Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

Dardurdka Ty wiesz, że ja baba jestem, więc o wkłady się mnie nie pytaj, bo nie wiem :oops: Ja wybierałam obudowę a wkładem zajmował się mój mąż :D W każdym razie będą do siebie pasować, bo kupowane w tym samym sklepie. W dodatku byliśmy tam z panem, który nam to będzie montował, więc trochę pomógł w wyborze.

A dzisiaj po południu jedziemy do domku, bo panowie mają kilka pytań odnośnie montażu. Jakoś nie umiałam sobie tego wyobrazić przez telefon i trzeba pojechać zobaczyć "naocznie".

Przy okazji zrobię więc fotki.

Coffee, ja też nie przepadam za myciem okien, ale stawiam na "jakoś to będzie". Chociaż znam powiedzenie "Co gubi zawsze i wszędzie? Jakoś to będzie" :wink: Na szczęście z biegiem lat wzrok słabnie i na starość nie będę widziała, że są brudne :lol:

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kominek będzie super, bo przecież wszystko zależy od obudowy, która jest suuuuuuuuuuuuuuuuuuuper! Ja właściwie chcę podobną, tylko wydłużoną pionowo :roll: i zamontowaną tak, rzeby tylko ta obudowa ze ściany wystawała.

Okien faktycznie nie mało... zawsze można firanki powiesić :wink: , widać nie będzie :roll:

I na razie nie będzie. Nie było co focić, bo raz, że robiło się ciemno, a dwa, że wszystko jeszcze w kawałkach.

Ale przynajmniej ustaliliśmy gdzie dokładnie ten kominek ma być. Komin trochę"wychodzi" ze ściany na środek pokoju i panowie nie wiedzieli, czy kominek robić symetrycznie względem tego komina czy go trochę przesunąć. Ale pobiegaliśmy wczoraj z miarką po salonie, podjęliśmy decyzję odnośnie usytuowania kominka no i z wielką radością stwierdziliśmy, że posiadane meble jednak nam się zmieszczą. :D

Wcześniej baliśmy się, że przez te nieszczęsne okna meble trzeba będzie wymienić na nowe. A na to kasy zbyt prędko nie będzie, zresztą stare nam się bardzo podobają. Poza tym synek już zadbał o to, żeby wyglądały na antyki :wink: :lol: :lol:

Pięknie się prezentuje :o

A wkład jaki jest??? Chodzi mi głównie o rozmiar bo w porównaniu z tym wielkim portalem wydaje się niewielki... a wiem że salon macie b. duży, ale o pewnie złudzenie, bo w sumie wszystkie te wkłady to kolosy :-?

Gratuluje, i muszę przyznać, że już nie mogłam się doczekać, to kominek o jakim teraz marzę :wink:

Moniu, a taki kominek z płaszczem wodnym kosztował by ok.20. to pewnie nie jest któryś z tych "chińskich" podróbek z LM, więc nawet 5tys. za wkład mnie nie zaskoczy.