tdxls 03.10.2003 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Po zakończonym tynkowaniu obecnie jestem na etapie porządków. I tu pojawia się problem w jaki jest skuteczny i nieniszczący sposób (nie powodujący zarysowań powierzchni okien PCV) usuwania resztek tynku. Proszę o pomoc osób, które borykały się z takimi problemami.PozdrawiamLeszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 03.10.2003 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Nie wiem, czym tynkowałeś, ale jeśli było w tym wapno - to niestety z moich doświadczeń wynika, że jeśli nie wytrze się tego od razu suchą szmatką, to potem zostaje albo żyletka, albo: szmatka na mokro, szmatka na sucho - powtórzyć 100 razy.Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.10.2003 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 zgadzam sie z Joasią...niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2003 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Macie rację teraz w ruch poszła żyletka i szmatka na mokro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekzg 07.10.2003 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Mądry Polak po szkodzie, czy nie lepiej wcześniej o tym pomysleć np taśma malarska+folia, duzo przygotowań, ale ile później oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Efcia 07.10.2003 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Bodku, oczywiście że zgadzam się z Tobą, ale stało się, teraz trzeba pomóc. U mnie skutkowała ciepła woda z octem (proporcje na oko), najpierw mocno zwilżyć, a po ok. kwadransie czyścić BEZ ZADNEGO DRAPANIA - odpadają gąbeczki z jedną szorstką powierzchnią i inne takie. Ja zostawiłam to na głowie studenckiej ekipy z ogłoszenia w Wyborczej ("poządki po budowie") no i mam porysowane szyby, mimo że okna są porządnej firmy (Thyssen), bo oczywiście dzieciaki tarły jakimiś szorstkimi kuchennymi czyścikami ile wlazło. Tak więc zgadzam się z przedmówcami: tylko żyletka (ew. skrobaczka lub jednorazowa maszynka do golenia) i ciepła woda z octem. Są też na rynku - co polecam do wszystkich prac porządkowych - cud-ściereczki firmy Vileda z mikrofibry; czyszczą okna z wody od razu na sucho bez wycierania i bez środków myjących typu Mr. Proper. NIESTETy piekielnie drogie: dwie ściereczki o wymiarach 32 cm na 38 cm w Makro kosztują coś 14 zł z groszami (i oczywiście po pewnym czasie zużywają się, tracąc swoje właściwości). Ale Ty nie trać ducha; czyszczenie szyb to już z górki i naprawdę zachlapanie tynkiem nie jest największym nieszczęściem jakie Cię mogło na tym etapie spotkać. Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts