Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na budowie nic się nie dzieje. Teoretycznie panowie mają przyjść w środku tygodnia. A czy przyjdą to się okaże.

Zresztą mało o tym myślę, bo mam inny problem - Michał mi się rozchorował. Przez dwa dni miał ponad 39 stopni. Dzisiaj na szczęscie temteratura zaczęła spadać a ja marzę o tym, żeby się wyspać.

dobry wieczór!nie ma chyba gorszej rzeczy niż choroba dziecka.Moja córcia też jest chora. :( :( :( W nocy z niedzieli na poniedziałek dostala takiego ataku kaszlu ,ze przez 2 godziny musiąłam z nia spacerować po ogrodzie :) tylko to jej pomagało.U niej zaczyna sie od krtani i zaraz przechodzi na oskrzela.Dostala niestety antybityk ,syropki i wziewy.Poprawilo sie na tyle,że przesypia całą noc .Zycze zdrowka dla synka

Ja kupiłam takie fioletowe w Brico Marche po 4 zł. Cebulki (ok.6szt.)były wsadzone w doniczce, ukorzenione, wypuszczające listki :D Na działce też jakieś wsadzałam jesienią, a w ogrodzie przy naszym domu (teraźniejszym) mam chyba wszystkie kolory krokusików i muszę je przesadzić na działkę jak przekwitną na wiosnę. Budowa jutro rusza?

No i właśnie takie były w Macro, ale po 11 zł - za drogo. Hiacynty były po 6 z groszami - też za drogo (pojedyncze cebulki)

Budowa ma jutro ruszyć. Panowie zadzwonili, żeby na jutro przywieźć ze składu dachówkę ale na wszelki wypadek nie zamówiliśmy jej. Zadzwonimy po nią jak przyjdą na budowę. Już im tak bardzo nie wierzę.

A dzisiaj jedziemy do znajomych testować ogrzewanie podłogowe :D Jakoś tak się zawsze składało, że jeździliśmy do nich tylko wiosną i latem a nigdy zimą.

Ojej, bardzo drogo :roll: Makro niestety ma ostatnio mało ciekawe ceny. Nie pamiętam, ale wydaje mi się, że hiacynty były po 3zł za cebulkę (bez doniczki, luzem), ale nie kupowałam, bo bardzo duzo kupiłam jesienią, a jeszcze spod domu chcę przesadzić, więc na razie wystarczy. Nie mogę się doczekać kwitnienia wszystkich cebulowych kwiatów :roll: Mam nadzieję, że nornice ich w zimie nie wchłonęły :-?

Trzymam kciuki za robotników :wink:

Panowie przyszli :D :D :D :D :D :D Prace na dachu ruszyły. Oby tylko pogoda dopisała.

Przyszła też faktura za prąd. Faktura oczywiście zaliczkowa, bo na razie pobór prądu jest zerowy. Ale dlaczego jest taka wysoka?????

Całe szczęście, że roboty dachowe powrócuły, bo w TV straszą powrotem zimy :(

Opłata za prąd może być wysoka, bo być może zawiera opłatę przyłączeniową?