dardurdka 10.03.2009 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 a ja pamiętam jak pod koniec to już nie mogłam się doczekać, chciałam już, natychmiast... nie lubię czekać, ale na takie maleństwo warto Dorfi, już nie długo... wejdź do swojego dzienniczka i popatrz na piękny domek z gzymsikami i weź głęboki oddech mnie pomaga... oczywiście jak patrzę na Twoje gzymsiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 10.03.2009 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Ech, rok temu o tej porze, kiedy zaczynaliśmy budowę, miałam nadzieję, że o tej porze to się będę do nowego domu przeprowadzać. W wakacje to byłam nawet tego pewna. A teraz zostałam z problemem gdzie postawić łóżeczko, bo że nie w nowym domu to na pewno. Za kołyską zaczęłam się rozglądać, bo nie musi mieć stałego miejsca. Będę pewnie po całym mieszkaniu z nią jeździć. Na pół roku wystarczy. Ale czy wykończymy dom przez ten czas na tyle, żeby w nim zamieszkać? Nie wiem.Dzisiaj złożyliśmy dokumenty o rozliczenie pierwszej transzy i wniosek o wypłatę drugiej. Jak tylko dostaniemy pieniążki zamawiamy okna i panowie wchodzą z robieniem instalacji.W dodatku nasza ekipa od budowy ma przerwę w zleceniach. Zaoferowali nam wykończenie domu. No i się zastanawiamy. Są strasznie powolni, ale dobrze i dokładnie robią. O pieniądzach jeszcze z nimi nie rozmawialiśmy. Ale na pewno nie zgodzimy się tym razem na opłacanie obiadów. Zostało nam trochę desek z podbitki i panowie zaproponowali wykończenie nimi strychu po ociepleniu. Co sądzicie o tym pomyśle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 10.03.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Każdy pomysł oszczędzający trochę kaski jest dobry a co do łóżeczka to się nie martw... już nie długo będzie stało w nowym domu... tylko nie wiem czy tym fachowcom można zaufać i zlecić wykończeniówkę... chociaż na koniec z dachem pogonili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 12.03.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 strych warto wykończyć, i tak to będzie trzeba zrobić kiedyś ekipa lepsza wolniejsza, jeśli tylko dokładna. Nie jest dobrze sie śpieszyć, bo marzenia przyciskają a potem żałować, że byłoby lepiej gdyby się troszkę poczekało.. Tyle wytrzymałaś Dorfi to jeszcze troszkę wytrzymasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 12.03.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Dorotko, będzie dobrze - jeśli robią dokładnie, to warto zaczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 14.03.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Prześliczny dach, gratuluję Okna dachowe super, będzie dużo jaśniej... mam pytanie, czym wyłożone są lukarny od góry??? Blachą wyginaną jak esówka??? Jeśli chodzi o okna to ja będę miała nieotwierane. wiem że może być problem z ich myciem, ale one są małe i raz na rok mogę po drabinie je umyć, zresztą są tak wysoko, że nie będzie widać jak często są myte Jeszcze raz GRATULUJE cudnego dachu, bo dachówka ceramiczna zwłaszcza angobowana to moje marzenie może kiedyś... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 14.03.2009 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 mam pytanie, czym wyłożone są lukarny od góry??? Blachą wyginaną jak esówka??? Nie bardzo rozumiem o co pytasz. Tam jest rynna i dachówka. No chyba, że co innego rozumiemy pod pojęciem lukarna, bo ja na bakier z nazewnictwem budowlanym jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 14.03.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Chodzi mi o wykończenie tych dużych lukarn - portyków??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 14.03.2009 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Aaaaa, o te Ci chodzi?Tam jest blacha. Ale co to za blacha, tak dokładnie, to nie wiem. Panowie zamawiali całe arkusze i wyginali na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 14.03.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Dorotko - pięknie na budowie!!! Co do okien - wybrałabym otwierane, żeby mieć możliwość wietrzenia i wygodnego mycia. Faktem jednak jest, że jeśli są w tych pomieszczeniach inne okna, to nie ma takiej konieczności. Myć można z drabiny, ale z wiekiem to chyba będzie coraz trudniej... Wszystko zalży jak duża jest różnica w cenie. Jeśli to kwota 200, 300 -500zł, to wolałabym dołóżyć i nie złościć później całe życie, że pożałowałam paru stów, a później taki kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 14.03.2009 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 A widzisz o wietrzeniu nie pomyślałam. Tam nie ma innych okien. Tam jest tylko nieużytkowy stryszek, który pewnie w miarę upływu czasu zapełni się różnymi "przydasiami" i wietrzenie od czasu do czasu będzie jak najbardziej wskazane. No chyba, że będę wietrzyć wyłazami przy kominach? Sprawa jest więc do przemyślenia i przeliczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 14.03.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 A widzisz o wietrzeniu nie pomyślałam. Tam nie ma innych okien. Tam jest tylko nieużytkowy stryszek, który pewnie w miarę upływu czasu zapełni się różnymi "przydasiami" i wietrzenie od czasu do czasu będzie jak najbardziej wskazane. No chyba, że będę wietrzyć wyłazami przy kominach? Sprawa jest więc do przemyślenia i przeliczenia. a ja mam hopla na punkcie wietrzenia w obecnym domu okna na strychu mam otwarte przez całe lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 14.03.2009 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 No cóż, w obecnym mieszkaniu strychu nie posiadam, więc mogłam o tym nie pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 14.03.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 No cóż, w obecnym mieszkaniu strychu nie posiadam, więc mogłam o tym nie pomyśleć jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 14.03.2009 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Hej Dorotko, fajnie, ze wpadlas. Moze uda nam sie kiedys jakas powtorka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 15.03.2009 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Na powtórkę liczę i mam nadzieję, że znastępnym będę mogła uczestniczyć w pełni w zabawie (tzn. też bym się winka napiła i potańczyła ) Ale też miałam zarwaną nockę, tylko w inny sposób. Michał mi się rozchorował i całą noc mieliśmy "zabawę". Dobrze, że pod nami nikt nie mieszka, bo od 1 do 5 nad ranem robiłam pranie.Już mam dosyć tego przedszkola. Po ostatniej 1,5 miesięcznej chorobie chodził do przedszkola przez 5 dni i znowu przyniósł wirusa. Bo to chyba jelitówka - nie miał czym się zatruć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.03.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Biedna... To kiedy bedzie Cie mozna wyrwac na winko i tance? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 15.03.2009 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Jak przestanę karmić Czyli tego nie wie nikt, ale nie wczesniej niż za kilka miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.03.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Tak myslalam... Moze akurat uda nam sie do tego czasu zebrac jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 15.03.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Na pewno się uda - będzie ciepło, więc tym przyjemniej gdzieś się wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts