Agatka77 28.08.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 31.08.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 To ja będę pierwsza Fajnie się zapowiada Wasz domek - napisz jakie macie wielkości pomieszczeń - jaka jest powierzchnia użytkowa.Tarasu to już Wam zazdroszczę. Kiedy planujecie ruszyć z budową??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 31.08.2008 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Z tymi wymiarami pomieszczeń to sama mam problem w tej chwili, bo architekt 'zapomniał' wprowadzić jednej istotnej zmiany i sama nie jestem pewna na 100%jakie wyjdą w końcu. Projekt , który kupiliśmy, to portowy z tej stronki: http://www.domek.net.pl/szk_poddasze.php?id=31[/img][/url] Zrezygnowaliśmy z dwóch sypialni na dole, zostawiliśmy jedną ale za to mamy spiżarkę i pralnię, na czym mi bardzo zależało. Po zmianach kuchnia ma mniej więcej 13 m2, spiżarka 1,5m2, łazienka ok.6m2, pralnia 4,sypialnia ok.14m4, a reszta to duży pokój z przedpokojem - na to wychodzi wychodzi w sumie ok 36m2, bo cały parter ma powierzchnię niecałe 75m2.Na górze pokoje będą mniej więcej takie jak w projekcie , bo tam zmiany są minimalne. Do tego wszystkiego został doprojektowany taras, z przodu ma on 2 m szerokości a z boku 4. Zawsze chciałam mieć taka zadaszoną dużą werandę i nie przeraża mnie nawet straszenie, że będziemy mieli ciemno w domu Pewnie trochę zaciemni pomieszczenia, okaże się za jakiś czas, ale na razie nie będę tym się martwić, najwyżej polubię ciemniejsze pomieszczenia A budowę planujemy zaczynać lada dzień, tylko ciągle nie możemy się uporać z załatwieniem kredytu,ciągle czegoś brakuje ale myślę że tak realnie to za jakieś 2 - 3 tygodnie powinniśmy zacząć - właściwie to musimy chyba, bo nas zima zastanie w końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 22.09.2008 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Witaj AgatoWidzisz z kredytami to już tak jest, bank to chciałby najlepiej pożyczyc na całość inwestycji i nie bawić się ze sprawdzaniem czy stać Cię na dokończenie budowy czy nie. My bralismy kredyt w Eurobanku. Juz od progu pytałam czy muszę ujawniać środki na dokończenie budowy. Twierdzono mi, ze banku nie interesuje moja kasa - podzielili mój kosztorys na 4 transze - dwie pierwsze banku, trzecia moja i ostatnia znowu banku. Do dnia otrzymania decyzji kredytowej byłam pewna, że nie muszę nic nikomu udowadniać A tu nagle ZONK - bank uzależnił podpisanie umowy od wykazania 103 tys. na koncie. Dodam, że my bralismy kredyt przy zamkniętym stanie zerowym i zakupionych materiałach na ściany. Banku nie interesowały faktury, chcieli gotówki. Całe szczęście, że mielismy trochę pieniedzy, a resztę udało nam się pozyczyć od rodziny i znajomych - dokadnie na 24 h. Jeśli macie mozliwość gdzieś na chwilkę pożyczyć pieniądze, albo np. wykorzystać utarg fimy to skorzystajcie z tego. Wystarczy, że wpłacisz pieniadze, weźmiesz wyciąg stanu konta i juz możesz wypłacać. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 09.10.2008 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Tak zrobiłam i się udało - mamy kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 10.10.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Agatka77 będę wam kibicować, bo jestem na początku tej drogi... Czy mogłabyś się podzielić informacją o firmie, która wybrałaś. Już tyle przejrzałam, że mam mętlik. Powiedz też dlaczego właśnie ta a nie inna.Powodzenia, trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 10.10.2008 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Ta firma, która my wybraliśmy buduje domy tylko w systemie szkieletowym. Nie ma za wiele w okolicy firm które budują takie domki, ta była druga z która rozmawialiśmy i dalej już nie szukaliśmy, bo w sumie z kilku źródeł otrzymaliśmy namiar nią. A poza tym sama zupełnie niezależnie widziałam jak przy drodze po której przejeżdżałam dosyć często w zeszłym roku, budują się trzy takie domki, wszystko ładnie i szybko szło i teraz już zamieszkane są. Potem się okazało że wszystkie trzy budowała ta właśnie firma a w jednym zamieszkał właściciel firmy. Kilka razy byliśmy u niego w domu, oglądaliśmy i pytaliśmy o wszystko i wydaje nam się w porządku, zobaczymy jak się w praktyce sprawdzi Generalnie odpowiada nam technologia, którą on buduje i ociepla dom, poza tym można się dogadać że pewne łatwiejsze etapy robimy sami, żeby trochę zaoszczędzić Mam nadzieję , że się nie zawiodę za bardzo, a trochę więcej będę mogła powiedzieć za kilka tygodni, jak już ruszą prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 08.11.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Zaglądam do Twojego dziennika, ale nic! Jak tam fundamenty? Pojawiły się już? Może jakieś zdjęcia? Czekam i śledzę. My patyczaki musimy się wspierać. pozdrawiam cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 09.11.2008 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Fundamenty już zalane, i nawet płyta wylana, teraz mają kłaść styropian i podłogówkę. Mam właśnie zamiar uzupełnić dziennik i dodać fotki, ale mam problem z komputerem ciągle, przez wirusa musieliśmy od nowa stawiać kompa no i szlag trafił wszystkie programy, dopiero stopniowo je ściągamy od nowa, jak tylko mąż ściągnie program do zdjęć to się biorę za uzupełnienie dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 12.11.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 No to czekam na zdjęcia - będę wypatrywać.... A jak to jest u was z tym garażem? Macie wolnostojący? Ciągle to rozpatruję i nie wiem, ale garaż w bryle kosztuje 50000 więcej - trochę dużo.Szukam jakiegoś rozwiązania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 12.11.2008 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Ja bardzo chciałam duży garaż wolnostojący i to z dużym pomieszczeniem gospodarczym. Poddasze też sobie mamy zamiar zagospodarować. Nie chciałabym trzymać w domu jakichś sezonowo lub rzadko używanych rzeczy, typu namiot, łyżwy, rowery i tym podobne, bo domek mamy mały i nie chcę go zagracać. Poza tym mężowi czasem jest potrzebne pomieszczenie do pracy, a mi z czasem też może być potrzebne.Garaż mamy o wymiarach 10,34 na 7 a więc niewiele mniejszy od domu i na pewno to spory wydatek jest, ale nie wyobrażam sobie mieszkania na wsi bez takiego budynku "na wszystko' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 28.11.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 No, no ja tu zaglądam i ...pięknie - prawdziwa budowa!!! Super, a drzewka jakie. Budujecie na całego. Zaraz będą kafelki i firanki Zazdroszczę takiego postępu prac. Nie będzie zatem zimowej przerwy? Budowa rusza na całego, czy na razie nie? Czekam na kolejne zdjęcia. A jaki masz piękny krajobraz! Mniam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 28.11.2008 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Dopóki nie będzie zimy to i zimowej przerwy nie przewidujemy Mam nadzieję ze chwilę poczeka jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 29.11.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Piękne miejsce, ale gdzie więcej zdjęć Niestety mam coś z faceta i jestem wzrokowcem Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 01.12.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Marta, wy macie projekt z "domek" prawda?My też teraz rozważamy tą pracownię. Jak ten projekt oceniasz? Nie było problemów? Dużo zmian wprowadzaliście wewnątrz, bo ja chcę trochę, łącznie z przeniesieniem kominka. Dostałaś z projektem zgodę na zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 01.12.2008 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Iwuś, zdjęcia przy najbliższej okazji zrobię w dużej ilości i powklejam. Quisquis, faktycznie projekt jest z pracowni Domek, jak na razie nie mamy z nim żadnych problemów, ale to pewnie na sto procent będzie wiadomo jak już stanie w całości, wtedy zobaczymy czy proporcje są ok itp. Zmian też sporo mieliśmy, nasz projekt to Portowy, możesz zobaczyć jaki był w oryginale a jaki będzie nasz w rzeczywistości, wcześniej wklejałam rozkład pomieszczeń. A co do zgody na zmiany to nie było problemu, projekt zamawialiśmy przez naszego architekta i on od razu z projektem dostał zgodę na zmiany jakie chcieliśmy wprowadzić. A i tak minimalnie rozkład pomieszczeń i wymiary okien pozmienialiśmy jeszcze raz, już po uzyskaniu pozwolenia. Ale kierownik budowy powiedział że nie są to zmiany istotne i wystarczy zgoda na nie od architekta który adaptował projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 10.12.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Brawo, brawo...nie było mnie kilka dni, a tu domek tak pięknie rośnie. Pozdrawiam was ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 20.12.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 http://www.thepotteries.org/ware/wedg_enoch/christmas_1976_a.jpgŚwiąt spokojnych, ciepłych i rodzinnych, aby wasze marzenia nabrały mocy i mogły się spełnić w 2009 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaRo_wroc 21.12.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Wesołych Świąt, udanych wyborów podczas budowania i pamiętajcie o Mikołaju !! http://www.wni.pl/rwi/kwasowka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 24.12.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 http://smietnikkoniczynka.blox.pl/resource/beztytulu.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts