Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na pewno nie dzisiaj. Trąba jestem i zapomniałam aparatu. Ale z drugiej strony robotników nie ma, więc nic się na budowie nie zmieniło. Dzisiaj tylko zastanawialiśmy się nad rozstawem mebli. A przez tak ogromną ilość okien w salonie nie mam ściany, przy której mogłoby stanąć pianino. Chyba je w wykuszu postawię?

Jak mnie mąż zawiezie to będę. Tylko czy mnie zawiezie?

czemu miałby nie zawieźć?? :evil:

Bo musi załatwić pewną sprawę o 10-ej i obawiam się, że może nie zdążyć wrócić. A na podróż tramwajami z przesiadkami się nie piszę. To za daleko ode mnie (mieszkam dokładnie na przeciwnym końcu miasta).

Na pewno nie dzisiaj. Trąba jestem i zapomniałam aparatu. Ale z drugiej strony robotników nie ma, więc nic się na budowie nie zmieniło. Dzisiaj tylko zastanawialiśmy się nad rozstawem mebli. A przez tak ogromną ilość okien w salonie nie mam ściany, przy której mogłoby stanąć pianino. Chyba je w wykuszu postawię?

Wydaje mi się, że wykusz będzie odpowiedni :wink:

Ja właśnie z tego powodu zrezygnowałam z 1 okna na zachodniej ścianie salonu i z 1 w kuchni :-? Nie żałuję - tyle okien ile zostało jest w sam raz (2 okna +drzwi tarasowe w salonie i 2 okna w kuchni). Mam do wstawienia wielki kredens do salonu i właśnie pianino, a z tym oknem byłoby ciężko :roll: Szkoda, że nie wzięłaś aparatu. Dorfi, postaraj się na jutro przyjechać :wink:

Bardzo ładne. Ja ostatnio na granie w ogóle nie mam czasu. Kiedyś dużo grałam na pianinie i flecie poprzecznym, a teraz to w ogóle czasu nie mogę wygospodarować :roll: Co do salonu - u nas jest mało ustawny, bo na jednej ścianie 2 wejść do salonu i w środku kominek, na drugiej 2 okna i drzwi tarasowe. Po zamurowaniu tego jednego okna mamy 2 węższe ściany wolne - tam właśnie będzie miejsce na ewentualne gracenie kredensem, pianinem, moze jeszcze mały sekretarzyk zmieszczę lub serwantkę. Z całą pewnością muszę mieć miejsce na obrazy, których mam całą masę, a przez te okna też nie było za wiele miejsca. Ty, widzę, też masz obrazy na ścianach.

dlaczego uważasz, że miałabym się śmiać??? :o

Dla wielu osób to kicz. Chociaż mam jeden, który wszyscy biorą za zdjęcie (może jutro uda mi się go sfocić jak będzie dobre światło).

Ale niektóre haftowane są naprawdę piękne. Widziałaś obrazy Golden Kite?

A te bzy to jakie???

Uwielbiam bzy - to jedne z moich ulubionych kwiatów.