Dorfi 10.08.2009 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Maluszki są słodkie (szczególnie jak są grzeczne ) A gdzie się podziewam? W domu siedzę. Słomianą mamą zostałam - starszy syn u babci, więc napawam się ciszą (jak Wojtek śpi oczywiście) i nadrabiam wszelkie zaległości domowe, tzn. robię to, w czym Michał mi zwykle "pomaga" a efekt jaki jest łatwo się domyśleć Myję okna, sprzątam i przyssałam się do maszyny i szyję, szyję, szyję i muszę ze wszystkim zdążyć dopóki Michał nie wróci, a dużo czasu mi nie zostało, bo już dzisiaj dzwonił, że tęskni. A fotki z budowy będą we środę. Dzisiaj przywieźli parapety, a we środę panowie będą je montować. No i zrobiliśmy porządne ogrodzenie od strony sąsiada (na spółkę), zostało więc tylko odgrodzić się od frontu, ale to w dalekiej przyszłości. Na razie długo jeszcze będzie prowizorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 11.08.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 No to masz trochę wolności A parapety w końcu jakie będą??? I co tak gorliwie szyjesz??? Zasłony do nowego domku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 11.08.2009 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Zdecydowaliśmy się na aglomarmur. Nie ukrywam, że głównym powodem była cena. Nawet drewniane wychodziły drożej. A co szyję? Niestety nie zasłony do nowego domu, choć bardzo bym chciała Szyję pościel chłopakom i ciuchy dla siebie, bo choć zgubiłam wszystkie ciążowe kilogramy, w ciuchy sprzed ciąży nie wchodzę i chyba już nie wejdę No i ubranko do chrztu Wojtkowi obmyślam. W sklepach są wszystkie jednakowe a chciałam go ubrać inaczej. A że do kościoła pojedziemy z wózkiem to i odświętna pościel do wózka by się przydała. Narazie mu biały kocyk wyszydełkowałam http://widget.slide.com/rdr/1/1/4/S/2800000016490e94/1/176/tpW3FM6E0D8hMxlOSqrsETrPQB51evXX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 11.08.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Piękny Kiedyś i ja miałam taki, bo moja babcia szydełkowała, a ja ciągle mam "coś ważniejszego" żeby spróbować Aglomarmurem się nie przejmuj bo jest bardziej trwały a różnicy w wyglądzie prawie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 11.08.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 kocyk śliczny, szkoda, że wzorku dokładnie nie widzę, bo może bym koleżance coś podobnego wydziergała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 11.08.2009 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Kocyk jest zrobiony z pojedynczych motywów, więc można go zrobić na każdy rozmiar. Od spodu podszyłam go białą flanelką.Moniu daję zdjęcie w zbliżeniu. Gdybyś chciała schemat to napisz. Chętnie się podzielę.http://widget.slide.com/rdr/1/1/4/S/2800000016493390/1/105/wQ8BIGUe5T-q-uFMo8R9BHRcNaVs4H3f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 11.08.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 teraz lepiej widzę dziękuję - bardzo prosty, a jaki śliczny efekt jak tylko znajdę czas, to się sprężę i zrobię koleżance prezent, a jak mi braknie czasu (niestety wracam powoli do papierzysków w pracy), to pewnie będę zmuszona coś kupić a ja tak lubię oryginalne prezenty - taki byłby idealny Muszę pomyśleć nad tym. Podszycie flanelką to dobry pomysł - kocyk będzie mięciutki i dellikatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 11.08.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Dorfi twoj dom prezentuje sie bardzo okazale - jest piękny. A ile ty masz okien kobieto (będziesz je chyba ze 3 dni myć ) I nie wiedzalam ze takie talenty posiadasz - ta wydziergana kołderka - dzieło sztuki. Ja niestety mam zero umiejętności tego typu Jak najmniejszy inwestor sie chowa? Podrzuc jakies nowe zdjęcie, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 11.08.2009 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Okien faktycznie jest sporo. Dlatego i okna i parapety nieźle nas trzepnęły po kieszeni. Ale nic to. Przede wszystkim będzie dużo światła. Obecne mieszkanie mam dosyć ciemne (bloki na osiedlu stoją dość blisko siebie) i może dlatego dom chcę mieć dobrze doświetlony? Najmłodszy inwestorek skończył 3 miesiące i uparcie podnosi główkę do góry - chce siedzieć a że jeszcze nie umie to się bardzo denerwuje. Ostatnio podciąga się na wszystkim co tylko weźmie do łapki. A najbardziej mnie śmieszy jak złapie w rączkę własne ubranie i tak mocno je trzymając podciąga się do góry. Normalnie jak w przygodach barona Munchausena (dla nieznających - wyciągnął się za włosy z bagna) A tu inwestorek posadzony (baaaardzo mu się takie siedzenie podoba) http://widget.slide.com/rdr/1/1/4/S/28000000164abd9b/1/34/h7xNk28-7T9TV3WN0OIpcyHW3t81GGEB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 11.08.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Jaki słodziak Normalnie boski A jaki pulchniutki, uwielbiam takie bobaski Śliczny!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 13.08.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Śliczne to Twoje maleństwo...rośnie jak na drożdżach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 13.08.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Ależ Ci ten Wojtuś urósł Śliczny chłopczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 14.08.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Dorotko, b.dobry wybór parapetów - moja kuzynka ma takie i są b.ładne i pratyczne w naturze W ogóle już masz pięknie - zazdraszczam Pnącza dałabym wieloletnie - powojniki, milin i róże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 14.08.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Pięknie jest Parapety super, ale okna... mmmmm miodzio!!! Szprosy nadają klimatu, co nie??? Widzę, że już wykusz wytynkowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 14.08.2009 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 O pnącza wieloletnie to muszę sąsiadów zapytać. W końcu płot jest wspólny. A jak im się jednoroczne nie spodobają to po sezonie się je i tak zlikwiduje. A na razie nie mam co rzucać hasłami, bo na roślinach się nie znają. No i nie wiem co im architekt od ogrodów zaprojektował. Może jakieś wieloletnie na płocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 14.08.2009 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Widzę, że już wykusz wytynkowany Wytynkowany jest cały dół i góra na prostych ścianach. Skosy trzeba obłożyć kartongipsami ale jeszcze nie mamy do nich ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 14.08.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Ale pędzicie, ja nawet nie wiem w przybliżeniu kiedy mogą być kg martwię się czy da radę jeszcze wełną ocieplić daszek w tym roku A bluszcze wszelkiego rodzaju są niezastąpione, zwłaszcza te wieloletnie, rozrastające się z roku na rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 14.08.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 a jeśli chodzi o sąsiadów to mam ten sam problem... miałam już dawno obsadzić bluszczami tą ich obórkę ale wolę nie zaczynać niepotrzebnych sporów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 14.08.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Proponowałabym winobluszcze ,piekne i maja cudne kolory jesienią ,Chyba jakieś trojklapowe .Monia na pewno wie ,jaka jest ich nazwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 14.08.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 trójklapowe bardziej się w szerz rozrastają, pięcioklapowe za to biją rekordy w przyroście rocznym na wys. Oba rodzaje świetne choć bluszcz pospolity jest zielony cały rok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts