Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

Nie szukaj - nie znajdziesz.

Schodów w dzienniku nie ma i nie będzie. Spodobały mi się schody u kuzynki i chcę takie same (no, prawie takie same, bo ona nie ma paneli na ścianie a my panele jeszcze chcemy) od tego samego stolarza. A nie mogę na forum wstawiać zdjęć z jej domu i nawet głupio mi prosić ją o zgodę na publikację tych zdjęć.

Drzwi zewnętrznych też na forum nie ma, bo jak pisałam jedne są z katalogu, (którego nie mamy) a drugie zostały narysowane w sposób mało artystyczny i do pokazania na forum się nie nadają.

A kuchnia? Zarys jest dopiero w mojej głowie. Wiem mniej więcej co chcę, ale nie mam niczego podobnego na zdjęciach.

No i narysować tak pięknie jak Iwonka nie potrafię (nie dała Bozia talentu) :oops:

edit:

No proszę, ten post wprowadził mnie do elity na forum :D :lol:

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i narysować tak pięknie jak Iwonka nie potrafię (nie dała Bozia talentu) :oops:

Dała, dała... nie każdy musi rysować... :roll:

Ciekawe jak ja wytrzymam... najpierw Beatka, teraz Ty...

u Niej to chociaż na kuchnię czekałam, a tu... tyle na raz??????

Ps. To już pewnie nie gadasz z "domownikami" elito :roll: :wink:

Też myślimy nad panelami, właśnie takimi. Tylko nie przy schodach (chociaż może?) a w kuchni i w korytarzu. Tylko musiała bym długich konsultacji u Dziobaka zasięgnąć :roll: . A drzwi wew chyba kupię surowe więc z dobieraniem kolorów nie było by problemu, tą samą bejcą polecę i ok będzie.

Upssss... z tym Dziobakiem to chyba nie przejdzie :roll:

scyzoryk w dłoń i samemu możecie wykonać to i owo

Najlepiej niech kazdy robi to co umie robic najlepiej, bo takie domatorstwo nie prowadzi do niczego dobrego i bywa niebezpieczne. Wtedy wszyscy beda miec zajecie i pieniadze. Ja dam zarobic tartakom, spedycji, ksiegowej i sekretarce, a ksiegowa niech da zarobic hydraulikowi, stolarzowi i innym ... wtedy tryby gospodarki sa ciagle w ruchu i wszyscy maja zajecie i pieniadze. My polacy uwazamy sie za "zlote raczki", wszystko sami zrobimy, wszystko wiemy najlepiej i jestesmy naj, naj, naj ..., ale z doswiadczenia wiemy ze takie eksperymentowanie jest czasochlonne i drogie. Niejednokrotnie placimy podwojnie za nasze skapstwo. Taka jest nasza mentalnosc niestety. Czasami wybieramy to co najtansze, bo pozornie wydaje nam sie ze to oszczednosc. To tylko pozory. Pamietajmy - "tanie mieso psy jedza"