Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

...Okna na razie będą z folii. Jakoś nie mamy czasu, żeby za nimi pojeździć. Czas stanowczo za szybko leci. I dlaczego składy i inne tego typu rzeczy są zamknięte w nocy? Jedynie w soboty możemy pojeździć i pooglądać, pod warunkiem, że nie idę do pracy.

Jutro sobota, więc pojedziemy na działkę zobaczyć co panowie zrobili :D

:lol: :lol: okna z folii :lol: :lol: - skąd ja to znam :wink: Jest to jednak bardzo dobre rozwiązanie, bo wentylacja budynku pozostaje, a jednocześnie jest zabezpieczenie przed śniegiem i deszczem.

A składy :roll: hmm, ja też ubolewam, że są nieczynne w godzinach nocnych :roll:

Czekam na jutrzejszą fotorelację i pozdrawiam cieplutko :wink:

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorfi, a propo działki, u nas mimo że daleko od miasta (25km) to też takie absurdalne ceny można spotkać: 10-12tys/ar normalnie mózg staje i to nawet nie przy drodze tylko w głębi :o My kupiliśmy działkę tanio (15tys.) ale za to z dużym ubytkiem ziemi (wydobywano tam piach) więc sporo nam doszło za przywóz ziemi... A jeśli chodzi o foliowe okna to jak najbardziej! Mury muszą się przewietrzyć, wyschnąć bo później tynki pękają (czytałam już trochę o tych tynkach) , więc nie śpiesz się z oknami, poczekaj aż ceny trochę spadną, a i w Twoim stanie bieganie za oknami jest nie wskazane. Jedynie herbatka owocowa i totalny relaks :wink: Mam nadzieję, że dobrze wszystko znosisz i nie masz tych okropnych mdłości... ja się z tym męczyłam prawie całą ciążę

Mdłości mi już na szczęście przeszły (zaczął się 6 miesiąc), chociaż nieciekawy smak w ustach pozostał, ale to podobno przez leki, które biorę i których na razie lekarka nie chce mi odstawić.

A ceny, o których piszesz to u nas są nierealne.

Edytowane przez Dorfi

Mdłości mi już na szczęście przeszły (zaczął się 6 miesiąc), chociaż nieciekawy smak w ustach pozostał, ale to podobno przez leki, które biorę i których na razie lekarka nie chce mi odstawić.

A ceny, o których piszesz to u nas są nierealne. 4 lata temu płaciliśmy 18 tys za ar i to było bardzo okazyjnie. Dzisiaj w naszej okolicy działki "chodzą" w cenie ok. 30 tys. za ar. Gdybyśmy nie kupili wtedy, dzisiaj o działce moglibyśmy tylko pomarzyć.

:o :o :o 30tys./ar mój Boże!!! Toż to działki ze złota chyba...

Mnie męczyło trochę dłużej... Ale cieszę się, że masz już spokój. Bo ja jak jechałam do szkoły z woreczkiem na kolanach to modliłam się na każdym przystanku :lol: Na zajęciach też mnie poty zalewały czy wyjść teraz czy za chwilę bardziej będzie mi się chciało... ale to już za mną :wink:

Fotki wstawione.

A na deser jeszcze fotki aniołków zrobionych przez koleżankę (byłam dzisiaj na babskim spotkaniu rękodzielniczym). Zakochałam się w tych aniołakach i od poniedziałku zaczynam się w nie bawić. Są zrobione z makaronu. :D Ciekawe co mi wyjdzie. Ale najwyższa pora zabrać się za przygotowania do świąt, a raczej ostatni dzwonek, bo cały tydzień przed świętami spędzam w pracy i za wiele nie zrobię z braku czasu.

http://widget.slide.com/rdr/1/1/3/W/280000000b4b74a4/1/99/46thPxhK4j_OtHDV5vh2wsGeMcWij7px.jpg

Dorfi wpadłam się przywitać do ciebie.

Dom rosnie pięknie, bardzo cieszy mnie że właśnie dworek rośnie - bo kocham szczerze wszystko co dworkowe. Doczytałam własnie ze posiadasz manualne rękodzielnicze talenty - zazdroszcze :) ja mam sporo pomysłów, wiem czego chcę ale z wykonaniem niestety jest już gorzej :wink:

O kominku napisalam ci u siebie w galerii - byl robiony na zamówienie.

POZDRAWIAM

Monia koniecznie zrób fotkę. Makaronem jeszcze się nie bawiłam i chyba najwyższa pora zacząć, tym bardziej, że można tym zająć dziecko i koszty nie są zbyt wysokie (pomijam sprzątanie kuchni po takiej zabawie).

U mnie do tej pory królowały głównie gwiazdki

http://widget.slide.com/rdr/1/1/3/W/280000000b4ba9bc/1/91/AMhYwUcm1z_o4evEiO45IR0JWwp-Iyen.jpg

Przeklejam, żeby się nie zgubiło :D

Aniołki makaronowe:

http://img175.imageshack.us/img175/3681/zdjcia0293lx9.jpg

http://img175.imageshack.us/img175/6476/zdjcia0294yi1.jpg

Ozdoby z masy solnej - b.łatwe i przyjemne do zrobienia z dzieciakami:

http://img60.imageshack.us/img60/5492/zdjcia0314rq0.jpg

Zdjęcia kiepskiej jakości, bo z komórki (aparat zostawiłam w pracy :-? ). Te makaronowe są wykonane w ten sposób:

główka z masy solnej doklejona do tułowia z makaronu rurki rigato

włosy z malenkich muszelek przyklejonych na różne sposoby (byle nie na płasko) - tworzą loczki

skrzydełka z makaronu kokardki farafalle

rączki z kolanek z falbanką

na główce wciskam do masy solnej kawałej spinacza lub drucika, żeby powstał haczyk - jak wszystko wyschnie, to pryskam złotym lakierem :wink:

Z masy solnej jest prościutko, bo lepi się jak ciasto lub plastelina - dzieci to uwielbiają :D - lepię to co wymyślę, następnie podpikam w piekarniku i na koniec ozdabiam brokatem i bezbarwnym lakierem.

:wink:

...A wracając do wystroju wnętrz, podobają mi się takie firanki:

http://widget.slide.com/rdr/1/1/3/W/280000000abe0572/1/214/vzgG3nwr6T-n8MM6pGtfwLQJHgCr_a4v.jpg

A mnie się podobają zasłony, które prawdę powiedziawszy są bardzo podobne do tych, które mam obecnie w domu :lol: Takie również będę miała w salonie przy wszystkich oknach - tzn. fason, bo kolorystyka inna :D

Monia właśnie odrazu skojarzyłam te zasłony z Twoimi :p