Gość 25.03.2002 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2002 Przekażcie wasze uwagi na temat dotepnych obecnie mat na sciany. Co ile kosztowalo? Czy mielscie jakies niespodzianki? Poniewaz planuje rozpoczac w tym roku, wszelkie info jak najbardziej potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 26.03.2002 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2002 To zależy w jakich rejonach budujesz - cena głównie jest uwarunkowana od miejsca.Ja buduje w okolicach Czestochowy a tam ceny są różniaste, np. pustaki max "Jopek" 2.85 brutto bez transportu lub pustaki coś ala "porotherm" 2.21 brutto z transportem / wymiary najwieksze /. A na przykład pustaki fundamentowe 3.32 za sztukę /38x20x22/ lub 2.35 /45x22x14/.Jeszcze nic z tych materiałów nie kupowałam, ponieważ najpierw muszę sprawdzić ceny w każdym pobliskim składzie budowlanym,ale skłaniamy sie do zakupu tych własnie wymienionych.Powodzenia w poszukiwaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 26.03.2002 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2002 Rena, zlituj się - gdzie sprzedają "wymiary największe" a'la Porotherm za 2,21 ???? Budownictwo jest na dnie, to fakt, ale żeby w ciągu 9 miesięcy ceny spadły o 64% ?? Teraz rozumiem, skąd nagle inflacja 3,5 % na koniec lutego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.03.2002 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2002 Thermopor 38cm P+W, kl.150, 3,71zł/szt, transport i rozładunek gratis + worek zaprawy termicznej do każdej palety pustaków - oferta RCMB RZESZÓW - cytat z ulotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 26.03.2002 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2002 Przyznam się, że to mój mąż znalazł te pustaki i tak je nazwał bo w nazwie mają jakieś numerki,ale pan w składzie budowlanym w ten sposób sie o nich wyrażał. Więc nie są to prawdziwe pustaki "porotherm" /dlatego napisałam "...ala"/, a można je kupic w składzie w Dąbrowie Górniczej.Wymiarów na dziś nie pamietam, ale moge się postarać i nie zapomnieć je przynieś.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 26.03.2002 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2002 OK, największy wymiar porothermu to o "jeden numer" więcej (czyli 44 cm), pozostałych wymiarów nie porównywałem. Transport i rozładunek daje każda większa hurtownia. Worek zaprawy na paletę to tak na zachętę, jakby jedno jabłko na pluton NATO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts