Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Meble z rattanu - proszę o pomoc

kalia

Recommended Posts

Witam

Chcę sobie kupić komplet wypoczynkowy Hawaii z rattanu który jest w promocji i kosztuje 500,- zł , bardzo mi się podoba . Nie znam się na rattanie ale znalazłam stronę z meblami rattanowymi i tam cena takiego no powiedzmy podobnego kompletu wypoczynkowego jest 2.380,- zł ha ha i jest jednym z najtańszych . No i teraz mam problem czy ten komplet z Jyska wytrzyma ciężar wujka który waży 90 kg i czy na na długo mi starczy , a może ktoś "Hawaii" :roll: .

Pozdrawiam Kalia :lol:

Czego oczekiwac za tę cenę. Takie meble nie są może aż jednorazowe, ale trudno od nich oczekiwac super jakości. Są przeznaczone tak naprawdę na przejściowe zamieszkanie "do pierwszej przeprowadzki" lub do domków letniskowych.

Jeśli nie masz na razie kasy na te droższe, a pasują Ci - to kupuj.

Przy mniej intensywnym użytkowaniu (90-kilowy wujek raczej nie ! a kotek 3-kilowy to poradzi sobie nawet z tymi za kilkanaście tys. PLN :wink: ), Trochę wytrzymają, a wygląd jest całkiem przyzwoity. A potem bez większego żalu wyrzucisz.

Usiądź na tej kanapie i przekonaj się czy jest solidna, ja też kupiłam przez internet rattanowe krzesła do kuchni, mój tata to ma jakieś 110 kg i też się bałam czy się nie zarwią pod nim, ale ok, jak przyszły i usiadłam na tym krześle to już jakoś rozwiały się moje wątpliwości. Tak szczerze powiedziawszy, to jak nie stać cię w tej chwili na nic innego a ta kanapa ci się podoba to zaryzykuj. My kupiliśmy do całego domu drzwi wewnętrzne najtańsze jakie tylko znalazłam, wyszliśmy z założenia że najwyżej kiedyś je wymienimy, a teraz to cały dom trzeba wykończyć i na wszystko w najlepszym gatunku nam nie wystarczy.

Witam

Też mam taki kąplet.

W tanich meblach jest pare +. Zniszczą się kupujesz nowe, nie będzie szkoda (a jak Ci te za 2300zł się zniszczą to Cię krew zaleje), znudzą się po pewnym czasie kupujesz inne, nie będzie szkoda (takie droge meble to człowiek trzyma i trzyma bo tyle kasy wydał). Ja ci sie podobają to kupuj, ja kupiłem i jest OK a jak kiedyś przyjdzie wujek (110kg) i mi połamie te meble to albo kupie takie same albo może inne. Poprostu nie będzie mi szkoda i nie będe płakał że tyle kasy i połamane.

• 4 weeks później...

Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi bo pomogły mi w wyborze. Kupiłam zestaw za 500,- zł i jeżeli "zda egzamin" :D być może kupię ten za 2300,- bo ten potraktuję jako przejściówkę . Bardzo ładnie wyglądają w moim małym saloniku fakt wykończenie jest bardzo prymitywne i zastanawiam się czy ich czymś nie pomalować .

Pozdrawiam Kalia