Agatka77 03.08.2009 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Już za kilka miesięcy się okaże jak będzie, na pewno dam znać jakie wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 20.08.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Twój ogródek jest sliczny Trawka ładnie rośnie.. .tyle krzewów już jest... i w ogóle nie wiadać żadnych chwastów, bądż też miejsc gdzie trwa nie wzeszła...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 23.08.2009 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Dzięki, Ela! No z trawki to sama jestem zadowolona, ale ile godzin spędziłam na kolanach wyrywając ognik to tylko ja wiem... A jak tam Twoja trawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 07.09.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Kobieto!!!! To ma być ogród????????? Areał prawie jak mały park. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 07.09.2009 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Ogród, ogród, a właściwie ogródek nawet... to tylko tak wygląda, bo wokół pusto na razie. Ale jakby mnie było stać, to chciałabym mieć 2 hektary a nie 28 arów Byłby super park wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 10.09.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Ostatnio moim nieodłącznym przyjacielem na działce są grabie...czasami w towarzystwie szpadla lub gracki W domu nic się ciągle nie dzieje, więc mogę chwilowo cały czas poświęcić na ogród. Przybyło w nim dziś trochę roślin, choć i tak główną atrakcją każdego dnia jest grabienie - w celu ukształtowania terenu oczywiście, nie dla przyjemności ( to jakby ktoś miał wątpliwości ). Dla przyjemności to ja wolę jednak sadzić roślinki albo nawet trawnik kosić. Agatka skąd ty masz tyle czasu?????? Ech ....... pomarzyć ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 10.09.2009 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Przyznaję się bez bicia, ze w tym roku za wiele nie popracowałam Stąd tak dużo wolnego czasu mam, ale kaski mniej...Coś za coś niestety. Nic to, postaram się odrobić w przyszłym roku, ale za to ogród rośnie już teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.09.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Witaj Agatko!!! dawno nie byław w Twoim dzienniku. Zagladam dzis.........i co widze??? piekny domek drewniany juz stoi i ogródek zaczyna nabierac kształtów!! brawo! kiedy chcecie sie wprowadzic??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 25.09.2009 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Chcielibyśmy jeszcze w tym roku, ale to zależy od pracy ekipy od wykończeniówki no i oczywiście od zakładu energetycznego - wciąż czekamy na "właściwy" prąd. A ja do Ciebie zaglądam prawie codziennie, i postępy takie widzę za każdym razem jakbym co miesiąc zaglądała Tempo macie niesamowite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.09.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 i jak Agatko ??? padał ten deszcz u Ciebie dzisiaj???? chyba tak, bo u mnie sucho było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 29.09.2009 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Padał, padał Jeszcze jutro poproszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 30.09.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Agatko..........ale masz sliczny ogródek czy czym ten trawnik oddzieliłas od rabatki??? bo taki równiótki brzeg trawnika widze co to za drzewko w kolorze bordowym na pieńku????? sliczne!! i jeszcze poprosze o namiary na tego sprzedawce roslinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 30.09.2009 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Kala, dziękuję... Ale piękny to on dopiero będzie za jakiś czas... Trawnik oddzielam od rabat takim plastikowym obrzeżem w zielonym kolorze, ale wkopuję głęboko, żeby nie było go widać,a jak coś za bardzo wystaje, to nie waham się skosić Poza tym jak trawka urośnie, to obrzeże się zlewa z trawą i go nie widać. Drzewko bordowe to śliwa wiśniowa 'Pissardi", to jest normalne drzewno, nie szczepione na pniu, tylko tak przycięte. Ale ma bardzo ładny kolor liści i wiosną kwitnie. Trawy kupowałam z tej strony: http://www.ogrodytraw.eu/ . W dziale "pamiętajcie o ogrodach" jest wątek "ogrody traw" i tam się wypowiada pan o nicku m.surowinski - to właśnie jego stronka i sklep. A róże i owocówkę kupuję od lokalnych szkółkarzy, ale mam sprawdzone. Cieszę się, że mój ogród się komuś podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 05.10.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 kurcze..........chyba u siebie tez zrobie sobie taką rabatke z różnych traw a Ty swoje juz posadziłas?? trzeba jakąś specjalną ziemie dla nich??? podsypujesz korą lub kamyczkami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 05.10.2009 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Trawek jeszcze nie posadziłam, bo jeszcze nie przyszły do mnie... Co do ziemi to ja trochę eksperymentuję, tam gdzie mam w ogrodzie lepszą ziemię to staram się nie sypać nic i niech sobie roślinki radzą...A tam gdzie widzę, że ziemia gorsza, trochę czarnej , żyźniejszej ziemi sypię. Jeszcze przed rozpoczęciem budowy zamówiłam sobie wywrotkę czarnej torfowej ziemi i z niej korzystam w razie potrzeby.Korą ani kamyczkami na razie niestety nic nie podsypuję z braku funduszy na nie Ale chyba raczej na przyszłość się skłaniam ku kamyczkom, kora po kilku wietrznych dniach znajdowałaby się zapewne wszędzie, tylko nie w moim ogrodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 05.10.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.10.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Witaj Agatko!! chyba wszystkim ta pogoda ostatnio dała sie we znaki !! dotychczas pogoda sprzyjała budowaniu....a tu nagle taka zmiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 15.10.2009 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Cały czas mam nadzieję, że jeszcze jesień wróci... Jak na razie ciągle to białe leży i nie topnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
placebo 22.10.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Piękny domek, o tarasie nie wspomnę, w ogóle, cały w moim guście Pogoda i nam płata figle i nie pozwala na tynkowanie Życzę zatem jej poprawy i zrealizowania planów PS. zauważyłam na kilku zdjęciach, że macie poprzerywaną paroizolację, przed zakryciem płytą warto byłoby ją zreperować tj. skleić taśmą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 22.10.2009 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Dzięki U nas ciągle nieotynkowany garaż stoi, już się boję czy się w tym roku uda skończyć Tą paraizolację to specjalnie panowie wykonawcy przecinali i przez te dziury nam wdmuchiwali ocieplenie - włókno drzewne. Ale nic nam nie powiedzieli, żeby przed karton-gipsami zalepiać te dziury Zadzwonię jutro i zobaczę co powiedzą, ciekawa jestem bardzo, bo jak trzeba te dziury zaklejać to całe szczęście że karton-gipsów jeszcze nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts