wizardt 27.08.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witam wszystkich forumowiczy! Trochę szukałem, ale nie specjalnie poszło, więc może ktoś mi zasugeruje jak rozwiązać problem zrobienia sziferów. Ja to widzę tak, że wykopię dół w ziemi potem ok 15-20 cm jakiegoś grubego kruszywa powiedzmy 16mm potem jakiś piasek z cementem na to szifery i potem jakiś beton czy coś podobnego w szczelinki między nimi. Oczywiście będzie wszystko ubity. Ma to ręce i nogi czy coś żle se wygłówkowałem? oczywiście jakiś spadek ze 2% cała nazwijmy to "konstrukcja". Dzięki za wszystkie rady! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 28.08.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 a co to sifer szifer z babskiej ciekawości pytam moje pierwsze skojarzenie to zabytkowy kamień szlifierski z Kalisza Pomorskiego symbol lokalnej tradycji sięgającej średniowiecza. Według starej legendy dawni mieszkańcy Kalisza używali kamienia szlifierskiego do szlifowania języków kłamcom i gburom. Ta dotkliwa kara nawracała ich na drogę prawdy i uczyła grzeczności. Ryciny i zdjęcia kamienia szlifierskiego można odnaleźć w wielu materiałach historycznych dotyczących Kalisza Pomorskiego. Po 1945 roku kamień szlifierski zaginął. W 2003 roku natknięto się na niego podczas prac leśnych. Został odrestaurowany i powrócił na swoje dawne miejsce – w lasku nad jeziorem Młyńskim. Replika kamienia szlifierskiego znajduje się także przy budynku Ratusza Miejskiego. http://www.kaliszpom.pl/pliki/kaliszpom/Image/kam1.jpg http://www.kaliszpom.pl/pliki/kaliszpom/Image/kam2.jpg zdjęcia i tekst ze strony Kalisza drugie kamień szlifowany vel "szifer" trzecie kamień polny wyglądający jak szlifowany czwarte beton udający kamień szlifowany więcej pomysłów nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 28.08.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Jak w googlach nie ma, to nie ma. Jest tylko, cyt.: Klaudia Szifer galeria nago. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts