Jayer 02.10.2003 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Witam! Ten temat wraca u mnie obecnie jak bumerang.Otoz moj poprzedni kierownik (wirtualny) nie nalezal do odpowiedniej Izby. W zwiazku z tym musialem zatrudnic (juz nie wirtualnego) nowego kierownika ktory do odpowiedniego lobby nalezy. No i dobrze, bo kolejny doradca techniczny zawsze sie przyda.Pytanie jest takie:- Co jesli poprzedni kierownik budowy (nielegalnie) budowal?- Co jesli zmiane zglaszam po (dajmy na to) 2 miesiacach od momentu przejecia obowiązków? Czy czekaja mnie jakies sankcje ze strony powiatowego inspektora nadzoru budowlanego? PozdrawiamJoy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 03.10.2003 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Raczej nie, zawsze mozesz powiedzieć, ze przerwałeś budowę na parę miesiecy (nie wolno na dłuzej niż 2 lata, pozwolenie wygasa), zgłos po prostu nowego kierownika, każ mu przejąć plac budowy i wpisac się do dziennika budowy, nadzór takich duperel sie nie będzie czepiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpol 03.10.2003 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Raczej nie, zawsze mozesz powiedzieć, ze przerwałeś budowę na parę miesiecy (nie wolno na dłuzej niż 2 lata, pozwolenie wygasa), zgłos po prostu nowego kierownika, każ mu przejąć plac budowy i wpisac się do dziennika budowy, nadzór takich duperel sie nie będzie czepiał... Nie wiem skad czerpiesz takie informacje jednak podaje informacje z PINB gdzie twierdza ze jest to brak nadzoru na budowie przez wspomniany okres. Jak do takich przypadkow sie ustosunkuja jeszcze nie wiedza. Ale proponuja aby ustepujacy zapisal to w dzienniku budowy odchodze z dniem 31. 12.2002 roku wtedy dla nowego kierownika i inwestora termin 2 lat jest dopuszczalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 03.10.2003 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Ja zmieniałam kierownika budowy na "swojego" - kupiliśmy działke z rozpoczętą budową. Złożyliśmy zawiadomienie do Urzędu Gminy, nowy zaczął robic wpisy w dzienniku - na razie jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts