dardurdka 15.03.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 A widzisz o wietrzeniu nie pomyślałam. Tam nie ma innych okien. Tam jest tylko nieużytkowy stryszek, który pewnie w miarę upływu czasu zapełni się różnymi "przydasiami" i wietrzenie od czasu do czasu będzie jak najbardziej wskazane. No chyba, że będę wietrzyć wyłazami przy kominach? Sprawa jest więc do przemyślenia i przeliczenia. Mój mąż też martwił się o to wietrzenie, ale mnie wystarczy spory wyłaz na dach do tego celu szukam oszczędności gdzie się da, ale w końcu okna jeszcze nie zamówione, więc kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 16.03.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Piękne te Twoje gzymsiki i bardzo starannie wykonane co do okien to ja zrobiłam nieotwierane.a na stryszku mam okno wyłazowe.Z tego ,co pamietam, różnica w cenie była dość znaczna,a poza tym wydaje mi się,że przy otwieranych okrągłych rama by musiała być grubsza ,a co za tym idzie-pow.szyby mniejsza i mniej światła.W końcu tych okien nie myje się tak często Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.03.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Dorotko, przez przypadek skasowałam sobie zdjęcia tych moich obrazów, które chciałaś obejrzeć, ale zrobiłam nowe i dzisiaj je wrzucę u mnie wieczorem do obejrzenia (będą do jutra, bo jutro chciałabym skasować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 16.03.2009 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Dziękuję Będę pilnować, żeby nie przegapić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 16.03.2009 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Piękne te Twoje gzymsiki i bardzo starannie wykonane co do okien to ja zrobiłam nieotwierane.a na stryszku mam okno wyłazowe.Z tego ,co pamietam, różnica w cenie była dość znaczna,a poza tym wydaje mi się,że przy otwieranych okrągłych rama by musiała być grubsza ,a co za tym idzie-pow.szyby mniejsza i mniej światła.W końcu tych okien nie myje się tak często U nas na stryszku są dwa okna wyłazowe, więc teoretycznie do wietrzenia powinny wystarczyć. Przy otwieranych oknach rama faktycznie jest dużo grubsza. Największy problem jest z oknem okrągłym, bo żeby było otwierane musi iść w poprzek dodatkowa listwa i szyby nie zostanie za wiele. Cały czas nad tym myślimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.03.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Piękne te Twoje gzymsiki i bardzo starannie wykonane co do okien to ja zrobiłam nieotwierane.a na stryszku mam okno wyłazowe.Z tego ,co pamietam, różnica w cenie była dość znaczna,a poza tym wydaje mi się,że przy otwieranych okrągłych rama by musiała być grubsza ,a co za tym idzie-pow.szyby mniejsza i mniej światła.W końcu tych okien nie myje się tak często U nas na stryszku są dwa okna wyłazowe, więc teoretycznie do wietrzenia powinny wystarczyć. Przy otwieranych oknach rama faktycznie jest dużo grubsza. Największy problem jest z oknem okrągłym, bo żeby było otwierane musi iść w poprzek dodatkowa listwa i szyby nie zostanie za wiele. Cały czas nad tym myślimy. jeśli musi być listwa w poprzek to zepsuje wizerunek okna W tym wypadku wolałabym nieotwierane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 16.03.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 albo szprosy w rozetę ?ale wtedy niestety coś za coś,bo światła będzie zdecydowanie mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.03.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Trzeba kupić mopa na długim kiju specjalnie do zewnętrznego mycia okien i tyle Ja mam manię wietrzenia i mycia okien, więc na pewno będę myśleć dużo nad tym okrągłym okienkiem. Widziałam tez okrągłe okienka ze szprosem na krzyć - wygląda całkiem nieźle, więc może takie rozwiązanie wybiorę . Wiem na pewno, że chcę otwierane, tym bardziej, że bedę miała w tym pomieszczeniu pralnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 16.03.2009 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Przy pralni to faktycznie okno musi być otwierane. U mnie tam nie będzie nic, czyli magazynek niepotrzebnych rzeczy.Pralkę przenoszę do łazienki, która jest zaraz przy stryszku nad garażem, a tam okien mam dużo (dwie lukarny i cztery połaciowe) więc pranie spokojnie wyschnie, a pralnię przerabiam na spiżarnię, bo lubie mieć duże zapasy wszystkiego. Spiżarnię z projektu przerabiam z kolei na schowek na szczotki, odkurzacz itp, bo jak na moje potrzeby była za mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.03.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Przy pralni to faktycznie okno musi być otwierane. U mnie tam nie będzie nic, czyli magazynek niepotrzebnych rzeczy. Pralkę przenoszę do łazienki, która jest zaraz przy stryszku nad garażem, a tam okien mam dużo (dwie lukarny i cztery połaciowe) więc pranie spokojnie wyschnie) a pralnię przerabiam na spiżarnię, bo lubie mieć duże zapasy wszystkiego. Spiżarnię z projektu przerabiam z kolei na schowek na szczotki, odkurzacz itp, bo jak na moje potrzeby była za mała. ja z dolnego kibelka robię szatnię dla gości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 16.03.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Witam! Ja szatnię dla gości już miałam zaprojektowaną a gdzie w takim razie kibelek na dole??? U mnie szprosy w okrągłym oknie na 100% będą na krzyż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.03.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Witam! Ja szatnię dla gości już miałam zaprojektowaną a gdzie w takim razie kibelek na dole??? U mnie szprosy w okrągłym oknie na 100% będą na krzyż A po co szprosy, skoro nie będziesz miała otwieranego okna? Wtedy chyba szkoda dopłacać do szprosów? U mnie jest wiatrołap i obok wiatrołapu zrobię małą szatnię, zamiast wc. Obok wc zaplanowana była łazienka - tam ostatecznie będzie właśnie wc, prysznic i umywalka - nie ma potrzeby robienia oddzielnego wc. A u Was gdzie będzie szatnia - nie widziałam w projekcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 16.03.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 a co za różnica czy okno jest otwierane czy nie??? szprosy są do ozdoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 16.03.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 a szatnia jest spora, zaraz po wyjściu z wiatrołapu w hollu przed kuchnią... właśnie o tą szatnię miałam powiększać kuchnię, ale stwierdziłam, że będzie jeszcze mniej ustawna i nieproporcjonalna, a taka przebieralnia jest bardzo potrzebna, chociażby na wierzchnie okrycia i tony butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.03.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 a co za różnica czy okno jest otwierane czy nie??? szprosy są do ozdoby pisałaś "szukam oszczędności gdzie się da", a jeśli okno nie będzie otwierane, to wydaje mi się, że można tutaj zaoszczędzić, bo w przypadku okrągłęgo okna szprosy nie są konieczne, wręcz zbędne - to oczywiście moje osobiste zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.03.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 a szatnia jest spora, zaraz po wyjściu z wiatrołapu w hollu przed kuchnią... właśnie o tą szatnię miałam powiększać kuchnię, ale stwierdziłam, że będzie jeszcze mniej ustawna i nieproporcjonalna, a taka przebieralnia jest bardzo potrzebna, chociażby na wierzchnie okrycia i tony butów aha, już widzę - zrozumiałam Twój post, że jest to zaprojektowane (w projekcie) - faktycznie to miejsce w hollu aż się prosi na zagospodarowanie . U mnie buty to wielka słabość i muszę mieć dla nich sporo miejsca, żeby wszystkie pudełka pomieścić - zaplanowałam regały na jednej ścianie w tej szatni. Na drugiej scianie będą wieszaki ścienne na płaszcze, a w kącie stary stojący wieszak, który mam obecnie w przedpokoju. W wiatrołapie planuję tylko małą toaletkę lub konsolę z lustrem, a vis a vis skrzynię stanowiącą jednocześnie funkcję ławki do ubierania butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 16.03.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 a co za różnica czy okno jest otwierane czy nie??? szprosy są do ozdoby pisałaś "szukam oszczędności gdzie się da", a jeśli okno nie będzie otwierane, to wydaje mi się, że można tutaj zaoszczędzić, bo w przypadku okrągłęgo okna szprosy nie są konieczne, wręcz zbędne - to oczywiście moje osobiste zdanie Oszczędności, ale nie w odmiennym wyglądzie... chcę żeby okna stanowiły integralną całość, choć przyznaję iż gdyby była duża różnica w cenie to mogłabym pójść na ustępstwa, zwłaszcza, ze u mnie to okno, podobnie jak u Dorfi, jest bardzo wysoko i z pewnością mało będzie zauważalne (jakieś 6-7m nad ziemią)... w wiatrołapie jeszcze nie wiem, najchętniej i tu i tu postawiłabym taką konsolkę na giętych nóżkach z ozdobnym lustrem strasznie mi się podobają... a od wiatrołapu w stronę tej przebieralni mam taką małą ściankę, gdzie spokojnie można schować obszerną szafę wnękową, która będzie niewidoczna z hollu a na przeciwległej ścianie piękna stylowa konsolka ale się rozmarzyłam a tu przykład... http://widget.slide.com/rdr/1/1/1/W/3100000004dd7e31/1/177/dDgEBiT11T8q4hcHvHrCgUSP-_DaFBPj.jpg myślę też o białych postarzanych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 16.03.2009 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 My się niestety zagapiliśmy już na początku budowy, bo w wiatrołapie spokojnie zmieściłaby się szafa wnękowa. Wystarczyło tylko przesunąć ścianę w stronę gabinetu. W planach taka wnęka jest właśnie w pokoju, w którym zrobimy gabinet do pracy a szafa nie będzie tam potrzebna. A teraz w wiatrołapie zmieści się jedynie wieszak na ubrania i może coś do siedzenia. Szafa nie wejdzie na pewno. Ale lustro z konsolką? Czemu nie? Wejdzie na pewno, chociaż planowałam postawić go w holu. Ale wiatrołap to też jest dobre miejsce, a może nawet lepsze? W każdym razie dzięki za podsunięcie pomysłu z konsolką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.03.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Ja raczej wolałabym inne, bardziej w tym stylu - toaletka lub w podobnej formie lustro i konsola. http://img18.imageshack.us/img18/5350/toaletkagarderobiana.jpg To, które pokazałaś na zdjęciu też tworzy b.ładny zestaw . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 16.03.2009 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Można też wstawić tremo ( w garderobie mi się nie zmieści to dlaczego nie w wiatrołapie?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts