dardurdka 12.01.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 O matko! Kobitki! jak Wy to robicie, chciałabym móc chociaż jeden taki obrazek wydziergać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 12.01.2009 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Dardurdko to zwykły haft krzyżykowy tylko na bardzo drobniutkiej kanwie. Jak kanwa jest super drobna to po wyszyciu obrazek wygląda jak namalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 12.01.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Dardurdko to zwykły haft krzyżykowy tylko na bardzo drobniutkiej kanwie. Jak kanwa jest super drobna to po wyszyciu obrazek wygląda jak namalowany. Haft krzyżykowy to jeszcze kojarzę z podstaw techniki, a kanwa to pewnie ten materiał do wyszywania A gdzie można kupić taką kanwę z nadrukiem do wyszycia??? Ciekawa jestem czy bym dała radę?!? Na pewno to odprężające zajęcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 12.01.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Haft krzyżykowy to chyba najprostsza rzecz na świecie, tylko cierpliwości trochę trzeba Kiedyś takich rzeczy uczono w szkole na ZPT, teraz już takich zajęć nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 12.01.2009 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Jak na początek to kanwy z nadrukiem nie polecam. Jeszcze nie spotkałam wzoru, który byłby równo nadrukowany. A wyszywając coś krzywego cisną się na usta słowa niegodne damy. Najlepszy jest wzór liczony.A kanwę kupisz chyba już w każdej pasmanterii. Na początek pytaj o numer 14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 12.01.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Dziękuję Dorfi, myślę że po sesji to będzie dla mnie lekarstwem na zszargane nerwy... Ale chyba do tego będzie mi potrzebny jakiś schemat, tzn. ile krzyżyków w którą stronę, czy coś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 12.01.2009 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Schematów wszędzie pełno. Wystarczy się rozejrzeć. Wychodzą specjalne gazetki ze wzorami (można kupić w kiosku Ruchu) można też poszperać w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 12.01.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Super! Mam nadzieję, że znajdę trochę czasu... no chyba kosztem FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 12.01.2009 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Haft krzyżykowy to chyba najprostsza rzecz na świecie, tylko cierpliwości trochę trzeba Kiedyś takich rzeczy uczono w szkole na ZPT, teraz już takich zajęć nie ma może i najprostsza, ale nie dla wszystkich... ja należę do tych co to wcale dla mnie najprostsze nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 13.01.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Haft krzyżykowy to chyba najprostsza rzecz na świecie, tylko cierpliwości trochę trzeba Kiedyś takich rzeczy uczono w szkole na ZPT, teraz już takich zajęć nie ma może i najprostsza, ale nie dla wszystkich... ja należę do tych co to wcale dla mnie najprostsze nie jest Aniu, na najbliższy prezent przywolkę Ci kanwę z nadrukiem w małym formacie, cobyś się nie zraziła, a naumiała Zobaczysz jakie to proste i przyjemne - niestety pracochłonne bardzo, ale ma ten plus, że w każdej chiwli można przerwać robótkę i do niej powrócić w dowolnje chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 13.01.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Dorfi, przeoczyłam u mnie pytanie dot. czym będę haftować, więc odpowiem u Ciebie- muliną ariadną, tylko czasami zdarza mi się zmienić kolory w stosunku do podanych w opisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.01.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Dorotko, panowie budowlańcy ćwiczą Twoją cierpliwość Dzisiaj postaram się wrzucić fotki tego obrusu, bo mam zrobione już dawno, ale kłopot z komp. nie pozwala mi za wiele podziałać Pożytek z tego, ze nie mam w domu dostępu do pisania na FM jest taki, że już część bzów wyhaftowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 16.01.2009 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Fajnie, bardzo się cieszę. To już będzie obrus do nowego domu Przed przeprowadzką i tak pewnie nie zdążę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.01.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Fajnie, bardzo się cieszę. To już będzie obrus do nowego domu Przed przeprowadzką i tak pewnie nie zdążę zrobić Jeśli teraz zaczniesz, to zdążysz Poźniej, przy maleństwie, może być kłopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 16.01.2009 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Już jeden robię prawie rok. Na razie mam tyle: http://widget.slide.com/rdr/1/1/4/S/280000000c42b764/1/188/d3-APHQq7T8rcyQKZQJeARUFVVndwaEY.jpg Ale docelowo ma być na duży stół, więc jeszcze dużo pracy przede mną. Poza tym mam jeszcze parę innych pozaczynanych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.01.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 skąd ja to znam mam co najmniej 5 pozaczynanych obrusów i serwet Najgorzej jak wezmę się za taki duży z monotonnym wzorem, to najczęściej pod koniec rzucam nim do komódki i leży czekając na lepsze czasy i moje zlitowanie A ten Twój piękny będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.01.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 obiecane fotki:http://img213.imageshack.us/img213/8464/hiacynty005yv7.jpg małe kółko:http://img297.imageshack.us/img297/5220/storczykii001vd0.jpg http://img213.imageshack.us/img213/3395/storczykii002fg5.jpgduże, środkowe:http://img213.imageshack.us/img213/4890/storczykii004iv1.jpg http://img242.imageshack.us/img242/3887/storczykii005za5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 16.01.2009 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Dzięki Będę kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 16.01.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Haft krzyżykowy to chyba najprostsza rzecz na świecie, tylko cierpliwości trochę trzeba Kiedyś takich rzeczy uczono w szkole na ZPT, teraz już takich zajęć nie ma może i najprostsza, ale nie dla wszystkich... ja należę do tych co to wcale dla mnie najprostsze nie jest Aniu, na najbliższy prezent przywolkę Ci kanwę z nadrukiem w małym formacie, cobyś się nie zraziła, a naumiała Zobaczysz jakie to proste i przyjemne - niestety pracochłonne bardzo, ale ma ten plus, że w każdej chiwli można przerwać robótkę i do niej powrócić w dowolnje chwili jak sie zajmę haftowaniem to już na forum napewno czasu braknie.... chociaż monsz mi kupił to sudoku, które uwielbiam godzinami rozwiązywać... a forum i tak jest ważniejsze ale w czasie ciąży, jak się odpoczywa to pewnie przyjemna robótka jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 16.01.2009 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Dobrze się robótkuje oglądając telewizję. Przyjemne z pożytecznym. W innych okolicznościach nigdy na robótkowanie nie mam czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts