Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocieplenie- powierzchnia do rozliczenia

kokesz

Recommended Posts

powiem tak niestety wychodza tu 2 rzeczy, brak umowy przed wstepnej i to ze inwestor musi zawsze patrzec na rece wykonawcy. Pytanie czy tak musi byc? jest to coraz bardziej chore. i jeszcze jedno czy to duzo czy malo te 2m , dla jednego malo a dla innego duzo czasem nie chodzi o pieniadze a o zasade bo nikt nie lubi jak sie z niego robi przyslowiowego jelenia i to dotyczy wszystkiech i wykonawcy i inwestora.

...a mnie wydaje się że chodzi o targowanie się o 50zł przy stawkach rzędu 10k i lepsze samopoczucie Inwestora że udało mu się uszczknąć troszku...

Jesli jest to dobra stawka to wykonawca przymknie oko i jest dobrze ...gorzej jeśli jest to robota niedoszacowana lub denne stawki wtedy wykonawcą telepie bo nie dość że niska stawka to taki @#@#$#@ chce jeszcze bonusa!

...niestety miałem i jedną i drugą sytuację ...raz inwestor "zrobił" mnie na około 600zł... wtedy zabolało i mile go nie wspominam boli tym bardziej że chatę stawiał za przeszło milion a poszło o 600zł! Po prostu odliczył metraż okien na poddaszu i praktycznie obróbkę miał za darmo... a metry liczył z dokładnością trzeciego miejsca po przecinku! ...no cóż - jakoś ten milion trzeba było zarobić...

...a ostatnio mile mnie zaskoczył Inwestor (forumowicz) gdy po rozliczeniu stwierdził że robota jemu i jego żonie się podoba i zamiast targować się to dostałem napiwek! Niby drobiazg ale bardzo miły i dla mnie bardzo wartościowy - docenienie mojej pracy i długo będę to pamiętać!