Agatka77 14.06.2009 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Andulka, zadaszenie pewnie trochę światła zabierze, ale głównie latem, kiedy słońce wysoko i akurat wtedy mi nie zależy żeby było w domu, a zimą jest tak nisko, że zadaszenie mu nie przeszkadza wpadać do domu. Poza tym w salonie są też inne okna na nie zadaszonej ścianie wiec ciemno nie jest. A w ogóle to ten zadaszony taras jest super i już widzę że to bardzo trafiony wybór był, nawet kosztem trochę ciemniejszych pomieszczeń quisquis, fajnie, że się znowu pojawiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 20.06.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Widze, że budujecie drewniany domek.super, będe sledzic dalej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 20.06.2009 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Kala67, fajnie że zajrzałaś Idę z rewizytą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 20.06.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 ..a zapraszam, zapraszam:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.06.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Witaj.kolorek elewacji wyglada całkiem, całkiem:) podoba mi się!!napisz mi jaki to odcień i czym malowaliście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 25.06.2009 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Dzięki! Malujemy tikkurilą - nazywa się to Valtti Color, a kolory mają numerki a nie nazwy. Dodatkowo nasz kolor powstał w taki sposób, że najpierw pomalowaliśmy jednym kolorem,a ponieważ nie do końca nam się podobał, potem zakupiliśmy dwa inne żeby wypróbować jako drugą warstwę. Próby dały tyle, że każdy obstawał przy swoim kolorze, ja chciałam jaśniejszy mąż ciemniejszy. Kompromis polegał na zmieszaniu obu kolorów w stosunku 1:1 i wyszło takie coś A tak w ogóle to na tych malutkich próbkach, które się ogląda w sklepie, to nic nie widać i dopiero jak się pomaluje jakiś większy kawałek, to można ocenić. Poza tym w sklepie były próbki na sośnie, my mamy świerk i też już jest różnica - sprzedawca mówił że nawet na jednym gatunku drewna są różnice, bo i drewno różne się zdarza. Jak będziecie wybierać kolor, to chyba najlepiej kupić niewielkie próbki kolorów, które się podobają, i popróbować na swoim drewnie. Ja bym teraz tak zrobiła - szkoda mi było kasy,bo najmniejszą puszkę z mieszalnika robią litrową, ale chyba nie warto jednak na tym oszczędzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.06.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Póki co zamierzam swój domek zostawic w jasnym kolorze lub pomalowac czymś na jasno. Ale kolorki tez mi sie podobaja więc sie jeszcxze zobaczy:))A czy myśleliście już jakie zrobic ogrodzenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 25.06.2009 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Chcielibyśmy drewniane, jakieś niewysokie, ale to odległa przyszłość raczej... Mamy o tyle dobrze, że kupowaliśmy razem ze znajomymi 5 działek w sumie i od razu ogrodziliśmy wspólnie całość. Tak że na razie to nam musi wystarczyć, tym bardziej że tylko my się na razie budujemy, reszta działek jest pusta. A co do kolorków elewacji, to ja też chciałam jasny domek, ale mąż się uparł na ciemny i trza było się jakoś dogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.07.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Agatka......jak idzie na budowie??? daj nowe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 15.07.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Bardzo przepraszam, ale czy Agata mnie jeszcze pamięta????? Wstyd mi, że tak późno, ale juz nadrobilam zaległości i jestem p obejrzeniu dzienniczka Domek baaardzo mi się podoba, lubię takie klimaty, no i ten taras !!!!!!!!!!!!!! Cudo jak w Teksasie na ranczo - fajny!!!! A jak szybko wam idzie, tylko pozazdrościć - teraz to juz pewnie mieszkacie? Odezwij sie bo jestesmy ciekawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 16.07.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Ale fajnie . Domek świetny i z tarasem w moim ulubionym typie . Nie mogę się już doczekać wnętrz. Baaaaardzo mi sie podoba. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 17.07.2009 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Dzięki, dziewczyny! Ostatnio po powrocie z działki nie mam nawet siły włączyć kompa, bo zabrałam się za porządkowanie terenu pod trawnik i daje mi to solidnie w kość. Ale dziś się zmobilizuję, porobię zdjęcia i wieczorkiem się znajdą w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 17.07.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 czekamy na nowe zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.07.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witaj jak tam twoja trawka?? rosnie w gore?? poprosze o fotki!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 28.07.2009 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Trawka rośnie, ale na razie żeby to zobaczyć to się trzeba mocno przyglądać Zdjęcia za kilka dni dopiero porobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.07.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 no to czekam cierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 28.07.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witaj Agato Wpadłam z rewizytą po przeczytaniu dziennika. Powiem szczerze, że nasze pierwsze myśli o domu krążyły właśnie wokół domów drewnianych. Czas jednak zweryfikował nasze plany i jednak budujemy murowany domek. Ale do domów drewnianych zawsze będę mieć sentyment. Ładną macie działkę i zapowiada się ciekawe jej zagospodarowanie Pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 30.07.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Eeee... fajne te pomieszczenie gospodarcze w garażu Domek pięknieje w oczach, Ogrzewanie kominkowe? Bo widziałam zwisające pytony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 31.07.2009 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Iwona, witam u siebie Iwuś, ogrzewanie oczywiście kominkowe, ale mamy też podłogówkę elektryczną na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 31.07.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Iwona, witam u siebie Iwuś, ogrzewanie oczywiście kominkowe, ale mamy też podłogówkę elektryczną na wszelki wypadek. No jakaś alternatywa musi być, ale myślę że będziecie tam mieli jak w uchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts