Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję za wirtualne pączki. Realnych nie było, bo nie miał kto kupić. Mąż w delegacji a ja nie wychodzę z domu. Michał niestety nie wyzdrowiał. Byliśmy wczoraj na prześwietleniu płuc. Osłuchowo niby czysto, ale to niemożliwe, żeby tak długo kasłać. A że bywają zapalenia płuc niewykrywalne osłuchowo to zrobiliśmy prześwietlenie i teraz czekamy na wynik.

A dzisiaj ja się obudziłam z katarem, bólem gardła i kaszlem. :cry:

Już mam dosyć tego chorowania.

Taaaak, właśnie jedną dostałam. Na 75 tysięcy. Nie wiem czy śmiać się czy płakać?

A dwie firmy nas chyba "olały" bo nie dostaliśmy odpowiedzi.

No cóż, mamy kryzys, to po co zwiększać sprzedaż?

Ale z drugiej strony jak to jest, że jedna firma wyceniła na 28 tys a druga na 75 tys.? W dodatku te za 75 tys. mają szprosy nakładane na zewnątrz okna. To ja dziękuję za mycie.

ale takie nakładane są droższe i do mycia się je zdejmuje... mnie takie wycenili na 48tys. Jak komuś nie zależy na sprzedaży to wymyśla właśnie takie ceny :evil: Szukaj jeszcze, na pewno będzie gdzieś taniej - jeśli mogę coś poradzić to szukaj w jakieś mniejszej firmie, a tylko profil sobie wybierz jaki chcesz na pewno :wink:

W Oknoplaście nie pytaliśmy, bo mają opinię jednych z droższych.

A za zdejmowanie ram ze szprosami to ja bardzo dziękuję. Ja słaba płeć jestem, gdzie będę jeszcze ramy dźwigać. Za dużo mam okien a za mało pomocników do sprzątania (a dokładnie to na razie ani jednego pomocnika nie mam).

Pytałam o jakiś rabat czy coś w tym stylu, ale mi powiedzieli, że to przecież tanio (!!!) i rabatu nie będzie. No to niech się wypchają. Tyle pieniędzy za okna nie dam. Kolega u nich dość duży rabat dostał, a okien miał mniej, ale pewnie dlatego, że jedna z osób pracujących w tej firmie pisała u niego pracę magisterską. Chyba niedługo zacznę przedstawiać się jak koleżanka, czyli nazywam się tak i tak mam takie i takie stanowisko i pracuję tu i tu. Do tej pory mnie to bardzo śmieszylo, ale widzę że to przynosi skutki, bo też dom buduje i spore rabaty dostaje :roll:

Dostaliśmy jeszcze dzisiaj namiary na jedną firmę w górach, którzy podobno bardzo dobre okna robią. Prześlemy im plany i zobaczymy co nam odpowiedzą.