Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ohmygod, cudowny!!! piekny!! efektowny!!

tak jak kolezanki mam prosbe o zdjecie z wiekszej odleglosci (balagan, nie balagan, wklejaj! ;)) i jeszcze o zdjecie z daleka, ale calkiem z boku. Zastanawiamy sie rodzinnie caly czas nad takiego rodzaju kominkiem, ale przeraza nas, na ile moze wystawac taka cala sciana plus portal z boku i chetnie bysmy to zobaczyli na zywo... I gdybys mogla napisac, ile jest w cm od sciany wlasciwej do konca portalu, i ile ma sam portal glebokosci... Bede dozgonnie wdzieczna!!!

pieknie!!!

Na razie zdjęć nie będzie. Nie byłam na budowie.

Za to pojechaliśmy do kuzynki, żeby jej schody obejrzeć. I spodobały nam się. Jak się stolarz zgodzi nam takie zrobić to będziemy szczęśliwi. Tyle, że nie wiemy czy się zgodzi bo to 200 km od Krakowa. I w dodatku mieliśmy pecha - wczoraj nie mógł się z nami spotkać - na wesele szedł.

Dardurdko schody są drewniane. Zwykłe klasyczne schody bez wielkich udziwnień i metalowych dodatków. Ale były bardzo estetycznie wykonane. No i w zasadzie po to tam pojechaliśmy- zobaczyć jak się ten stolarz stara. Zachęciła nas cena - o wiele niższa niż w Krakowie, a schody u kuzynki są identyczne jak w naszym projekcie (nawet ilość stopni ta sama). Tyle, że nam i tak pewnie doliczy za dojazd, bo 200 km to sporo.

Dardurdko schody są drewniane. Zwykłe klasyczne schody bez wielkich udziwnień i metalowych dodatków. Ale były bardzo estetycznie wykonane. No i w zasadzie po to tam pojechaliśmy- zobaczyć jak się ten stolarz stara. Zachęciła nas cena - o wiele niższa niż w Krakowie, a schody u kuzynki są identyczne jak w naszym projekcie (nawet ilość stopni ta sama). Tyle, że nam i tak pewnie doliczy za dojazd, bo 200 km to sporo.

a jaka cena?

Ojej, a ja tu nawet nie zaglądałam ostatnio :oops:

Kominek sfociłam wczoraj, ale nie obmierzyłam, bo nie miałam czym. Na budowę pojechaliśmy nie zgadniecie po co - Wojtka nakarmić. Cały dzień byliśmy w rozjazdach a na działkę było bliżej niż do domu :lol: A za dużo ludzi było wokół, żeby karmić w samochodzie (zresztą i niewygodnie)

Kominek z boku:

http://widget.slide.com/rdr/1/1/4/S/2800000017ebd9ac/1/183/PNQlfSfU4z_MA0TH9IBNo98txe88Uyje.jpg

Ile zajmuje wkład i obudowa w cm nie wiem, ale optycznie można sobie porównać ze zdjęciem powyżej, bo tam widać sam komin.

No i kominek z przodu z kawałkiem salonu

http://widget.slide.com/rdr/1/1/4/S/2800000017ebcc90/1/164/smjFzWu06D9eaAd5p5cZkahIKw9zhuK4.jpg

Dardurtko elewacji na razie nie robimy, bo nie mamy za co.

Zresztą niczego teraz nie robimy z wyżej wymienionego powodu. Zamówiliśmy bramę i drzwi wejściowe i czekamy zastanawiając się skąd tu dodatkowe pieniądze wytrzasnąć. Tradycyjnie już transzy kredytu nie wystarczyło na to co było zaplanowane. :(