Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

Maluszki są słodkie (szczególnie jak są grzeczne :wink: )

A gdzie się podziewam? W domu siedzę. Słomianą mamą zostałam - starszy syn u babci, więc napawam się ciszą (jak Wojtek śpi oczywiście) i nadrabiam wszelkie zaległości domowe, tzn. robię to, w czym Michał mi zwykle "pomaga" a efekt jaki jest łatwo się domyśleć :lol:

Myję okna, sprzątam i przyssałam się do maszyny i szyję, szyję, szyję i muszę ze wszystkim zdążyć dopóki Michał nie wróci, a dużo czasu mi nie zostało, bo już dzisiaj dzwonił, że tęskni.

A fotki z budowy będą we środę. Dzisiaj przywieźli parapety, a we środę panowie będą je montować. No i zrobiliśmy porządne ogrodzenie od strony sąsiada (na spółkę), zostało więc tylko odgrodzić się od frontu, ale to w dalekiej przyszłości. Na razie długo jeszcze będzie prowizorka.

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zdecydowaliśmy się na aglomarmur. Nie ukrywam, że głównym powodem była cena. Nawet drewniane wychodziły drożej.

A co szyję? Niestety nie zasłony do nowego domu, choć bardzo bym chciała :D Szyję pościel chłopakom i ciuchy dla siebie, bo choć zgubiłam wszystkie ciążowe kilogramy, w ciuchy sprzed ciąży nie wchodzę i chyba już nie wejdę :cry: No i ubranko do chrztu Wojtkowi obmyślam. W sklepach są wszystkie jednakowe a chciałam go ubrać inaczej. A że do kościoła pojedziemy z wózkiem to i odświętna pościel do wózka by się przydała. Narazie mu biały kocyk wyszydełkowałam

http://widget.slide.com/rdr/1/1/4/S/2800000016490e94/1/176/tpW3FM6E0D8hMxlOSqrsETrPQB51evXX.jpg

Kocyk jest zrobiony z pojedynczych motywów, więc można go zrobić na każdy rozmiar. Od spodu podszyłam go białą flanelką.

Moniu daję zdjęcie w zbliżeniu. Gdybyś chciała schemat to napisz. Chętnie się podzielę.

http://widget.slide.com/rdr/1/1/4/S/2800000016493390/1/105/wQ8BIGUe5T-q-uFMo8R9BHRcNaVs4H3f.jpg

teraz lepiej widzę :wink: dziękuję - bardzo prosty, a jaki śliczny efekt :D :D jak tylko znajdę czas, to się sprężę i zrobię koleżance prezent, a jak mi braknie czasu (niestety wracam powoli do papierzysków w pracy), to pewnie będę zmuszona coś kupić :roll: a ja tak lubię oryginalne prezenty - taki byłby idealny 8) Muszę pomyśleć nad tym. Podszycie flanelką to dobry pomysł - kocyk będzie mięciutki i dellikatny.

Dorfi twoj dom prezentuje sie bardzo okazale - jest piękny. A ile ty masz okien kobieto (będziesz je chyba ze 3 dni myć :wink: :) ) I nie wiedzalam ze takie talenty posiadasz - ta wydziergana kołderka - dzieło sztuki. Ja niestety mam zero umiejętności tego typu :roll: Jak najmniejszy inwestor sie chowa? Podrzuc jakies nowe zdjęcie, co?

Okien faktycznie jest sporo. Dlatego i okna i parapety nieźle nas trzepnęły po kieszeni.

Ale nic to. Przede wszystkim będzie dużo światła. Obecne mieszkanie mam dosyć ciemne (bloki na osiedlu stoją dość blisko siebie) i może dlatego dom chcę mieć dobrze doświetlony?

Najmłodszy inwestorek skończył 3 miesiące i uparcie podnosi główkę do góry - chce siedzieć a że jeszcze nie umie to się bardzo denerwuje. Ostatnio podciąga się na wszystkim co tylko weźmie do łapki. A najbardziej mnie śmieszy jak złapie w rączkę własne ubranie i tak mocno je trzymając podciąga się do góry. Normalnie jak w przygodach barona Munchausena (dla nieznających - wyciągnął się za włosy z bagna) :lol: :lol:

A tu inwestorek posadzony (baaaardzo mu się takie siedzenie podoba)

http://widget.slide.com/rdr/1/1/4/S/28000000164abd9b/1/34/h7xNk28-7T9TV3WN0OIpcyHW3t81GGEB.jpg

O pnącza wieloletnie to muszę sąsiadów zapytać. W końcu płot jest wspólny. A jak im się jednoroczne nie spodobają to po sezonie się je i tak zlikwiduje.

A na razie nie mam co rzucać hasłami, bo na roślinach się nie znają. No i nie wiem co im architekt od ogrodów zaprojektował. Może jakieś wieloletnie na płocie? :wink: