Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

Wiosna i słoneczko też swoje robią :D

Ale najbardziej ciesze się, że koniec robót już widać i wreszcie będzie można rozliczyć transzę kredytu ( i wypisać wniosek o wypłatę kolejnej). Serce mi się krajało jak na budowie nic się nie działo a odsetki płacić było trzeba.

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Raczej z Dziennikami. To aż tyle osób będzie? Coś mi chyba umknęło - widocznie zaległości w czytaniu mam większe niż myślałam.

Na razie naliczylam 15 osob, wiekszosc jest w grupie dziennikow. :lol: Plan wycieczki nabiera ostatecznego szlifu, wiec badz czujna, a najlepiej gdybys mi podala numer tel., wtedy na pewno sie nie pogubimy. :wink:

Dorfi, przecudnie masz zrobione lukarny :o :o :o :o Strasznie mi się Twój dach podoba, dom także oczywiście!!!

Napisz proszę czy kupowaliście styropianowe gzymsy czy docinali ze styropianu???

Z gzymsami to już wygląda jak skończony dworek, bo już mogę sobie go wyobrazić w całości.... po ociepleniu... Aż miło popatrzeć... a miałaś tyle niepotrzebnych wątpliwości :lol: Cudnie jest!!!! :D

Dorfi, pięknie :p

jestem już pod wrażeniem, naprawdę :p

jak idzie z obrazem??

i jak się czujesz :wink: ?

No właśnie - jak obraz? Ja swoje bzy odłożyłam na bok (w połowie skończone), natomiast sfotografowałam swoje wszystkie olejne obrazy i obmyślam gdzie zawisną w nowym domu, bo jeśli mi nie spasują to muszę coś nowego namalować :roll:

Hihi, Monia jak coś Ci nie spasuje to zawsze możesz powiesić u mnie :D

Mój obraz na razie ma przerwę w wyszywaniu. Musiałam wyszyć szybko kwadracik w ramach akcji "kołderka za jeden uśmiech" i wszystko inne poszło w kąt. Ale dzisiaj go skończę, bo tylko kontury mi zostały i od jutra wracam do Madame.

Powolutku kompletuję też wyprawkę. Dzisiaj kupiłam takie śliczne malusie czapeczki I szukam rękawiczek. Miałam takie fajne dla noworodka i gdzieś mi je wcięło. Tak samo jak worek z czapeczkami. Muszę zapytać teściowej, czy jej córka ich nie wzięła jak jej się dziecko urodziło, bo wszystkie rzeczy po Michałku u teściów trzymamy (mają bardzo duży dom i w związku z tym więcej miejsca). No i chyba z drutami się przeproszę. Ze dwa sweterki by się przydały. W kwietniu może jeszcze być chłodno.

Normalnie instynkt gniazda mnie dopadł :oops:

Hihi, Monia jak coś Ci nie spasuje to zawsze możesz powiesić u mnie :D

Mój obraz na razie ma przerwę w wyszywaniu. Musiałam wyszyć szybko kwadracik w ramach akcji "kołderka za jeden uśmiech" i wszystko inne poszło w kąt. Ale dzisiaj go skończę, bo tylko kontury mi zostały i od jutra wracam do Madame.

Powolutku kompletuję też wyprawkę. Dzisiaj kupiłam takie śliczne malusie czapeczki I szukam rękawiczek. Miałam takie fajne dla noworodka i gdzieś mi je wcięło. Tak samo jak worek z czapeczkami. Muszę zapytać teściowej, czy jej córka ich nie wzięła jak jej się dziecko urodziło, bo wszystkie rzeczy po Michałku u teściów trzymamy (mają bardzo duży dom i w związku z tym więcej miejsca). No i chyba z drutami się przeproszę. Ze dwa sweterki by się przydały. W kwietniu może jeszcze być chłodno.

Normalnie instynkt gniazda mnie dopadł :oops:

Dorotko, bardzo fajne rękawiczusie bawełniane można kupić w Tesco za kilka złotych - naprawdę b.ładne :wink: