Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wojtek daje niestety "popalić". W dzień to istny aniołek. Prawie cały czas śpi robiąc sobie tylko przerwy na jedzenie. Za to w nocy mały aniołek przemienia się w diabełka. Nie ma spania. Zabawa zaczyna się ok. pierwszej i co noc wydłuża. Pierwotnie trwała do trzeciej, ale ostatnio trwa do piątej lub szóstej. Jak usłyszycie, że taką jedną z powodu dziecka wywieźli do wariatkowa, to pewnie będę to ja :wink:

Tynki będziemy robić tradycyjne. I powoli dojrzewam do kuchni, ale napiszę później, bo teraz tak zaczęło grzmieć, że muszę wyłączyć komputer.

Aniu dziękuję :D

DarioAS to raczej nie są kolki. Ma ochotę na zabawę i przytulanie. Jak go noszę na rękach to śpi. Ledwo położę go w kołysce włącza się syrena. I wyje dopóki go znowu na ręce nie wezmę. Jak go biorę to znowu usypia, więc go kładę i tak w kółko. Najgorzej, że to muszę być ja, bo u męża na rękach syrena nie przestaje wyć. :wink:

• 3 weeks później...

Zafoliować? Hmm, warte zastanowienia. Tylko czy przy montażu okien nam tych tynków nie zniszczą?

Co do okien, to podjęliśmy z mężem decyzję, że zamówimy je gdzie indziej. A różnicę w cenie wyrównamy z zadatku. Na umowie mamy zapisane, że daliśmy zadatek a nie zaliczkę, więc zgodnie z przepisami, skoro to z ich winy umowa nie została zrealizowana, muszą nam zwrócić zadatek w podwójnej wysokości.

Mam tylko nadzieję,że zwrócą i nie trzeba będzie po sądach łazić. Na umowie mamy ściśle określony termin montażu.

Szkoda tylko, że wszystko się poprzesuwa. Kolejna firma, kolejne pomiary, kolejne oczekiwanie na okna. Szkoda :(

Wojtuś powoli daje żyć. Od trzech dni śpimy razem i skończyły się bezsenne noce. Caly czas jest do mnie przytulony i śpiąc trzyma mnie za rękę. I mam gdzieś wszystkie rady, że dziecko powinno spać osobno. Spało i się w nocy darło. A od trzech nocy, gdy śpi ze mną mam spokój i w miarę się wysypiam (w miarę, bo na jedzenie się w nocy budzi).

Lecę coś u Was napisać, bo zaległe wpisy w dziennikach już przeczytałam :D

Nie uszkodzą tynków bo wtedy glifów się nie robi (czyli tego tynku tuż przy oknach - bo ja też nie wiedziałam) a po montażu okien by Ci to obrobili na gotowo z parapetami :wink: Warto się zastanowić, zwłaszcza że z tymi oknami tak wyszło :roll: ale może lepiej poczekać, może za kilka dni będą. Najlepiej zadzwoń do nich i zażądaj zwrotu zadatku, przestraszą się że stracą tak duże zamówienie i się bardziej postarają :wink:

Jeśli chodzi o Wojtusia to ja jestem jak najbardziej zwolenniczką spania maleństwa przy mamie - jeśli wyraźnie sobie tego życzy! I nie chodzi tu o wygodę mamy, ale spokojny sen dziecka, który jest najważniejszy na tym etapie rozwoju. Moja Kinga też spała z nami, a raczej śpi bo nadal tak jest, ale już zapowiada, że jak będzie miała swój pokój to nas zostawi... i tak powinno być: nic na siłę :D Najważniejsze, że Ty się wysypiasz i maluszek szczęśliwszy!!!

Trzymam kciuki za okna, bo ja na swoje też czekam i aż się boję jakie one będę :roll:

Dziękuję Piąteczko :D

No więc na czym stanęło:

Tynkarze przychodzą tak jak się umówiliśmy. Będą na razie tynkować te pomieszczenia, w których nie ma okien.

Okna mają być gotowe na poniedziałek (zobaczymy czy będą :-? ). W ramach rekompensaty obniżyli nam cenę o 1 000 zł i mają zamontować zabezpieczenia antywłamaniowe.

Może jednak wprowadzimy się na Święta?