iva_marti 26.08.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Ponieważ świetnie Wam idzie w doradzaniu odnośnie urządzenia kuchni, oceńcie łazienkę Łazienka jest maleńka. Musi jednak zostać w niej brodzik dla gości (pokój gościnny obok). Wykonawca zdecydowanie odradził brodzik bez płytem (nad czym ubolewam). Wybrałam więc bardzo płytki brodzik np. Koło ma takie. Chciałabym optycznie powiększyć łazienkę. Nie chce rzeby brodzik rzucał sie w oczy,dlatego schowałam go za ścianką. Na podłogę wybrałam deski teak (takie jak na zdjęciu) Pusta ściana, po lewej stronie, będzie bez płytek (pomalowana na jakis jakiś jasny kolorek lub delikatny tynk strukturalny - o ile one nadają sie do łazienek) W okolicach umywalki troszkę płytek. Nad umywalką duże lustro na całą ściankę i prawie do sufitu. Umywalka jakaś mała o niemasywnych kształtach Płytki przy toalecie m i może nad gebaritem jakaś płytka szafka na chemię , kilka ręczników. Płytki chętnie jakies jaśniutkie,nawet białe z lekkim połyskiem lub płytki matowe i do tego mozaika z połyskiem biało - perłowa Szklane ,delikatne drzwi prysznicowe. Pod prysznicem na jednej scianie mozaika w jakimś intensywniejszym kolorku. Oczywiście dorze oświetlona łazienka i wnęka na prysznic. http://img83.imageshack.us/img83/5451/p8260001ii4.jpg http://img239.imageshack.us/img239/820/419644039za2.jpg http://img387.imageshack.us/img387/836/19113253mx1.jpg http://img83.imageshack.us/img83/1857/9430cg4.jpg http://img60.imageshack.us/img60/9620/p8250021kw5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 27.08.2008 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Może jednak ktoś sie wypowie Czy takie rozmieszczenie będzie dobre? Czy wstawienie tej scianki nie zagraci i tak małej łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 27.08.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Mnie się podoba, szczególnie te deski - ach. Ja jednak bałabym się desek w łazience, ale ja już tak mam. Ustawienie ok. Ja mam jeszcze mniejszą łazienkę i drzwi pośrodku dłuższej ściany a chcę też tam zmieścic prysznic, umywalkę i sedes. U mnie planuję prysznic bez brodzika lub taki całkiem płaski jak pokazałaś, ale lepiej bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 27.08.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Hej, ja nie kumam o co chodzi z ta polka pod prysznicem? Ta dobudowana sicianka ma byc dostepne spod prysznica? Troche to dziwaczne.. A moze nic nie dobudowywac, tylko zrobic drzwi od prysznica prostopadle do scianki `73cm`-> te sicnke moznaby troszke przedluzyc - powiedzmy do 80cm, aby kabina w srodku byla wygodna. Drzwi beda sie otwieraly (zostanie mniej niz 80cm) na te sciane 153cm, dadza sie otworzyc. bo szer. przejscia to niecale 57cmhttp://www.kolo.com.pl/kolo/kabiny/kabiny_niven/kabiny_prysznicowe_kabiny_niven_25438.html(swoja droga bardzo polecam nivena, uzytkuje go 2 miesiace i w ogole sie nie brudzi (jednak po kazdym prysznicu sciagamy wode "sciagaczka").Jezeli chodzi o kolorystyke, to przy tej drewnianej podlodze pieknie beda wygladaly zwykle biale kafle, biala fuga...lazienke mozesz kolorowac dodatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 27.08.2008 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 @nia w pierwszej wersji też tak myślałam : postawię ściankę 80 i za nią we wnęce będzie prysznic 80x80 . Jednak boję się,że to trochę mało. Łazienka ma być jako gościnna i nie bardzo widzę moją mamę lub teściową próbujące się wymyć w miarę swobodnie w takiej małej kabinie. Chyba strasznie ciasna jest taka kabina.Dlatego wpadłam na taki pomysł, że ścianka na 73 i wejscie pod prysznic od strony łazienki. Zostaje brodzik 80x 153. Miał być prysznic bez brodzika i byłoby stasznie duzo miejsca. Wykonawca jednak stanowczo nam taki prysznic odradził. Mamy zbyt grube izolacjie i td. itp. Największy brodzik znalazłam 80x120 i dlatego zostaje mi pod prysznicem jakies 33cm luzu bez brodzika. Mogę tam dorobić ściankę i w niej wyciętą półkę. Ewentualnie od ściany dać pod lekkim skosem płytki ,żeby woda z nich wpadała do brodzika a nieleżała na tych płytkach. Nie wiem czy jasno to napisałam .Coś takiego: I I sciana I I ''''33cm''''i----------------------------i brodzik 120cm Te 33cm płytek musiałyby być pod lekkim skosem ,zeby woda na nich nie stała lub to zabudowac i tylko zostawić półeczkę na wygodnej wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 27.08.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Jak dla mnie to wszystko ok.I pod prysznicem więcej miejsca i półki na szampon, płyn, gąbkę itp.Myślę, że będzie bardzo ładnie.Tylko martwi mnie dlaczego nie możecie mieć bez brodzika, jakie argumenty były na nie, o co chodzi z tą izolacją. Ja chcę mieć właśnie bez brodzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 27.08.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 A widzisz! Nie mialam pojecia, ze sa takie brodziki asymetryczne az do 120cm, myslalam, ze bedziesz miala brodzik 80-tke i prawie drugie tyle wolnego miejsca na podlodze pod prysznicem, co wydalo mi sie jakies malo sensowne. Jezeli jest taki brodzik, to genialnie! Z brodzikiem z plytek (mam taki) to moze o to chodzi, ze - z tego co pamietam - czesci odplywu byly umieszczane w podlodze na etapie wylewania podlog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 27.08.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 bardzo fajna łazienka. Myślałam, że ta ścianka rzeczywiście zmniejszy łazienkę ale jeśli na niej zamierzasz powiesić umywalkę i lustro to OK. Myślałam o ściance ze szkla, ale tak chyba nawet lepiej no i dodatkowo odchodzi Ci problem drzwi szklanych do czyszczenia, bo jeśli prysznic będzie głębiej to nie powinno tak strasznie chlapać. A co do półki to możesz zrobić na dwa sposoby - albo brodzik wcisnąć maksymalnie do ściany i ściankę z półeczką zrobić od strony drzwi, albo z tamtej strony te płytki, o których mówiłaś, wiem o co chodzi. Na półce wewnątrz prysznica miałabyś to samo czego chcesz uniknąć na tej podłodze - woda by zostawała na niej i byłaby niefunkcjonalna bo wszystko by się zalewało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 27.08.2008 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 @nia niestety dokładnie nie wytłumaczę o co chodziło. Dla mnie to wszystko jest tajemnicze W wielkim skrócie tam będzie 20cm styropianu + gruba wylewka + jeszcze jakieś dodatkowe izolacje. Będzie to dość grube. Jak budynek zacznie siadać (co jest normalne) to może gdzies to się przesunąć o 2-3 milimetry i wtedy te izolacje ,które się daje pod prysznice bez brodzika, też mogą gdzieś puścić i woda będzie tamtędy przeciekać. To tak w wielkim uproszczeniu. Wydaje mi się ,że półeczka po stronie szklanych drzwi,widoczna z łazienki będzie dość masywnie wyglądać to aż 33cm. Jak myślicie, czy jeśli baterie prysznicowe będą przesunięte na środek brodzika ,nie środek drzwi to będzie to wyglądało jak błąd wykonawcy? A może baterie całkiem schować za scianką żeby nie była w świetle drzwi szklanych. Tylko szkoda ładne baterie tak chowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.08.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Zapytam, bo nie bardzo rozumiem, po co taka gruba izolacja Czy pod spodem będzie jakaś chłodnia, czy co?? Brodzik z płytek z odpływem liniowym w podłodze jest bardzo praktyczny, wygodny. Coś mi się wydaje, że ten wykonawca nigdy czegoś takiego nie robił i stara się Ciebie do tego zniechęcić, żeby nie stracić klienta (a nuż poszukasz sobie innego, który to zrobi). Weź lepiej pod lupę tego wykonawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 28.08.2008 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 To bedzie dom pasywny,energooszczędny. Wykonawca to pasjonat, robi od lat takie domy. Ludzie z całej Polski (i nie tylko) proszą go o pomoc. Więc raczej zmieniać nie będziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts