Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja woziłam na budowę posiłki 3x dziennie... kosztowały niemało: śniadanie, obiad 2 dania (zawsze duża porcja mięsa lub kurczaka - podkreślam duża bo mój mąż był na tym punkcie wyczulony - uważał, że jak mężczyzna pracuje ciężko to i potrzebuje zjeść) i kolacja, mimo że po kolacji jechali już do domu, więc mogli już zjeść w swoim domu, no ale mąż się uparł :evil: (więc wiem co to znaczy...) a murarze byli znajomi :roll: W końcu, jak on pracuje cały dzień to nikt mu nie robi obiadu, a murarka to praca jak każda inna!

Tak więc, całymi dniami przygotowywałam posiłki dla 10-12 osób (co 4 godz. jak niemowlaki :roll: ) i miałam serdecznie dość :evil: :evil: :evil: :evil:

ale chociaż mogłam na bieżąco nadzorować budowę, jak nie było męża :roll:

a i zapłaciliśmy w miarę niedrogo, jak na ówczesne realia :wink:

a teraz z perspektywy czasu, myślę, że nie było tak źle... w końcu buduje się raz na całe życie :roll:

Dorfi, ale to nie umniejsza faktu, że Twoi panowie przeginają :evil:

dorfi jestem zszokowana faktem, ze ktos jeszcze w dzisiejszych czasach mial czelnosc zażyczyc sobie obiadów i to jeszcze w restauracji. Nigdy bym na cos takiego nie poszla.....wspolczuję więc......

Pytalas kiedys u mnie kto robil bramę...juz odpowiadam...jakies kolega kolegi hihihi :D :D :D a i juz jest postanowione ze brama bedzie podwyzszana (wkleję zdjęcia)

Nie daj sie tej budowie i nie przepracowuj, bo masz sie tym domem dlugie lata cieszyć :D :D

dorfi jestem zszokowana faktem, ze ktos jeszcze w dzisiejszych czasach mial czelnosc zażyczyc sobie obiadów i to jeszcze w restauracji. Nigdy bym na cos takiego nie poszla.....wspolczuję więc......

Już wygodniej kupić te obiady w pobliskiej restauracji niż gdybym miała im sama gotować i wozić.

Tym bardziej, że nie jestem kurą domową tylko pracuję oraz nie posiadam samochodu, w który mogłabym wsiąść i im te obiady zawieźć.

A co do warunków, to ponad rok temu naprawdę ciężko było znaleźć ekipę do budowy domu od fundametów po sam dach. Albo powyjeżdżali albo mieli terminy zabukowane na ponad dwa lata. A nas czas zaczął gonić, bo pozwolenie na budowę kończyło swoją ważność.

Co do naszej ekipy to obejrzeliśmy kilka domów, które wybudowali i były bez fuszerek, więc spodobała nam się ich praca.

Teraz już jest inaczej. I ekip więcej i ceny o wiele niższe.

Dorfi gratuluję postępów na budowie!z tego ,co wcześniej opisywałaś wynikało,że tempo jest tragiczne,a tu takie miłe zaskoczenie :wink: :wink: :wink: Dachówka prezentuje się b.pięknie i widać ,że panowie mają talent do gięcia blachy.Efekt końcowy na pewno będzie oszałamiający :o :o :o Zyczę dobrej pogody.

Dorfi, jeśli chodzi o okna to napisz z jakiego profilu??? Bo to różnie... Masz trochę mniej okien ode mnie, ale skoro piszesz, że białe ze szprosem 1,8mm to moim zdaniem trochę drogo, bo z reguły białe są 30-40% tańsze od okleinowanych. Koniecznie napisz jaki profil, bo jeśli np. salamander 3d to cena O.K. (najnowszy z salamandra). U mnie jak zrezygnujemy z okleiny wewnątrz to będzie prawie 6000PLN (25-30%) taniej - profil brugmann arte.

Dorfi, jeśli chodzi o okna to napisz z jakiego profilu??? Bo to różnie... Masz trochę mniej okien ode mnie, ale skoro piszesz, że białe ze szprosem 1,8mm to moim zdaniem trochę drogo, bo z reguły białe są 30-40% tańsze od okleinowanych. Koniecznie napisz jaki profil, bo jeśli np. salamander 3d to cena O.K. (najnowszy z salamandra). U mnie jak zrezygnujemy z okleiny wewnątrz to będzie prawie 6000PLN [/b(25-30%) taniej - profil brugmann arte.

to bardzo duża różnica :roll:

Tak, i dlatego przekonałam się do białych od środka. Całe białe to analogicznie nawet 40-50% taniej bo jak ja chcę ze szprosami to dodatkowo muszę zapłacić za przerobienie szprosów od środkach na biało. Ale my na prawdę mamy tanio u tego naszego miejscowego dystrybutora. Jak wcześniej pisałam, za te same okna w Lublinie trzeba dać najmniej 25-30% drożej, więc trzymamy się go i na 100% u niego będziemy zamawiać.