Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zdradzone dwie

cenestezja

Recommended Posts

pewnie można ...każdego można urazić

ale według mnie tak samą urażą słowa:

"wiesz , kochana ....nie będę sie już z Tobą kolegować ponieważ nie odpowiada mi Twój sposób bycia gdyż jesteś arogancka i wulgarna"

jak i

" słuchaj....mam cie w d... , sp..."

:roll:

Zawsze można powiedzieć "przykro mi bardzo, ale nie mam czasu, może kiedyś się zobaczymy " :lol: :lol:

• Odpowiedzi 238
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

"wiesz , kochana ....nie będę sie już z Tobą kolegować ponieważ nie odpowiada mi Twój sposób bycia gdyż jesteś arogancka i wulgarna"

jak i

Zawsze można powiedzieć "przykro mi bardzo, ale nie mam czasu, może kiedyś się zobaczymy " :lol: :lol:

no i to jest własnie nieszczerosc i obłuda :roll: :lol:

(...)

2) Jeśli go kochasz, udawaj że o niczym nie wiesz, ale zacznij dbać o siebie w sposób bardzo widoczny. A więc fryzjer, kosmetyczka, ciuchy, wypady z towarzystwem do knajpy (późne powroty do domu), albo imprezki w domu :)

(...)

Brzmi groteskowo, nieprawdaż? :-? Potrzeba az takiego wstrząsu żeby zacząć to robić? To powinien być standard, a nie ewenement na odreagowanie. Może mniej by było podobnych akcji, gdyby kobiety myslały wyprzedzająco..?

Daggulka, czyżbyśmy dożyli czasów, w których uprzejmość i samokontrola równa się hipokryzja?

Ja też piszę, co czuję, ale w słowach przebieram. Słowa mają moc. Mówisz, że się nie przejmujesz, ale na pewno i Ciebie można urazić jakimiś słowami, o których ktoś pomyśli "piszę co czuję i nie przebieram w słowach".

100krotko - chciałem zadać to samo pytanie ;)

Zastanawiam się np. czy wszyscy zwolennicy ograniczania obłudy przez brak kontroli na lini mysli-słowa zachowują się tak samo w każdym aspekcie żywota. Na przykład, spłycając i skracając, czy publicznie bekają i puszczają bąki bo to szczere, naturalne i niepolukrowane?

a ja wręcz przeciwnie .... zawsze piszę co czuję i nie przebieram w słowach :roll:

nie ma sensu na siłę się sztywno ugrzeczniać ... a słowa to tylko słowa ...to że ktoś sobie czasem zaklnie albo po kimś pojedzie to nie przestępstwo

Trudno przeczytać 4272 posty - przeleciałem pobieżnie i jakos nie widzę, żebys kiedykolwiek przekroczyła granicę dobrego smaku. Miło się Ciebie czyta, miło się ogląda zdjęcia w dzienniku. To chyba kwestia wrodzonego wyczucia.

Co w sercu to na języku, powiadasz. Cóż, może nie tak do końca to co Ci się tam w tym sercu tłucze kogokolwiek obraża :)

Trudno przeczytać 4272 posty - przeleciałem pobieżnie i jakos nie widzę, żebys kiedykolwiek przekroczyła granicę dobrego smaku. Miło się Ciebie czyta, miło się ogląda zdjęcia w dzienniku. To chyba kwestia wrodzonego wyczucia.

Co w sercu to na języku, powiadasz. Cóż, może nie tak do końca to co Ci się tam w tym sercu tłucze kogokolwiek obraża :)

O, pod tym i ja się podpiszę ;-) Chyba jednak nie jesteś aż tak wyrywna, jak Ci się zdaje ;-)

(...)

2) Jeśli go kochasz, udawaj że o niczym nie wiesz, ale zacznij dbać o siebie w sposób bardzo widoczny. A więc fryzjer, kosmetyczka, ciuchy, wypady z towarzystwem do knajpy (późne powroty do domu), albo imprezki w domu :)

(...)

Brzmi groteskowo, nieprawdaż? :-? Potrzeba az takiego wstrząsu żeby zacząć to robić? To powinien być standard, a nie ewenement na odreagowanie. Może mniej by było podobnych akcji, gdyby kobiety myslały wyprzedzająco..?

Nie chodzi o odreagowanie, tylko zainteresowanie mężusia niespodziewaną zmianą trybu życia żony. Myślenie jest potrzebne nie tylko kobietom jak widać ;)

jak i

Nie jest sztuką powiedzieć komuś "spierd.laj", ale powiedzieć "spierd.laj", w taki sposób, aby ten Ktoś poczuł rozkosz, z powodu zbliżającej się podróży :D - to jest już sztuka :wink:

jak i

Nie jest sztuką powiedzieć komuś "spierd.laj", ale powiedzieć "spierd.laj", w taki sposób, aby ten Ktoś poczuł rozkosz, z powodu zbliżającej się podróży :D - to jest już sztuka :wink:

To się nazywa dyplomacja :lol:

Dzień Dobry,

To ja, po przejściach.

On się przyznaje, chce zostać z nami.

Ja walczę ze sobą.

Walcz Kobieto, walcz - sił dużo życzę.

Jeśli szczerze chce zostać z Wami, a nie tylko tak sobie mówi, to dobrze.

Taka sytuacja jest wielką próbą - próbą dla całej rodziny. Cnotą jest wybaczać. Zostałaś upokorzona, córka też, ale teraz od Ciebie bardzo dużo zależy - powinnaś o tym pamietać, w kwestii córki powiedziałabym, że wszystko od Ciebie zależy. Ona zapamięta to, do końca życia - rób tak, aby była z Ciebie dumna.

Życzę dużo wytrwałości i przemyślanych decyzji.