Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

A ile takie lalki kosztuja mniej wiecej? Bo od pazdziernika wartosc paczek bez cla podniesli do 210 euro czy cos takiego. W takiej kwocie latwiej juz cos zmiescic. :roll:

Bardzo różnie. Od 50 do 300 $. Są co prawda i po 1000 $ ale na takie to nawet nie patrzę, żeby sobie smaka nie robić. :wink:

Lalki i ceny można sobie pooglądać np. tutaj:

http://www.angelicdreamz.com/store/Tonner_Dolls.html

Tych akurat niestety w Polsce nie można kupić - trzeba sprowadzać :cry:

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A gdzie te lalki, co z tymi lalkami??

:o :o

O lalkach jest tutaj:

http://forum.muratordom.pl/ktos-kolekcjonuje-lalki,t126209.htm

:D

fajny wątek, ja też mam aż jedną http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/k040.gif lalkę z porcelanki :wink:

ale Ty to masz kolekcję :o :o

one wszystkie z porcelany są??

one wszystkie z porcelany są??

Nie, tych z porcelany jeszcze nie sfotografowałam (jakoś się zabrać nie mogę :wink: ). To głównie lalki firmy Mattel i lalki Roberta Tonnera.

Mam jeszcze kilka używanych barbie (po dzieciach znajomych) ale zostaną umieszczone w gablotce jak im jakieś kreacje sprawię. Tyle, że wena twórcza mnie ostatnio opuściła.

Ostatnio na forum dla kolekcjonerów lalek robiliśmy inwentaryzację. Policzyłam swoje i wyszło, że mam 42 sztuki plus 1, która jest akurat w drodze. :wink:

łał :o :roll:

tak własnie jak patrzyłam na te lalki to pomyślałam, że nie spotkałam barbie z porcelany :wink:

No to Cię zaskoczę - są barbie z porcelany. Niesamowicie piękne ale i drogie. Ale porcelanowej laleczki nigdy bym się nie odważyła zamówić wysyłkowo. Są za drogie na takie ryzyko. Znając naszą pocztę to na 99% doleciałyby tylko porcelanowe szczątki, a taka laleczka kosztuje grubo ponad 1 000 zł.

A wiesz, że jesienią była u Was wystawa lalek? W Dworze Zieleniewskich. :D

No i nic.

Jeszcze nie urodziłam i proszę mi tu nic nie krakać, bo święta chcę spędzić w domu :lol:

Znaleźliśmy kupca na barak, w którym mieszkali robotnicy i jak go wywiozą będziemy grodzić działkę.

Dzisiaj dostaliśmy telefon, że do jednego z sąsiadów jacyś ludzie ostatnio ciągle przyjeżdżają i z naszej działki sobie parking zrobili. A potem znowu będzie do nas dzwonić policja, że asfalt ubrudzony i ślady z naszej działki prowadzą :evil: