Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeśli mogę Ci coś doradzić to do białych okien najlepiej wygląda profil jak najbardziej prosty, tzn. bez tych zlicowań Widziałam takie okna i wiem co mówię :lol: Im prostszy tym lepiej wygląda, bo ten mój bez okleiny (cały czas piszę o zewn. stronie okna) wygląda okropnie w białych oknach a superowo w oklejonych... te w prostych profilach wydają się bielsze, bo te zlicowania załamują światło i wyglądają od razu jak brudne. Jak nie wierzysz to skoczę "na wieś" popstrykam zdjęcia, jak mnie ktoś nie przegoni :lol: :lol: :lol: :lol: trzymam kciuki, żeby były w terminie bo piękne będą na pewno!!!!!!!!!!!!

A robicie tak jak w projekcie z tymi dolnymi panelami???

Tak, z panelami. A na panelach ma być jeszcze rameczka naklejona, bo takie gładkie jak widzieliśmy na miejscu nam się za bardzo nie podobały.

A z tym profilem to mnie trochę podłamałaś, bo co prawda od zewnętrzej strony jest całkiem prosty, ale od wewnątrz jest ścięty. Chociaż będę miała w oknach firanki, więc i tak nie będzie za wiele widać.

Od środka to b. dobrze że ścienty, to tylko z zewn. tak jakoś dziwnie wygląda... Ale jak prosty to super, zobaczysz sama będziesz zadowolona :wink:

A propos paneli to ja też chciałam taką rameczkę, żeby wyglądały jak drewniane, ale cóż nie chciałam zwiększać i tak dużych kosztów :( Tym bardziej z ciekawością czekam na Twoje okienka :wink:

Dorotko, jak tam tynki???

Tynkowaliście tę przestrzeń gdzie mają być futryny drzwi wewn.??? Ja już normalnie nie wiem czy dobrze zrobiłam, najwyżej przy wstawianiu drzwi każę wykuć :roll:

Jak tam chłopaki się trzymają??? Nasz braciszek (wujkowy) dzisiaj wraca do domu i Kinga już nie może się doczekać :wink:

Powoli robi się już domowo ! :wink: Dorotko ,jeśli mogę ,to zwrócę Ci uwagę na jedna rzecz-nie wiem ,jaki planujesz kominek ,ale jeżeli nie będzie to piec kaflowy ,to nie lepiej dać otwory wentylacyjne w bocznych ściankach?Ja początkowo tez tak miałam ,ale przy montażu kominka zaczęło mie to wkurzać ,bo zaplanowałam sobie lustro ,lub obraz nad kominkiem i ten otwór to nie barzo wtedy pasuje.Przemyśl to teraz.

Po parapety mieliśmy jechać dzisiaj. Mąż nawet wziął sobie urlop. No i stanęło na tym, że jednak dzisiaj po nie nie pojedziemy, bo dostał telefon i do pracy pojechał. I pewnie nie wróci o przyzwoitej godzinie. No i pasowałoby wreszcie drzwi i bramę garażową wybrać.

Witam,

Przyznam sie, ze jestem tu pierwszy raz :oops: , wstyd straszny, Jestem w szoku, piekny domek, sliczny dzidzius i wszystko inne oooooch i aaaaach :o

Mam pytanie, jesli mozna, czy moglabys napisac mi gdzie kupiliscie kolumny na front domku i jesli mozesz napisac za ile bede wdzieczny. W naszym domku w polosce musimy wymienic kolumny bo sa straszne, mysle, ze dodadza uroku calosci, a Twoje sa sliczne.

Pozdrawiam