Gość Henek 02.10.2003 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Mam taki problem wymurowałem na działce ściany altanki 4,5x3,6 z cegły rozbiórkowej i chcę położyć na na nich murłaty. Problemem jest, że wieniec nie jest idealnie równy, a strop będę robił belkami montowanymi na murłacie (jako jętki) i jak położę murłaty mam szczeliny między ścianą a murłatą. Chcę tą ściane wyrównać i uszczelnić przez nałożenie świeżej zaprawy i na to kłaść murłatę. W związku z tym mam pytanie czy są przeciwwskazania do takiego postępowania i czy nie należy jakoś zaizolować samej murłaty. Poza tym mam pytanie czy taką murłatę można otynkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 02.10.2003 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 O ile wiem, pod murałatę należy dać papę - u mnie tak jest. Nie wiem nic o tynkowaniu, może inni pomogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Drejas 1 02.10.2003 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Napewno można otynkować murłat przybić papę następnie siatekę tynkarska i tynk i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 04.10.2003 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2003 murłaty się nie kładzie na zaprawie, czy betonie itepe - bo może ciągnąć wodę.Pod murłatę połóż papę, albo grubą folię budowlaną (teraz taką robią - jedna warstwa folii zamiast 2xpapa na lepiku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ipp 05.10.2003 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2003 mieczotronix i drejas 1 mają rację, chociaż ja bym dał 2 warstwy grubej folii pod belkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.10.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2003 u mnie pod murłatą jest papa (2 warstwy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shatterhand 05.10.2003 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2003 Wydaje sie ze pod murłate dobrze będzie wyrównać zaprawą cementową a na nią dać 2xrazy papę lub folię przeciwwilgociową.Z tynkiem nie ma problemu;obłożyć siatką np.Rabitz'a i obrzucić!Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 06.10.2003 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Jak wcześniej wszyscy stwierdzili - nie można łączyć bezpośrednio drewna z betonem czy zaprawą. Musisz zastosować izolację poziomą czy to z papy czy folii budowlanej.A dla uszczelnienia nierówności możesz na izolację położyć piankę polietylenową grub. 0,5 lub 1,0 cm - w zależności jaki masz nierówności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts