Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pięknie to wygląda.

Czy kominek wyszedł Wam dokładnie naprzeciwko wykusza?

U nas panowie wybudowali komin lekko z boku, ale jak popatrzyłam na plan, to faktycznie jest on z boku. No i teraz się zastanawiam czy ten kominek nie będzie głupio wyglądał.

Pięknie mieszkacie...

zazdraszczam :roll: Dorfi, a zasłony prawie takie jak Ty chciałaś :wink:

Adix, z czego są podłogi??? I ciekawi mnie ta witryna, której kawałeczek widać :D Prawdziwa rezydencja :roll: :wink:

Witam,

Przepraszam ze tak w buciorach tu wszedłem, jakos tak wyszło.

To jest nie moja czesc na tym forum i niepotrzebnie sie tu "wystawiam"

Moze pomysle o załozeniu galerii i tam ewentualnie prezentowac Kamilę.

Pozdrawiam

Adix

Witam,

Przepraszam ze tak w buciorach tu wszedłem, jakos tak wyszło.

To jest nie moja czesc na tym forum i niepotrzebnie sie tu "wystawiam"

Moze pomysle o załozeniu galerii i tam ewentualnie prezentowac Kamilę.

Pozdrawiam

Adix

Oj Adix, ale wystrzeliłeś z tymi buciorami. Bardzo się cieszę, że się odezwałeś :D

Ale założenie galerii to świetny pomysł.

A gdyby Ci się nie chcialo, to zawsze jesteś tutaj mile widziany :D

cześćDorfi, jak się czujesz??

A dziękuję, nie najgorzej.

Jutro się na zakupy wózkowo - kołyskowe wybieram.

Tylko, że kołysek strasznie mały wybór jest. A mnie na kołyskę naszło. Łóżeczko mi się w mieszkaniu nie zmieści a przez ten czas, kiedy kolyska wystarczy, to może na tyle dom wykończymy, że się przeprowadzimy?

Wiem, że nadzieja matką głupich, ale każda matka kocha swoje dzieci :wink:

Oj Adix, ale wystrzeliłeś z tymi buciorami. Bardzo się cieszę, że się odezwałeś :D

Ale założenie galerii to świetny pomysł.

A gdyby Ci się nie chcialo, to zawsze jesteś tutaj mile widziany :D

Ok, jak bedziesz miała jakies pytania o Kamile to wiesz gdzie szukac.

Jest kilka rzeczy wykonanych inaczej niz plan i jeszcze kilka, przy których mozna było pomyslec.

Pozdrawiam wszystkich

Przy odbiorze budynku musi być dodatkowy (całościowy) odbiór kominów, ze sprawdzeniem kominka itd. Tak więc z kominiarzem i tak się jeszcze spotkam.

Ale przynajmniej wiem, że kominy mi robotnicy wymurowali prawidłowo. I lepiej to wiedzieć już teraz niż gdyby potem miało się okazać, że coś jest nie tak.

I się pochwalę. Wczoraj kupiłam sobie pojazd 2-śladowy :D

czyli wózek :lol:

Super!!! Ja uwielbiam tego typu zakupy :roll: pochwal się, please :wink:

my kominy sprawdziliśmy sami, tzn to że się nie leje :lol: bo jeśli chodzi o wykonanie to na bieżąco widzieliśmy postępy prac...

Nie mam. To wstępna wycena za całość. A wycena za sam projekt też poszła w górę. Jeszcze dwa tygodnie temu to było 9 tys, a dzisiaj już 10 tys. Za dodatkowe punkty 3 tys.

A te dodatkowe punkty to 3 kinkiety w hollu i instalacja telewizyjna w 3 pokojach plus kable do internetu w 2 pokojach.

Trochę sporo, bo ceny kabli możesz sobie zobaczyć u mnie w komentarzach, nie są wygórowane! Miedź potaniała, więc i przewody... może trzeba jeszcze gdzieś wycenić :roll: żeby później nie wyszło jak z dachem drugie tyle...