Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Dorfi

Na wstępie chciałabym się przywitać.

Od dłuższego czasu podglądam Twój dziennik i podziwiam jak powstaje ta piękna rezydencja.

Dom jest wspaniały, bardzo mi się podoba i jeśli można to nadal będę śledzić jak gustownie go wykańczasz.

Bardzo podobają mi się Twoje okna i ich wykończenie czy mogłabyś podać jaką szerokość mają szprosy oraz jeśli chodzi o listwy wokół nich to z jakiej grubości styropianu są wycięte oraz jakiej są szerokości i w jakim odstępie od okna są przyklejone.

Z góry dziękuję za odpowiedź, jeśli to nie kłopot.

Pozdrawiam Ciebie i wszystkich podziwiających razem ze mną

Witaj zuzka_2000. Miło, że wpadłaś z wizytą. Szprosy są z tych średnich. Mam chwilowe zaćmienie i nie mogę sobie przopomnieć ile to było w milimetrach. Ale standardowo są trzy szerokości szprosów i nasze są te środkowe.

Co do listew ze styropianu wokół okien to nie wiem. Przykładaliśmy kawałki i patrzyliśmy czy nam się podoba czy nie. Musiałabym zmierzyć. Ale zmierzyć będę mogła dopiero jak się ociepli. Nie mam szans na wyjście z domu bez dzieci a na wyjście z dziećmi jest stanowczo za zimno.

Witaj Dorfi

już myślałam że coś się stało (w związku z zimą np. brak prądu itp.) ponieważ nie zaglądałaś no ale na szczęście jesteś.

Będę czekać cierpliwie na odpowiedź aż się ociepli.

Jeszcze raz się pozachwycam - domek cudowny i nie mogę się doczekać na wykończeniówkę w Twoim wydaniu - wydaje mi się że będzie bardzo w moim guście. :D

Pozdrawiam cieplutko

Nie zaglądałam, bo raz, że na budowie nic się nie dzieje, a dwa, że mamy ferie i trzeba jeszcze starszego czymś zająć bo się nudzi a za zimno na zabawy na podwórku. Młodszy za to uczy się chodzić i na moment z oka nie można go spuścić :wink:

Nawet wnętrz jeszcze nie planuję. Nie mogę się zdecydować czy w kuchni chcę mieć ciemne meble z jasnymi blatami (tak mam w obecnej kuchni) czy jasne z ciemnymi blatami :-?

Ja też wiem jakie chcę, teraz mam ciemne z jasnymi blatami i takie chcę w nowym domku, ale jasne z ciemnymi blatami też mają swój urok.

Zima ma być długa więc masz sporo czasu na zastanowienie i podjęcie właściwej decyzji, chociaż w moim przypadku im dłużej się nad czymś zastanawiam tym mam więcej wątpliwości.

• 2 weeks później...

Wpadłam powiedzieć, że żyję. Ledwo.

Młodszy nam się rozłożył i nie możemy choroby przegonić. Przez tydzień brał antybiotyk, który nic nie pomógł. Teraz bierze kolejny i chyba jest trochę lepiej, ale jeszcze cały kolejny tydzień będzie go brał. Nawet mu bańki postawiliśmy. A w zasadzie pielęgniarka postawiła, bo my nie umieliśmy na tych malutkich pleckach baniek postawić - nie mieściły się.

Przepraszam, że do Waszych tematow nie zaglądam, ale nie mam kiedy. Przez tę chorobę tylko go noszę na rękach, bo do nikogo innego nie chce pójść. Tylko we mnie się wtula.

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosenngo nastroju oraz serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół życzy Monika z Rodziną :D

http://www.fototube.pl/pix/img7/org/d41d86014f9ef6a3db801a92356d56c5.jpg

Sen zimowy został zakończony, więc sezon budowlany uznajemy za otwarty :-)

Zaraz po świętach wchodzą panowie od ocieplenia poddasza. No i zabieramy się za kotłownię. Wreszcie coś będzie się działo.

W trakcie "snu zimowego" przygotowałam sobie kilka 'duperelek" do kuchni (której jeszcze nie mam opracowanej do końca)