Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeszcze nie wiem jaką. Nie mam pomysłu. Muszę przejrzeć gazety, tylko nie mam kiedy się za to zabrać. Czekam na wrzesień jak na wybawienie. Zacznie się szkoła to przynajmniej jednego łobuziaka w domu będzie mniej. Ostatnio nie da się przy nich nic zrobić. Przez te deszcze nie poszaleją na podwórku, więc szaleją w domu. Świra można dostać. Jak ja zazdroszczę ludziom, którzy mają już dzieci odchowane. Ech, trzeba było mieć dzieci za młodu, a nie na stare lata.

Wcale się nie dziwię, ja też mam 'stresa' ;)

Dawidek idzie do przedszkola, to nasz pierwszy raz :D, tyle, że start przełożony mamy na październik, bo przedszkole wciąż w remoncie.

Ale już wyprawkę zrobiłam prawie całą i zaczynam się denerwować na samą myśl, jak to będzie.

Dorfi, super blog, juz byłam i podziwiałam, tylko nie wiem, czy uda mi się dodać Cię do obserwowanych?

Chyba na blogera się nie da :(

Aniu będzie dobrze. Ale bez płaczu na początku pewnie się nie obejdzie. :( Chyba wszystkie dzieci płaczą zanim się do przedszkola przyzwyczają. Mój Michał płakał solidnie.

A co do bloga to się da. Nie mogłam do profilu na blogerze dodać swojego bloga, bo piszę go gdzie indziej, ale do obserwowanych udało mi się go wrzucić.

Hej, Dorfi :)

Ściana z deseczkami wygląda bardzo fajnie - jak będziesz miała więcej fotek i większą powierzchnię, to pokaż, bo jestem ciekawa całego pokoju, ok? Co do maluchów, to niestety trzeba zacisnąć zęby i przetrzymać. :D Zawsze jak moje dziewczyny szaleją balansując na krawędzi mojej cierpliwości, to wtedy tłumaczę sobie "powinnaś się cieszyć, że rozrabiają, bo to oznacza, że są zdrowe i szczęśliwe" - tylko dzięki temu ich jeszcze w kosmos nie wysłałam :D

Ech, te dzieci. Jak są w domu to ciągle są pomiędzy nimi spięcia. A dzisiaj jak starszy poszedł do szkoły to młodszy za nim płakał. A ja się denerwuję czy mu się w szkole spodoba. W końcu dzisiaj pierwszy dzień zajęć. Wczoraj nie mógł się doczekać dzisiejszego dnia. Plecak spakowaliśmy zaraz po obiedzie :)

Dorotko, wiszące lampy oglądam od dłuższego czasu, aby w razie okazji kupić - niestety mam te same spostrzeżenia, co Ty :( Jeśli już ładne, to właśnie kinkiety. Na dodatek ja szukam w kolorach patynowanego mosiądzu lub mosiądzu, a z reguły są czarne.

http://www.topstylowe.pl/?p=9359&o=peking_71524-01-42-_71524-01-30_massive_lampy_klasyczne

http://www.taniomania.pl/q/L3%20WISZ%C4%84CA%20LAMPA%20SOLARNA%20OZDOBNA%20OGRODOWA/?min=17

Dziękuję Moniu za linki.

Ta nawet wygląda niegłupio i są do niej kinkiety (a dwa nam będą potrzebne na taras)

http://www.twojelampyogrodowe.pl/product_info.php?cPath=26&products_id=670

Ciekawe tylko jaka jest wysokość samej latarni, bo to co jest podane to jest chyba razem z łańcuchem? U nas łańcuch trzeba będzie mocno skrócić, żeby nie uderzać o lampę głową. Trzeba do nich napisać maila.

Ale doczytałam, że wszystkie lampy jakie mają można zamówić w innych kolorach. W niektórych modelach złota patyna wygląda jak mosiądz (przynajmniej na zdjęciach).

edit:

A teraz doczytałam, że firma jest z Krakowa. Trzeba by się do nich wybrać i zobaczyć jak te lampy wyglądają w rzeczywistości.

Edytowane przez Dorfi