Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję - myślę o czymś podobnym do łazienki taty. U nas będą również jasne, ale błyszczące i jednolicie wybarwione z Tubądzina, seria Idylla. Ogólnie jasne płytki planuję do wszystkich łazienek. Mam teraz ciemne - czerń łączona z czekoladowym brązem, a na tym złote nitki, na dodatek błyszczące... koszmar w myciu - każda kropla wody widoczna, więc nigdy więcej ciemnych kafli ;)

Moniko ale te moje płytki w rzeczywistości są jaśniejsze niż na zdjęciu. W łazience nie ma jeszcze oświetlenia i zdjęcia ciemno wychodzą (okna też nie ma). One są na dwóch ekspozycjach w Max-Flizie i tam wyglądają zupełnie inaczej (ekspozycje różnią się tylko dekorami).

Nie są jednolite - mają takie delikatne smugi i przez to (mam nadzieję) nie będzie na nich tak kropel wody widać.

Pewnie, że nie będzie ;-) a płyteczki mnie też się takie podobają... chciałam taką tradycyjną łazienkę, płytki będą tylko do połowy. Rozważam dwie kolekcje (niestety jeszcze nazw nie znam) jedna właśnie taka podobna do Twojej tylko jakby bardziej kamienne dekory, a druga coś takiego jak Moni Idylla (nierówne brzegi, wypukłości i połysk) tylko że mniejsze kwadraty ;-) Dorotko, strasznie Ci zazdroszczę, że to tak blisko do przeprowadzki :) Nawet jeśli będą nóżki pod szafką to i tak będzie super (zwłaszcza, że mosiężne nóżki będą pasowały do reszty dodatków ;-) )

Już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę te nóżki. Ale na razie robię obiad a mąż pojechal kupić brakujące płytki na balkon. Do tego pogoda się zepsuła i leje. Nawet jak kupi te płytki (a mam nadzieję, że jeszcze będą) to znowu z ich układania nici. A tyle mówili, że pogoda ma się poprawić. No i się poprawiła, tyle, że nie u nas.

• 3 weeks później...

Iwonko, szkoda, że czekaliście do jesieni. Latem było łatwiej wstrzelić się w pogodę. My też planujemy docieplić jeszcze boczne ściany w tym roku, ale właśnie pogoda nie jest najlepsza i nie wiem, czy nie zaczekamy do wiosny. Z drugiej strony chciałabym jak najwięcej ruszyć do przodu, zeby w przyszłym roku na zimę zamieszkać.

Dorotko, co ze schodami? Robicie je ostatecznie w tym roku?

Dorotko, co ze schodami? Robicie je ostatecznie w tym roku?

Raczej nie. Będziemy musieli jeszcze co najmniej z rok poczekać. Na razie robimy tylko dół. Nie ma sensu robić teraz schodów, bo przy robieniu góry (szczególnie łazienek) nam się zniszczą. A nie mamy funduszy, żeby zrobić teraz górne łazienki.:( Ech, gdyby nie ta kasa to życie byłoby o wiele łatwiejsze.

• 2 weeks później...