Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Lubelszczyźnie - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 205
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
A ten bociek zamiast się szwendać po polu to mógłby coś nam w końcu przynieść... :roll: :wink:

Jadąc z domu na budowę mijam dwa bocianie gniazda. Bociany podziwiam przynajmniej 2 razy dziennie, ale te lenie patentowane, chyba pracę rzuciły :) Czekam na bociana już od ponad roku i nic :(

Może te lesery czekają, aż bliżej nich zamieszkamy :)

• 2 weeks później...
No faktycznie powinna być do środka chyba...Ale ja się do końca nie orientuję , dlaczego tak zrobili. Muszę spytać męża o to, bo wiem, że w momencie jak przyjechali panowie montować okna, to wiatroizolacja jeszcze nie była porozcinana i spokojnie można było ją powywijać do środka. Słyszałam że ustalali jak robić i stanęło na tym, że jest na zewnątrz wywinięta tak jakby na piankę od okien i dobita listewkami. Nie omieszkam zapytać wykonawcy dlaczego jest tak a nie inaczej, ale chyba teraz i tak już nie za bardzo da się to poprawić... :roll: :-?

Fajnie, że juz sie za ogrodek bierzesz... ja już mieszkam, ogródek malutki i jakoś nie mogę sie przybrac :-( własnie sie zastanawiam czy potraktować go roundupem, tato mówi, że tak, inne osoby że nie... że jak popryskam, to nie bedem iaął trawki w tym rku, wiec już sama nie wiem....

Spokojnie można siać trawkę już po 3-4 tygodniach od oprysku roundupem i rośnie bardzo ładnie. A teraz najlepszy okres jest, maj i sierpień moim zdaniem najlepsze na sianie są. Ja się wzięłam za ogródek, bo lepiej mi jak coś robię, poza tym jak się fizycznie zmęczę to na myślenie o problemach już nie mam siły :lol:

ja juz sama nie wiem co robic... bo wiesz ja mam mały ogródek 150m2... nie mam jeszcze tak dużo zielska... chyba zrezygnuje jednak z raundapu... teraz czekam na deszcz jak na zbawienie, bo rolnik obiecał mi glebogryzarką przelecieć te mojej metry... póxniej trochę kupię ziemi czarnej, lub torfu... i już bedę mogła sadzic trawkę... :-) nie mogę sie doczekać :-)

ale chyba teraz i tak już nie za bardzo da się to poprawić... :roll: :-?

lepiej teraz wyciąć okna i zrobić to prawidłowo, no chyba że wolisz za kilka lat pruć całe ściany, Twój wybór, najlepiej to porozmawiaj z KB

http://img7.imageshack.us/img7/5179/windowmold3.jpg

http://img11.imageshack.us/img11/8394/carpetingmoldcloseuppho.jpg

• 2 weeks później...

Witaj Aga!

Przychodzę z rewizytą :D

Nie wiem jak to się stało, że Cię wcześniej nie namierzyłam :roll: Bardzo ubolewam z tego powodu :cry: Takie cuda na wyciągnięcie ręki (myszki komputerowej) :D

JESTEM TOTALNIE ZACHWYCONA!!!!

Domek jest przepiękny!!!! A taras :o :o :o

http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/n025.gif

Pozdrawiam! :D

Witaj Aga!

Przychodzę z rewizytą :D

Nie wiem jak to się stało, że Cię wcześniej nie namierzyłam :roll: Bardzo ubolewam z tego powodu :cry: Takie cuda na wyciągnięcie ręki (myszki komputerowej) :D

JESTEM TOTALNIE ZACHWYCONA!!!!

Domek jest przepiękny!!!! A taras :o :o :o

http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/n025.gif

Pozdrawiam! :D

Dzięki, Nelli, za tak miłe słowa :) i zapraszam oczywiście częściej :wink: ja do Ciebie zaglądam już od dawna, ale jakoś tak zawsze po cichutku i pewnie dlatego do mnie nie trafiłaś.

• 4 weeks później...

Pozwoliłam sobie pooglądać dziennik i widzę, że mamy projekt z tej samej pracowni :) My jeszcze czekamy na pozwolenie, ale powoli trzeba się oswajać z myślą o rozpoczęciu budowy i szukać inspiracji.:wink:

Pięknie wygląda ten Wasz taras, zastanawiam się tylko, czy nie zabierze za dużo światła pomieszczeniom na dole :roll:

Pozdrawiam