Dorfi 31.01.2009 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Te obiady to wyniki negocjacji mojego męża. Dopiero dzisiaj przyznał mi rację, że to nie był dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 31.01.2009 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Tylko teraz nie odpuście, bo za tydzień emocje opadną i może się zacząć wszystko od nowa . Trzymam kciuki za Waszą siłę w działaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 31.01.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Ja woziłam na budowę posiłki 3x dziennie... kosztowały niemało: śniadanie, obiad 2 dania (zawsze duża porcja mięsa lub kurczaka - podkreślam duża bo mój mąż był na tym punkcie wyczulony - uważał, że jak mężczyzna pracuje ciężko to i potrzebuje zjeść) i kolacja, mimo że po kolacji jechali już do domu, więc mogli już zjeść w swoim domu, no ale mąż się uparł (więc wiem co to znaczy...) a murarze byli znajomi W końcu, jak on pracuje cały dzień to nikt mu nie robi obiadu, a murarka to praca jak każda inna! Tak więc, całymi dniami przygotowywałam posiłki dla 10-12 osób (co 4 godz. jak niemowlaki ) i miałam serdecznie dość ale chociaż mogłam na bieżąco nadzorować budowę, jak nie było męża a i zapłaciliśmy w miarę niedrogo, jak na ówczesne realia a teraz z perspektywy czasu, myślę, że nie było tak źle... w końcu buduje się raz na całe życie Dorfi, ale to nie umniejsza faktu, że Twoi panowie przeginają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 02.02.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Cześć Dorotko! Myślę, że ta impreza to bardzo dobry pomysł.... tylko tym razem na ich koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 02.02.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 dorfi jestem zszokowana faktem, ze ktos jeszcze w dzisiejszych czasach mial czelnosc zażyczyc sobie obiadów i to jeszcze w restauracji. Nigdy bym na cos takiego nie poszla.....wspolczuję więc...... Pytalas kiedys u mnie kto robil bramę...juz odpowiadam...jakies kolega kolegi hihihi a i juz jest postanowione ze brama bedzie podwyzszana (wkleję zdjęcia) Nie daj sie tej budowie i nie przepracowuj, bo masz sie tym domem dlugie lata cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 02.02.2009 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 dorfi jestem zszokowana faktem, ze ktos jeszcze w dzisiejszych czasach mial czelnosc zażyczyc sobie obiadów i to jeszcze w restauracji. Nigdy bym na cos takiego nie poszla.....wspolczuję więc...... Już wygodniej kupić te obiady w pobliskiej restauracji niż gdybym miała im sama gotować i wozić. Tym bardziej, że nie jestem kurą domową tylko pracuję oraz nie posiadam samochodu, w który mogłabym wsiąść i im te obiady zawieźć. A co do warunków, to ponad rok temu naprawdę ciężko było znaleźć ekipę do budowy domu od fundametów po sam dach. Albo powyjeżdżali albo mieli terminy zabukowane na ponad dwa lata. A nas czas zaczął gonić, bo pozwolenie na budowę kończyło swoją ważność. Co do naszej ekipy to obejrzeliśmy kilka domów, które wybudowali i były bez fuszerek, więc spodobała nam się ich praca. Teraz już jest inaczej. I ekip więcej i ceny o wiele niższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.02.2009 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Dorfi, nie daj sie wykorzystywac z tymi obiadkami. Od tego sie zaczyna, a potem wejda Ci na glowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 06.02.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 I co tam z ekipą? Przychodzą po niedzieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 07.02.2009 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Teoretycznie mają przyjść, tyle, że od poniedziałku pogoda ma się popsuć i ma znowu sypać Zaraz wstawię fotki z budowy do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 07.02.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Dorfi, nie jest źle - sporo już zrobione, a rynny są piękne Odpady typowe z docinania na skosach, więc też muszą takie być . Lepiej tak jak teraz - niespodzianka, że jest więcej zrobione niż się spodziewałaś, niż rozczarowanie, że zrobione za mało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 08.02.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Dorfi gratuluję postępów na budowie!z tego ,co wcześniej opisywałaś wynikało,że tempo jest tragiczne,a tu takie miłe zaskoczenie Dachówka prezentuje się b.pięknie i widać ,że panowie mają talent do gięcia blachy.Efekt końcowy na pewno będzie oszałamiający Zyczę dobrej pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.02.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 piękna dachówka, teraz dość szybko są postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 09.02.2009 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Mam nadzieję, że postępy będą, bo dzisiaj na budowie zjawiło się aż 2 panów budowlańców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.02.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 aż?? jakieś będą napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 09.02.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Może trochę pogną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 11.02.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Dorfi, jeśli chodzi o okna to napisz z jakiego profilu??? Bo to różnie... Masz trochę mniej okien ode mnie, ale skoro piszesz, że białe ze szprosem 1,8mm to moim zdaniem trochę drogo, bo z reguły białe są 30-40% tańsze od okleinowanych. Koniecznie napisz jaki profil, bo jeśli np. salamander 3d to cena O.K. (najnowszy z salamandra). U mnie jak zrezygnujemy z okleiny wewnątrz to będzie prawie 6000PLN (25-30%) taniej - profil brugmann arte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 11.02.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Dostaliśmy wycenę okien - 28 477 zł. To dużo czy mało? Szukamy jeszcze innych ofert. Jakie okna? Drewniane czy pcv? Kolorowe, białe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 11.02.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 białe pcv szprosy 1,8mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 11.02.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Dorfi, jeśli chodzi o okna to napisz z jakiego profilu??? Bo to różnie... Masz trochę mniej okien ode mnie, ale skoro piszesz, że białe ze szprosem 1,8mm to moim zdaniem trochę drogo, bo z reguły białe są 30-40% tańsze od okleinowanych. Koniecznie napisz jaki profil, bo jeśli np. salamander 3d to cena O.K. (najnowszy z salamandra). U mnie jak zrezygnujemy z okleiny wewnątrz to będzie prawie 6000PLN [/b(25-30%) taniej - profil brugmann arte. to bardzo duża różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 11.02.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Tak, i dlatego przekonałam się do białych od środka. Całe białe to analogicznie nawet 40-50% taniej bo jak ja chcę ze szprosami to dodatkowo muszę zapłacić za przerobienie szprosów od środkach na biało. Ale my na prawdę mamy tanio u tego naszego miejscowego dystrybutora. Jak wcześniej pisałam, za te same okna w Lublinie trzeba dać najmniej 25-30% drożej, więc trzymamy się go i na 100% u niego będziemy zamawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts