monia i marek 19.10.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 No właśnie...kredyt My nie dostaliśmy i musieliśmy wziąć kredyt gotówkowy na 20tys., żeby połózyć więźbe, zadeskować dach i pokryć papą przed zimą. W przyszłym roku może się wszystko uspokoi na rynku kredytowym, to spróbujemy jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 23.10.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 My także budujemy z arexu Projekt Aneta, jednak troszkę zmieniliśmy na własne potrzeby, tzn. zrezygnowaliśmy z garażu, dodaliśmy małe lukarny i wydaje mi się, że jest w porządku. Teraz czekamy na dekarzy, mają przyjść w środę. Cieszę się, że ktoś buduje z tej pracowni architektonicznej bo na prawdę trudno znaleźć jakiekolwiek zdjęcia z realizacji na forum. My budujemy bez kredytu, więc zobaczymy kiedy uda się wykończyć nasz dworek... Pozdrawiam:-)http://images50.fotosik.pl/22/9938cc8441318084m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 23.10.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 My także budujemy z arexu Projekt Aneta, jednak troszkę zmieniliśmy na własne potrzeby, tzn. zrezygnowaliśmy z garażu, dodaliśmy małe lukarny i wydaje mi się, że jest w porządku. Teraz czekamy na dekarzy, mają przyjść w środę. Cieszę się, że ktoś buduje z tej pracowni architektonicznej bo na prawdę trudno znaleźć jakiekolwiek zdjęcia z realizacji na forum. My budujemy bez kredytu, więc zobaczymy kiedy uda się wykończyć nasz dworek... Pozdrawiam:-)[/img] Durdurdko, piękny ten Twój dworek - załóż dziennik i komentarze, to chętnie pokibicujemy przy budowie Pozdrawiam kolejną wielbicielkę dworkowych budowli Dorfi, jak tam decyzja w sprawie kredytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 23.10.2008 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Dardurdtko zajrzałam do Twojego dziennika. Piękną macie działkę. Będę tam często zaglądać. Załóż koniecznie komentarze do dziennika Monia z kredytem to już głupawki dostajemy. Nordea podniosła nam marżę do 1 % (stan na dzisiaj, kiedy umowa jeszcze nie jest podpisana), a miało być 0,6%, potem podnieśli na 0,9%. Nie wiadomo jaka będzie w umowie. W PKO SA marża wynosi 0,8% i może uda nam się coś ponegocjować jako stali klienci. Tyle, że wcześniejsza spłata kosztuje 2 %. Już sama nie wiem co się bardziej opłaca. A pieniądze potrzebne "na wczoraj". Na dzisiaj wiemy tylko, że kredyt nam przyznali, ale są jeszcze ponoć jakieś nieścisłości i analityk musi coś przemyśleć. Wg mnie to jakaś dziwna gra na czas, w czasie którego znowu podniosą nam marżę. Z ekspresowego rozpatrzenia wniosku zrobił się miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 23.10.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Właśnie takie mają zagrywki i w końcu wzięłam w PKO BP 20tys. kredytu, żeby zamknąć i przeczekać do wiosny. Powiedzieli mi w PKO, ze zawsze mogę ten kredyt spłacić hipotecznym, jak się to wszystko uspokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 23.10.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 My także budujemy z arexu Projekt Aneta, jednak troszkę zmieniliśmy na własne potrzeby, tzn. zrezygnowaliśmy z garażu, dodaliśmy małe lukarny i wydaje mi się, że jest w porządku. Teraz czekamy na dekarzy, mają przyjść w środę. Cieszę się, że ktoś buduje z tej pracowni architektonicznej bo na prawdę trudno znaleźć jakiekolwiek zdjęcia z realizacji na forum. My budujemy bez kredytu, więc zobaczymy kiedy uda się wykończyć nasz dworek... Pozdrawiam:-)http://images50.fotosik.pl/22/9938cc8441318084m.jpg Trafiłam do dziennika, ale jeszcze wrzuć link w profilu, to będzie łatwiej zaglądać. No i do komentarzy też. Piekna działka, jak już wspomniała Dorfi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 23.10.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Dziękuję serdecznie za wsparcie, gdyby nie Wy to pewnie jeszcze długo przeciągałabym decyzję o założeniu dziennika. Gorąco pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 26.10.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 ... w sprawie dachówek. Pooglądałam i widzę, że wybór padł na ceglastą? Na zdjęciu nr 2 masz dachówkę z glazurą (ta błyszcząca) - w przypadku glazurowanej masz 100% pewności, że nie złapie mchu. Na ostatnim zdjęciu - ta dachówka nazwana przez Ciebie "z rynienkami" to właśnie marsylka, o której Ci pisałam u mnie, że ją chcemy położyć na naszym dachu . Od góry widać klasyczną marsylkę, a dolny rząd to znów glazurowana - nie osiądzie na niej mech, ale mnie osobiście się nie podoba żadna glazurowana, pomimo swoich zalet. My wybierzemy klasyczną, ceglastą angobowaną (angoba też nieco chroni przed mchami) marsylkę - nawet jak na niej osiądzie mech, to zawsze można oczyścić karcherem, a przynajmniej będę zadowolona z ogólnego widoku. Rupp Ceramica Sirius bardzo mi się podoba, ale jakoś niezbyt dworkowa jest . Ja, jeśli mogę, rdziłabym Ci marsylkę i położenie z przesunięciem - Ged ma tak zrobioną w swoim dworku (Jego zdjęcia słabo to oddają, ale widziałam na żywo i jest przepięknie ). Marsylka ma też inne dobre cechy - głębokie zamki, które dobrze trzymają i jest przez to bardziej szczelna oraz korzystną cenę w stosunku do Rupp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 27.10.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Okna mogą być ciut za wysoko - u mnie jest podobnie, dlatego będę od góry zamurowywać, a od dołu podkuwać Marsylka jest b.ładna, więc myślę, że doskonały wybór. Z tego, co się orientuję, to masz najtaniej w Krk dachówkę marsylkę z Tondachu - sama nad tym zakupem myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 31.10.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Jeśli chodzi o okna, to ja też miałam z tym problem... Moje są trochę zmniejszone. Jeśli chodzi o parter to mam grubsze nadproża nad oknami więc karnisz się zmieści, a poddasze to już całkiem była tragedia: okna od tarasów miały się kończyć w suficie, więc chyba w ogóle bez karniszy... Murarze wszystko pozmieniali, tak żeby było dobrze. Z resztą, jak widać na zdjęciach , zmiany nie rzucają się w oczy Jeśli chodzi o projekt to jest mało czytelny i niedokładny, ale to już pewnie wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 02.11.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Fajnie masz, że karnisze się zmieszczą - u nas raczej nie. Co do zdjęć poddasza - są tak podobne do naszych, że można by się pomylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 02.11.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Super! Jak będziemy je urządzać to będzie łatwiej W końcu co dwie głowy, to nie jedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 03.11.2008 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 U mnie do urządzania jeszcze bardzo daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 04.11.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 a propo banku, dobrze, że jesteś ostrożna. Wiele osób podpisuje takie umowy nie do końca świadomie, a dopiero później są kłopoty... Trzymaj się, może spróbuj z innym bankiem. Chociaż wszystkim, bez wyjątku zależ na tym by na nas zarobić. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży i wkrótce wkleisz zdjęcia z dalszych prac na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 04.11.2008 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Przez to, że bank dziwnie sobie pogrywał złożyliśmy wniosek w innym banku. Na dzień dzisiejszy kredyt mamy przyznany, ale czekamy na umowę (czy tam nie będzie znowu niespodzianek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 04.11.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Trzymam kciuki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 04.11.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Przez to, że bank dziwnie sobie pogrywał złożyliśmy wniosek w innym banku. Na dzień dzisiejszy kredyt mamy przyznany, ale czekamy na umowę (czy tam nie będzie znowu niespodzianek). A możesz zdradzić w jakim banku i w jakiej walucie? Ponoć teraz ciężko o kredyt we frankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 04.11.2008 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Nie bierzemy we frankach. Bierzemy w złotówkach w PeKaO SA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 04.11.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Nie bierzemy we frankach. Bierzemy w złotówkach w PeKaO SA. No tak... tam nam proponowano i nie zdecydowaliśmy się, bo myślałam, że się nie uda. Może faktycznie warto spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 04.11.2008 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Sprawdzaliśmy tam warunki kredytowe jeszcze przed "kryzysem" i nie były zbyt atrakcyjne. Ale te warunki się nie zmieniły na gorsze jak w innych bankach, a w dodatku można z nimi ponegocjować. Jak na razie wynegocjowaliśmy dość duże zbicie marży. A takiej marży na jakiej stanęło na pewno w innym banku nie dostaniemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts