Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

blat przy hokerach

nely

Recommended Posts

bardzo chętnie zobaczę Wasz blaty (przy hokerach lub spełniające inne funkcje)

zalezy mi aby zobaczyć czy robić je na metalowych nózkach do zmiemi

czy może na met. nóżkach prztwierdzonych do biskiego blatu

czy do ścian

czy z "tyłem" czy otwarte na kuchnię

itp.

wybór opcji pomoże mi zdecydować co do wyglądu kuchni, może nawet pozwoli zredukowac koszty ;) może tę część kuchni wykona taniej stolarz..

ale póki co nie mam pomysłu, więc proszę Was o swoje zdjęcia (tudzież inspiracje)

bardzo chętnie zobaczę Wasz blaty (przy hokerach lub spełniające inne funkcje)

zalezy mi aby zobaczyć czy robić je na metalowych nózkach do zmiemi

czy może na met. nóżkach prztwierdzonych do biskiego blatu

czy do ścian

czy z "tyłem" czy otwarte na kuchnię

itp.

A ja się podłączę ze swoim pytaniem odnośnie blatów:

na jakiej wysokości powinien wypadać taki blat? Ja planuję ściankę murowaną i pytanie się samo nasuwa: ja ma być wysoko postawiona względem podłogi?

To zależy czego chcecie. Bardzo indywidualna sprawa. Może chcecie niski barek, który ma tylko przesłonić kuchnię, a może prawdziwy wysoki barek, przy którym można usiąść z dobrym drinkiem i przesiedzieć cały wieczór. My zrobiliśmy ściankę 120cm i na tym będzie jeszcze blat. Zdjęcia w wątku, do którego link poniżej \/

To zależy czego chcecie. Bardzo indywidualna sprawa. Może chcecie niski barek, który ma tylko przesłonić kuchnię, a może prawdziwy wysoki barek, przy którym można usiąść z dobrym drinkiem i przesiedzieć cały wieczór. My zrobiliśmy ściankę 120cm i na tym będzie jeszcze blat.

Akurat mi się marzy taki typowy barek - czyli wysoki.

Jeszcze jednak kwestia mnie zastanawia... długość takiej ścianki.. ile się przyjmuje długości blatu na jedno krzesło/hokera? Jeszcze ścianki nie ma i nie wiem jak podejść do rozmiary blatu... mam dylemat: czy 2 czy 3 krzesła.. oczywiście krzesła dobiorę później... tylko chcę tak orientacyjnie ustalić długość ścianki, aby jednocześnie nie był za krótki, anie nie zawęzić za bardzo wejścia do kuchni..