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Witam serdecznie forumowiczów.krzykiew: odpowiedź na twoje pytanie (może się w końcu rozkręci się to forum). Logujesz się na stronie np. http://www.fotosik.pl, na którą możesz wgrać za darmo na serwer Twoje zdjęcia. Jest to stronka, która wymaga założenia swojego konta, ale za to jest darmowa (jest wiele takich serwisów). Jak wgrasz na serwer zdjęcia i zaczniesz je oglądać, pod zdjęciami ukaże się "bezpośredni link do strony ze zdjęciem" czy coś podobnego. Musisz go skopiować na to forum i to wszystko. Powodzenia!Ja również jestem zainteresowany zakupem tego projektu (potrzebne do pozwolenia na budowę), jednak przeraża mnie konstrukcja dachu. Wobec tego mam prośbę do forumowiczów, aby napisali ile wynosi koszt tego dachu: robocizna i materiały.Powtórzę również prośbę kwiatekmarty, gorąco proszę o przesłanie zdjęć z tego ładnego domku na maila: [email protected]A może już gdzieś stoi ten dom w okolicy Wrocławia i jest możliwość obejrzenia go w rzeczywistości. Z góry dziękuję.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.11.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Zdjęcia mojej Ateny (wnętrz) znajdują się na forum. Trzeba przejrzeć moje posty w różnych tematach, najszybciej chyba szukać po autorze.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.11.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 A może już gdzieś stoi ten dom w okolicy Wrocławia i jest możliwość obejrzenia go w rzeczywistości. Z góry dziękuję. Stoi, ale niestety w okolicy Wawki, chyba że zabłądzicie w te strony to oczywiście zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brrr 01.12.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Witam Arctica! Przejrzałem Twoje zdjęcia i nasuwa mi się parę pytań. Acha, jeszcze z pokoju syna jest wejście na górę na której wykroiliśmy ok 4 na 4 m, i ma tam sypialnię. Czy to pomieszczenie jest również nad salonem? Pytam, bo zastanawiamy się z żoną nad odsłonięciem belek stropowych i dachu. Czy w tym pomieszczeniu zrobiłaś okno? Na zdjęciach nie widać. Jak wysokie jest to pomieszczenie? Jakiego grubego styropianu użyłaś do ocieplenia tego domku? Jeśli tak, to czy w związku z tym zmieniałaś grubość użytych pustaków? Usunięcie ścianki, na którą się wchodzi z wiatrołapu nasuwa się samo Inne zmiany jakie chcemy wprowadzić: - usunięcie okna z sypialni na taras - wstawić drzwi z pomieszczenia gospodarczego do garażu - w kuczni zamiast barku wyspa - duże okno w jadalni - drzwi na taras z salonu trzyskrzydłowe Nie są to duże zmiany, ponieważ projekt spełnia nasze oczekiwania. Co do kupna tego projektu to jest już przesądzone, tylko że będzie to odbicie lustrzane. Pozdrawiam PS. Za zaprosiny dziękujemy! A jak zabłądzimy koło Wawki to wpadniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatekmarta 01.12.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 my tez juz przesadzilismy o kupnie tego domu:)zmiany chcemy wprowadzic podobne ja "brr" tylo z ta wyspa w kuchni to nie pomyslałam bardzo fajny pomysł bede musiała to przeanalizować Arctica: nadal nie znalazłam innych zdjec z twojego wnetrza oprocz kuchni i łazienk. mam nadzieje ze ruszymy z budową po nowym roku juz sie nie moge doczekac. aha brr ja bede sie budowała w okolicy lubina to nie daleko wrocławia a ty???i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 02.12.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Czy to pomieszczenie jest również nad salonem? Pytam, bo zastanawiamy się z żoną nad odsłonięciem belek stropowych i dachu. Czy w tym pomieszczeniu zrobiłaś okno? Na zdjęciach nie widać. Jak wysokie jest to pomieszczenie? Jakiego grubego styropianu użyłaś do ocieplenia tego domku? Jeśli tak, to czy w związku z tym zmieniałaś grubość użytych pustaków? Sypialnia troszkę wchodzi nad salon, jak będziecie mieli projekt to zobaczycie, jest dokładnie między belkami nośnymi dachu. Też myśleliśmy nad "podwyższeniem" salonu, ale jak stanie więźba to sami zadecydujecie. Okna nie robiliśmy, jest wystarczająco widno z dolnego okna, a poza tym to jest tylko druga część pokoju syna do której się będzie wdrapywał tylko na noc. Wysokość ok. 2,20. Grubość gazobetonu 24 + 10 styropianu, w projekcie było 36 gazobeton i bez ocieplenia. Mąż wolał tak, więc jest tak. Nie wiem, czy pisałam, też nie mamy projektowego okieneczka w sypialni na taras. Zamiast niego mamy drzwi na taras z których jestem baaaaaaaaardzo zadowolona. Jak już staną ściany, to przyjrzycie się kuchni. Jak ma być wyspa to raczej bez szafek na bocznych ścianach, bo z boków wyjdą wąziutkie przesmyki. A może półwysep? Pozdrwaiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brrr 02.12.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Witam Rzeczywiście na projekcie nie ma ocieplenia, stąd moje pytanie. Zastanawiamy się nad ścianą 24+12. Możesz coś napisać o kosztach ogrzewania, bo podejrzewam, że przemieszkałaś w nim już jedną zimę. Odnośnie wszelakich zmian wszystko okaże się podczas budowy W Ikei we wrocku widziałem wyspę w kuchni o szerokości ok. 4m i wyglądało całkiem przyjemnie. Co do poddasza to bardzo mi się podoba idea. Na pewno zrobię coś na Twój wzór! Drzwi na taras widać na zdjęciu, jednak to kwestia gustu. Ja wolę większe drzwi z salonu, chociaż nie będę się zarzekał. Domek powstanie w Jelczu-Laskowicach. Może w przyszłym roku uda się wylać fundamenty. krzykiew, a gdzie stoi Twoja Atena? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barcze 07.01.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Dzien dobry- niestety nie mamy zadnych zdjec poniewaz dopiero jestesmy na etapie planowania naszej budowy -jezeli wszystko sie powiedzie to moze bedzie druga Atena tuz obok czyli w Kraczkowej-uprzejmie prosimy jesli to mozliwe o zdjecia panstwa budowy lub moze macie panstwo czyjes zdjecia tego samego projektu.Podaje adres meilowy [email protected]. Bardzo dziekujemy i pozdrawiamy. ps.Czy jesli ten dom juz stoi czy mozna by bylo go sfotografowac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalo1977 13.01.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Witam,Jesteśmy na etapie ścian fundamentowych dlatego jeśli można proszę wszystkich którzy są już dalej oraz tych co wybudowali o zdjęcia oraz porady i uwagi. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalo1977 13.01.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 To jeszcze raz ja! Gdyby ktoś zechciał coś przesłać to proszę na adres email: [email protected]. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulka-m 31.01.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Prosze napisac do mnie na meila [email protected] gdyż nie moge wysłac nic na Pani pocztę bo mi wracaja meile. Może jakiś błąd sie wkradł. Prosze o kontakt meilowy to napewno podeślę kilka fotek.Teraz jesteśmy na etapie krycia, własnie przywieźli man blachę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bioly11 19.05.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 POTRZEBUJE JAKIES FOTKI BARDZO PROSZĘ WSZYSTKICH O FOTKI Z PROJEKTU ATENA WRP1057 CHCIAŁBYM GŁĄDNOĆ ZDIECIA I EWENTUALNIE JAKIES ZMIANY W PROJEKCIE MÓJ MAIL [email protected] pozdrowienia dla wszystkich bioly11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts