ignac1 28.08.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Witam.Mam problem z izolacją poziomą na ławach. Jest zrobiona z 2 warstw papy, ale zauważyłem, że nie wystaje poza bloczki fundamentów. Wykonawca twierdzi, że to rzeczywiście nie tak być powinno, ale nie jest to problem i "wszystko będzie dobrze". Ja jednak mam poważne wątpliwości i proszę o opinie, no a druga sprawa, to co z tym ewentualnie zrobić, skoro ściany fundamentowe są praktycznie skończone.Grunt spoisty, wody gruntowe 8-10m.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 29.08.2008 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Nie powinno być problemu. Tak naprawdę istotna jest izolacja na ścianach fundamentowych i tej dopilnuj. Na ławach izolacja może mieć znaczenie jeżeli są spękane aby woda nie wnikała w szczeliny a wtedy powinien być lepik i papa. Jeżeli nie ma jakichś problemów z ławą to powiem tak: nawet sobie nie zaprzątaj głowy tą sprawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 29.08.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Remx ma racje, nie ma sie co przejmac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ignac1 29.08.2008 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 dzięki. czyli tym razem wykonawca miał rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 29.08.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 pod warunkiem, że chałupa bez podpiwniczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ignac1 29.08.2008 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 no rzeczywiście nie napisałem:)oczywiście bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts