Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sen zimowy został zakończony, więc sezon budowlany uznajemy za otwarty :-)

Zaraz po świętach wchodzą panowie od ocieplenia poddasza. No i zabieramy się za kotłownię. Wreszcie coś będzie się działo.

W trakcie "snu zimowego" przygotowałam sobie kilka 'duperelek" do kuchni (której jeszcze nie mam opracowanej do końca)

pochwal się koniecznie

Tapeta b.ładna :) :) :)

Ogólnie kuszą mnie takie wzorzyste tapety, ale zawsze mam opory co do tego, czy nie będą męczące, gdy jeszcze do tego zawieszę na ścianie obrazy. Ta myśl powoduje, że rezygnuję, ale moze niepotrzebnie.

Ta tapeta, którą proponujesz do sypialni jest również b.ładna - w zasadzie trudno byłoby mi wybrać, która z nich ładniejsza :)

Witaj! Obydwie tapety są Dorotko bardzo ładne.Co do sypialni -wszystko uzaleznione jest od sprzętów ,które w niej ustawisz. Tapeta sama w sobie jest bardzo ozdobna i duzo sie na niej dzieje ,więc meble musiały by być ,według mnie ,bardzo proste .No i nie pasuje mi jakoś patchworkowa narzuta.Poza tym Twoje obrazy ,ktorych masz na pewno sporo ,nie byly by w pełni wyeksponowane na takiej ścianie .Pomyśl o tym.

Jakoś od wczoraj się pozbierać nie mogę:( I już nie mam nawet siły na oglądanie wiadomości.Wczoraj cały dzień wisiałam na tvn24:(Tyle osobistości w jednej chwili straciło życie!!Współczuję rodzinom.

ja tak samo :(

niestety nie wszyscy tak to odbierają ...

właśnie debatowałam na ten temat z Elfir :(

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?158648-Rozbił-sie-samolot-z-prezydentem!&p=4062068#post4062068

Do mnie jakoś tak do końca jeszcze nie dotarło co się stało. Czuję się jakbym oglądała jakiś film z gatunku political fiction. Za chwilę wyłączę telewizor i wszystko będzie tak jak było.

Szkoda tylko, że jednak nie będzie :(

Zdjęcia barierek nie mam. Oglądaliśmy wzrornik pana kowala i zrobiliśmy misz-masz z kilku wzorów. Mam nadzieję, że efekt końcowy nas nie rozczaruje.

Zastanawiamy się też nad kutą barierką przy schodach wewnętrznych. Przez to rusztowanie pan nie mógł zrobić pomiaru schodów, więc nie podał nam orientacyjnej ceny, a od tego zależy co wybierzemy. Na schody całe w drewnie w tej chwili nas nie stać i prędko nie będzie. Gdyby kuta barierka była tańsza, to byśmy ją teraz zamówili a stopnie obłożylibyśmy drewnem w biżej nieokreślonej przyszłości. Dopóki barierki nie ma, nie możemy się przeprowadzić, bo schody są bardzo niebezpieczne a wiadomo jakie są małe dzieci.

Beauty jakie kupiliście schody na strych? Ocieplane czy zwykłe?

Dorfi

My kupiliśmy nieocieplane schody ,tylko mamy jeszcze dodatkowo zrobioną przez stolarza klapę.Mąż mowi ,ze chyba lepsze są ocieplane .Wszystko zależy od tego ,czy ocieplacie też strych?

Nie mogę się dzisiaj zebrać ,po tym wszystkim.W głowie mi sie kręci od tych emocji.Cały czas ogladam relacje w tv i wciaz nie moge uwierzyc ,ze to sie dzieje naprawdę. Jeszcze na domiar złego serce mi na chwile zamarlo ,bo myslałam ,że za chwile trumnę ze zwlokami prezydenta upuszczą.

Edytowane przez Beauty

Aniu ja też jestem ciekawa jak to wyjdzie. Ze składankami kilku wzorów może być różnie. Mam jednak nadzieję, że się nie rozczaruję.

Dzisiaj była pod kurią manifestacja. Jutro ma być druga. Planuję zrobić większe zakupy i nie wychodzić przez weekend z domu. Boję się zamieszek. Zresztą i tak pewnie nigdzie nie wyjdę bo ulice w centrum i na trasie będą pozamykane.

Słyszałam..

Bez sensu, wczoraj wszyscy byli zjednoczeni i tworzyli jeden, nieszczęśliwy naród..

A dziś wracamy do rzeczywistości.

Nawet w obliczu śmierci, tak tragicznej i smutnej .. niektórzy nie mają poczucia godności..

Co to kogo obchodzi, gdzie będzie pochówek..

To powinien być zaszczyt, że prezydent, o którym nigdy historia nie zapomni będzie miał swój grób w tym mieście..

Zasługi zasługami, ale sposób w jaki zginął jest na ustach całego świata i zapewne będzie jeszcze długo a u nas zawsze.

Dorotko, a kolor jaki będzie tej barierki?