Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Lubelszczyźnie - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 205
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A co tam znowu w tym lubzelu Agatko? Ja tez nie przepadam za ta instytucją, my co prawda mieliśmy prąd w działce ale tez wszystko sie nam przedłużało, to co miało być załatwione w tydzień - 10 dni załatwialiśmy ponad 2 miesiące i to tylko dlatego,że nieźle się nabiegaliśmy.... no ale na szczęście mamy to juz z głowy :) Wy już niedługo tez to zalatwicie, będzie dobrze :) Czekam z niecierpliwością na zdjęcia ! :D :D :D

i załatwialiśmy ponad 2 miesiące :D :D :D

My też ponad dwa już, ale lata... :roll: :evil: Dobrze, że mieliście na działce prąd i się udało załatwić,ja się w życiu nie spodziewałam że to tyle może potrwać :roll:

Fakt... jak człowieka to nie dotyczy i nie interesuje się tą kwestią , to nawet nie przypuszcza jak bardzo jest to porąbanie skonstruowane :evil:

To jest NIENORMALNE! Trzymajcie się dzielnie :wink:

Witaj, marban.

Nie masz linka do komentarzy, więc zapytam tutaj - jak macie zamontowane karton-gipsy? Bezpośrednio do drewna czy jest tam konstrukcja z profili? Bo nie widzę na zdjęciach a bardzo mnie to ciekawi

Witaj Agatka77

Zerknij na zdjęcie z kabelkami i ścianą z drzwiami to dobry przykład, kabelki są na ścianie zewnętrznej ze stelażem drewnianym (płyta idzie na stelaż) a ściana z drzwiami wewnętrzna tam płyta G-K idzie bezpośrednio na wkręty do drewna 25mm. Reasumując ściany zewnętrzne drewniany stelaż i płyta G-K pod spodem jest 60 mm docieplenia, ściany wewnętrzne płyta G-K idzie bezpośrednio.

Pozdrawiam :D

Witaj, marban.

Nie masz linka do komentarzy, więc zapytam tutaj - jak macie zamontowane karton-gipsy? Bezpośrednio do drewna czy jest tam konstrukcja z profili? Bo nie widzę na zdjęciach a bardzo mnie to ciekawi

Witaj Agatka77

Ściany zewnętrzne docieplane 6cm wełny płyta G-K idzie na stelaż drewniany. Ściany wewnętrzne bezpośrednio na wkręty do drewna 25 mm.

Pozdrawiam

Marban

marban, dzięki za odpowiedź :)

kala, cieszę się ze Ci się nasz domek podoba:)

Arctica, zdjęcia jeszcze chwilkę, koło soboty jakoś pewnie...

betina, szlifowania mamy faktycznie wieksza ilość, jak popatrzę jak panowie wyglądają w trakcie pracy, to tym bardziej się cieszę że mnie to omija... :roll: :wink: :lol:

Witaj Agatko!!!

parapety super!! tez takie chcemy, nie za duże , ale z gracją :lol: :lol:

jestem ciekawa jakie załozycie opaski???

...napewno też superowe będą !! :wink:

a teraz jesli pozwolisz....to skopiuje sobie do swojego dziennika dwa zdjęcie Twojego ogrodu :oops: :oops: będzie to dla mnie inspiracja do tworzenia mojego ogródka 8) 8)

Widzę,że Agatko podobnie jak kala dzielnie działasz w swoim ogrodzie! Podziwiam i zazdroszczę Ci działań wokół domku :)

U nas jest taki bałagan,że ciżko przejść! :oops: :oops: :oops: błoto, nierówności MASAKRA! Nie wiem jak my sobie z tym poradzimy na wiosnę... no ale teraz musimy sie skupic na domku :wink:

A parapecik bardzo ładnie się prezentuje! :D:D:D

ciesze sie, że nie jestes na mnie zła :wink: za skopiowanie fotek ogrodu !!!! :p

...a dlaczego chcesz czekac z założeniem wątku o ogrodzie?/?? :o ZAKŁADAJ !!!

A bo tak sobie pomyślałam, ze najpierw ten cały bajzel pobudowlany sprzątniemy,to wtedy porobię jakieś fajne zdjęcia. W tym roku to było trudne, bo mi cały czas w kadr coś wchodzi, a to nasz piękny niebieski kibelek, a to jakieś palety czy śmieci :oops: Ale w sumie jak ma być historia powstawania ogrodu od samego początku, to chyba faktycznie przejrzę któregoś dnia wszystkie zdjęcia i powrzucam co nieco, co by było widać przed i po :wink: Bo mi potem nikt nie uwierzy że ja to wszystko sama... :wink: :lol:

Widzę,że Agatko podobnie jak kala dzielnie działasz w swoim ogrodzie! Podziwiam i zazdroszczę Ci działań wokół domku :)

U nas jest taki bałagan,że ciżko przejść! :oops: :oops: :oops: błoto, nierówności MASAKRA! Nie wiem jak my sobie z tym poradzimy na wiosnę... no ale teraz musimy sie skupic na domku :wink:

A parapecik bardzo ładnie się prezentuje! :D:D:D

Ja to nawet wolę w ogrodzie niż w domu pracować... :oops: Już się cieszę na kolejny sezon ogrodowy i doczekać się nie mogę :lol: :lol: Dlatego póki jest ładnie to coś tam sobie jeszcze dosadzam, a to brzózki, a to jeszcze jakieś cebulki z wyprzedaży :oops: :wink: :lol: Cebul to chyba ze 400 wsadziłam :wink: Ciekawe ile na wiosnę wyjdzie :roll: :lol:

A u Was na wiosnę na pewno wszystko ładnie przeschnie i ani się obejrzycie a będziecie mieć trawkę i nasadzenia, projekt już jest, a to podstawa :) Na pewno będę kibicować! :)