Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

DORFI, JA Z APELEM DO CIEBIE I MĘŻA!!!

Zacznij znowu zamieszczać zdjecia, kobieto kochana!!! Łyso bez nich, smetnie i mało obrazowo!!! Człowiek nie widzi i nawet za bardzo nie wie, w jakim kierunku ma sobie wyobrażac... finalną łazienke, poddasze całe już w deseczkach, parkiet itd...

Przecież i tak nikt czytający dziennik nie wie ani gdzie mieszkacie, ani jak wyglądacie, ani ile zarabiacie, więc póki sami takich szczegółów nie zdradzicie niebezpieczeństw żadnych nie ma???!!! Wiec co to Mężowi Twojemu szkodzi? Czy może boi sie, że Twój/ Wasz gust zostanie skrytykowany? No przecież ile ludzi, tyl gustów, a poza tym - i przede wszystkim - wszyscy tu obecni bardzo chwalą ten piekny dom i pomysły!!! Sama regularnie zaglądam, choć nie pisuję, zachwycam się i ubolewam, że notki takie rzadkie... O co więc chodzi?

A pomijając już wszystko inne, to i dla Was samych tprowadzenie akiego dziennika traci raczej sens, bo kiedy wspomnieniowo wrócicie do niego po jakims czasie, to po prostu odbierzecie go jako niepełny i nikomu nie będzie sie przy czytaniu chciało jednocześnie znajdować odpowiednich datowo zdjęć gdzieś w komputerze... No? No i jak nie mam racji, jak mam?! :)

Przemyślcie proszę sprawe "na tak"... Koniecznie! Myślę, że nie jestem w tej kwestii odosobniona i to zarówno wsród tych komentujacych, jak i tych "tylko" czytających... :)

Pozdrowienia ciepłe.

Mój mąż od czasu do czasu zagląda i do dziennika i do komentarzy. Może zmieni zdanie?

No i zawsze zostaną do pokazania dodatki, które sama robię ;)

Ale na razie to nie ma do czego robić te dodatki. Mam trochę pomysłów na ręczniki do obu łazienek, czyli tej, która już jest i tej, której jeszcze nie ma, tyle, że jakoś z czasem jestem ostatnio na bakier.

A co do wystroju, to skończyłam obraz, który będzie wisiał w holu nad schodami. Wyszedł tak:

http://img6.imageshack.us/img6/8725/dsc05051dorfi.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Balkon to temat, który spędzał mi sen z powiek. Na razie zrobiliśmy wstępną wylewkę spadkową na betonie, który był i na to czarne mazidło i papa termozgrzealna z zakładami. W następnym sezonie będziemy kontynuować, bo teraz już zbyt zimno i się nie dało. Naczytałam się tyle o odpadających płytkach, odparzonym kleju na obróbkach zvblachy i odklejąjących się w związku z tym płytkach, że aż mi było słabo. Nasz fachowiec zapewnia, że będzie dobrze, że daje gwarancję, ale mam wciąż obawy - to wynik zbyt wielu artykułów m.in. w muratorze.

U nas nie ma blachy. Długo się zastanawialiśmy czy wykończyć blachą czy płytkami i w końcu stanęło na płytkach. Popytaliśmy znajomych i są zadowoleni z obrobienia brzegów płytkami. Ja się trochę martwiłam czy przy montowaniu barierek płytki nie popękają, ale nie pękła ani jedna. Zresztą to nawet kowal nam poradził, żeby najpierw płytki położyć. Pierwotnie mieliśmy je położyć dopiero za rok albo i później. Gdybyśmy teraz nie kładli płytek to pewnie balkon obrobilibyśmy blachą. No ale wyszło jak wyszło i nawet ładnie to wygląda. No i nie rzuca się w oczy. Nie wiem czy blacha by się tak ładnie "wtopiła" w elewację. Płytki kupowaliśmy pod kolor elewacji właśnie.