basia_z_lasu 29.08.2008 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 okna w kolorze 7016 ma forumowicz Paweł Czarnecki Ale widzę że to mało aktywny forumowicz, wysłał kiedyś 1 posta, masz z nim jakiś inny kontakt? no niestety ale troche tych okienek 7016 w swojej galerii umiescil, pewnie oglądałas Paweł Czernecki, znalazłam, thx. Czarnecki napisał 1 ( słownie jednego) posta w 2005 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.08.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Myśmy zrobili złoty dąb na zewnątrz, a w środku białe, żeby mieć większe możliwości manewru kolorami w salonie. Złoty dąb nie do wszystkiego pasuje. Szpalety w środku też są na biało, więc każde okno ma jakby białą ramkę. Ściany w kolorze pistacjowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 29.08.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Ja mam obustronny średnioszary RAL 7012, w ogóle się nie zastanawiałam czy wyjdzie za ciemny - tylko czy będzie pasował do wnętrza. A ponieważ szary do wszystkiego pasuje... I nie jest za ciemno - okna są dość duże i bez podziałów. A gdzie zrobili Ci 7012? Bo jak patrzę teraz, to oferują 7016 ( bardzo ciemny szary, prawie czarny) albo coś około 7001 ( niebieskoszary, srebrnoszary - mi nie pasuje). Ten 7012 (bazalt) byłby idealny. Mam ograniczony wybór, bo szukam ciepłych okien, tzw. pasywnych z potrójną szybą. W Schuco, nie wiem jak u nich z oknami pasywnymi, ja mam zwykłe, pięciokomorowe... A kolor jest naprawdę neutralny - pasuje prawie do wszystkiego, więc nawet nie rozważałam opcji "białe od środka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lecta 29.08.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Basiu, znalazlam Pawla Czerneckiego i jego galerie idac po watku malmuc kolorowych okien. Forumowa wyszukiwarka nie jest rewelacyjna, delikatnie mowiac http://czerni.w.interia.pl/ftp/album/index7.html I rzeczywiscie sa ciemnoszare ale niestety przestal aktualizowac, szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.08.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Basiu, znalazlam Pawla Czerneckiego i jego galerie idac po watku malmuc kolorowych okien. Forumowa wyszukiwarka nie jest rewelacyjna, delikatnie mowiac http://czerni.w.interia.pl/ftp/album/index7.html I rzeczywiscie sa ciemnoszare ale niestety przestal aktualizowac, szkoda. Ja bym to nazwała zupełnie inaczej, ale się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 29.08.2008 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Basiu, znalazlam Pawla Czerneckiego i jego galerie idac po watku malmuc kolorowych okien. Forumowa wyszukiwarka nie jest rewelacyjna, delikatnie mowiac http://czerni.w.interia.pl/ftp/album/index7.html I rzeczywiscie sa ciemnoszare ale niestety przestal aktualizowac, szkoda. Dzięki, już znalazłam - zob. kilka postów wyzej Wyszukiwarka jest b. marna, ale w tym przypadku miała rację - a i e to inne znaki. Okna są ładne, ale RAL 7012 byłby dla mnie lepszy - te są już na tyle ciemne, że bardzo widać kurz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lecta 29.08.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Ja tez, ale nowa jestem to tym bardziej sie boje Forumowa wyszukiwarka nie jest rewelacyjna, delikatnie mowiac Ja bym to nazwała zupełnie inaczej, ale się boję No i moze lepiej by tym akurat razem to nie byla wszukiwarka!!! Wyszukiwarka jest b. marna, ale w tym przypadku miała rację - a i e to inne znaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 29.08.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Forumowa wyszukiwarka nie jest rewelacyjna, delikatnie mowiac http://czerni.w.interia.pl/ftp/album/index7.html I rzeczywiscie sa ciemnoszare ale niestety przestal aktualizowac, szkoda. Nie widziałam gorszej wyszukiwarki a na różnych forach bywam. Ta tutaj to jakaś tragedia nie wyszukiwarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 30.08.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 RAL 7012 byłby dla mnie lepszy - te są już na tyle ciemne, że bardzo widać kurz zgodze sie z tym kurzem, ja akurat mam jasne szare, ale kompletnie nie widac na nich kurzu normalnie mistrzostwo swiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lecta 30.08.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Basiu, jezeli zdecydujesz sie na ciemnoszare, mam nadzieje ze w przeciwienstwie do Pawla Czerneckiego wkleisz je tutaj! Bylabym wdzieczna (i na pewno nie tylko ja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 31.08.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 ja mam szare od środka, ale nie pamiętam nr Ral z tym, że ja mam drewniane więc z każdy kolor Ral wchodził w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 31.08.2008 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Basiu, jezeli zdecydujesz sie na ciemnoszare, mam nadzieje ze w przeciwienstwie do Pawla Czerneckiego wkleisz je tutaj! Bylabym wdzieczna (i na pewno nie tylko ja) Postaram się Na razie męczę się bardzo z decyzją - nie czy szare, ale jakie szare i od kogo... On pokazał te szaro-czarne okna od wewnątrz w swojej galerii, coś tam widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lecta 31.08.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Ja zajrzalam do dziennika Irmy, i okna moim zdaniem wygladaja swietnie, choc nie widac jeszcze efektu koncowego no i moze sa jasniejsze niz RAL 7016. Ja kiedys tez bede miala szare okna , ale nie tak zaraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 01.09.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 podobnie jak zetkamam dąb bagienny z obu stronwyglądają super - sa ciemne bo mają być ciemne;) ale pomieszczenia są duże, okien sporo, więc jest dostatecznie jasno takie okna to jak mebel... determinują urządzanie, ale sa piękne jedna wada - widać na nich kurz... na razie u nas trwa wykończeniówka, więc wiadomo, że się kurzy ... mam nadzieję, że jak zamieszkamy będzie lepiej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaiKrzyś 25.09.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Czy widzial ktos z was okna ral 7016 od zew a biale od wew? Jak to bedzie wygladac? Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaiKrzyś 26.09.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Oczywiście gdzies indziej niz u pana Pawła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graszka1970 26.09.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Ja mam obustronny średnioszary RAL 7012, w ogóle się nie zastanawiałam czy wyjdzie za ciemny - tylko czy będzie pasował do wnętrza. A ponieważ szary do wszystkiego pasuje... I nie jest za ciemno - okna są dość duże i bez podziałów. A gdzie zrobili Ci 7012? Bo jak patrzę teraz, to oferują 7016 ( bardzo ciemny szary, prawie czarny) albo coś około 7001 ( niebieskoszary, srebrnoszary - mi nie pasuje). Ten 7012 (bazalt) byłby idealny. Mam ograniczony wybór, bo szukam ciepłych okien, tzw. pasywnych z potrójną szybą. dzień dobry, rzadko tu zaglądam ale wątek o kolorze okien sam rzucił mi się do oczu Ja mam okna takie jak Wiewiórka - od tego samego sprzedawcy, tzn. zewnątrz - RAL 7012, wewnątrz białe i nawet pasywne bo trzyszybowe. Monterzy mieli co prawda problem z zamontowaniem przesuwki - ciężar niesamowity ale dali chłopcy radę. Załujemy trochę - jak nasza sąsiadka Malmuc, że nie byliśmy tacy odważni, żeby zrobić ten sam kolor obustronnie - sąbardzoładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaiKrzyś 26.09.2008 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 czyli ewidentnie polecacie obustronny kolor. Macie jakies zdjecia okien dwukolorowych. Proszę prześlijcie lub wklejcie na stronke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taszana 23.04.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 wpisuję się do funclubu okien szarych(mam nadzieję że mi ta miłość nie przejdzie wraz z montażem okien ) nasz kolor to obustronnie ral 7043 czyli ani jasny ani bardzo ciemny szary,po prostu zwyczajny ciemny szary zobaczymy za miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 23.04.2009 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Z moich ostatnich przemyśleń wynikło mi, że szare okna są właśnie we wnętrzach OK ( może oprócz małych okienek). We wnętrzach zwykle jest sporo drewna i ładnie się łączy z szarym. Natomiast, jeśli ktoś ma szarą/czarną dachówkę to przy szarych oknach trzeba uważać, by za smutno elewacja nie wygłądała. Ponieważ nie zamierzam malować domku na kolorki, pozostaje np. użycie drewna na elewacji. A to już poważne przedsięwzięcie przy 20 cm ocieplenia. I obawiam się, że może pozostać niewykonane - tyle innych ważniejszych rzeczy jest do zrobienia i kosztów do poniesienia pod koniec budowy... Ot takie rozważania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts