Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

Wystrój będzie całkowicie niemodny a dla większości pewnie kiczowaty, czyli stare skorupy i koronki :lol: No i duuużo kwiatów.

Ale ja lubię ten styl i dobrze się czuję w takich wnętrzach.

Na robótki też niestety nie mam zbyt wiele czasu, bo Wojtek pochłania mój cały czas. I się przy okazji pochwalę, że dzisiaj zrobił SAM pierwsze kroczki. Co prawda przytrzymywał się wersalki, ale przeszedł sam :D

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tej od Ciebie jeszcze nie robiłam. Teraz robię ten obrus, do którego schemat Ci wysłałam. Jestem w okolicach 40 okrążęnia :D

Jak zrobisz to pstryknij fotkę, może i ja się skuszę :roll: , a na razie kończę goldeny... i już mam dosyć :-? . Obiecałam sobie, że później kilka małych :D

Małe to u mnie nie są później ale w trakcie - jako przerywniki. :lol:

A zapasy nici i kanwy mam już na następne dwa goldenki. Tylko tego obecnego jakoś skończyć nie mogę a tak mi niewiele do końca zostało. Niestety w nocy przy lampce nocnej za wiele nie zrobię bo mnie oczy bolą, a w dzień znowu Wojtek nie pozwala, bo chce wszystko co tylko wezmę do ręki. :lol:

co to są stare skorupy?

porcelana przecie :roll:

Aaa, nie spotlałam się z takim określeniem :roll:

Porcelanę też uwielbiam :wink: :D Do tego piękne, stare szkło i srebra również są moją słabością :roll:

Porcelana, srebra, lubię takie rzeczy, więc będzie tego u mnie sporo. No i lalki. Mam ich sporą kolekcję (nie tylko porcelanowych), ale chyba je wyekspediuję na stryszek, chociaż mąż mnie zaskoczył i zaproponował, żeby postawić je w witrynie w holu na wprost drzwi do salonu. Tam pierwotnie miała być szafa wnękowa, ale że do wystroju nijak nie pasuje, więc zostanie sama wnęka. Może faktycznie wstawię tam witrynę z lalkami?

Ja ze srebrami, szkłem i właśnie porcelaną mam wielki problem, bo upycham już gdzie się da i wciąż brak mi miejsca. W nowym domu muszę koniecznie jakąś sporą serwantkę nabyć, zeby to poukładać.

Dorotko, to zagospodarowanie wnęki to doskonały pomysł!! Chyba lepszego miejsca nie znajdziesz!

Witaj Dorfi

Na wstępie chciałabym się przywitać.

Od dłuższego czasu podglądam Twój dziennik i podziwiam jak powstaje ta piękna rezydencja.

Dom jest wspaniały, bardzo mi się podoba i jeśli można to nadal będę śledzić jak gustownie go wykańczasz.

Bardzo podobają mi się Twoje okna i ich wykończenie czy mogłabyś podać jaką szerokość mają szprosy oraz jeśli chodzi o listwy wokół nich to z jakiej grubości styropianu są wycięte oraz jakiej są szerokości i w jakim odstępie od okna są przyklejone.

Z góry dziękuję za odpowiedź, jeśli to nie kłopot.

Pozdrawiam Ciebie i wszystkich podziwiających razem ze mną