Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...iiiiiiii... barierka super!!! a plytki w pieknym, jasnym kolorze, swietne.

Ja tez dziekuje Twojemu Mezowi za 'rozmiękczenie' ;-)

A swoja droga czy moglabys opisac/wkleic jaw ujeciu z boku? Bo z tego co dostrzegam, boki dachu wchodza chyba na balkon, prawda? Ciekawi mnie jak zostalo to rozwiazane, czy zostawiliscie tam wolna przestrzen, czy jak?

Pozdrawiam i na dalsze namokniecie Meza wraz z innymi czytajacymi oczekuje :-)

Sfotografuję balkon z boku przy najbliższej okazji.

A tak w ogóle to jestem dzisiaj załamana. W grudniu przychodzi pan od płytek robić górną łazienkę. Wszystko już mam obmyślone w głowie jak co będzie wyglądać. Płytki wybrane, meble i cały sprzęt również. Łącznie z mydelniczkami i innymi drobiazgami. Pojechaliśmy dzisiaj po płytki i się okazało, że ich nie ma. Wycofali je ze sprzedaży. Mają tylko listwy dekoracyjne z tej serii. No ale same listwy przecież nie wystarczą. A na stronie internetowej sklepu są dalej jako dostępne. Jak się uda to jutro podjedziemy do drugiego sklepu tej sieci. Może tam będą?

No to teraz mam o czym myśleć w nocy.

Natomiast były meble kuchenne, które mi się spodobały a których znowu nie ma na stronie internetowej. Może zamiast górnej łazienki kupić meble do kuchni? Tyle, że meble miałam zamówić dopiero za jakiś czas u stolarza na wymiar. A na razie zabralibyśmy te z obecnego mieszkania. Już całkiem głupia jestem. Nie lubię takich sytuacji.

A płytki miały być te;

http://www.leroymerlin.pl/szukaj.html?category=products&szukaj=herkulanum&rodzina=1103882911_glazura-lazienkowa&mm=norm

I do tego białe meble http://www.slide.com/s/qHbqMONS5z9xvU8_Mk3y8rDmi5OvYvzo?referrer=hlnk

i dodatki z serii livorno blue http://www.leroymerlin.pl/produkty/styl-etniczny,t1136883603.html?05-multikryteria-wyboru-render=off&01-naglowek-strony-render=on&1204720071.idnode=120472181411878072

Edytowane przez Dorfi

Dorfi, odradze Ci serie livorno blue i kazda serie mozaikowa. Mialam takowa mydelniczke, kubek na szczoteczki i waciki, w tamtym roku... Juz nie posiadam, bo z mozaiki mydelniczki w ciagu 3 miesiecy zluszczyl sie kolor, w dodatu nierownomiernie! Po prostu namakalo i sie zluszczalo... Wkurzona probowalam zeskrobac paznokciem do zera, bo taka nierownomiernie poobdrapywana wygladala okopnie, nawet zakladalam, ze jakby co, to nozem bede drapac, a tu ku mojemu zdziwieniu nawet nie nie musialam wysilac, zchodzilo od lekkiego dotkniecia pazokcia! Potem kupilam jeszcze druga taka na probe, ale stalo sie to samo, wiec wnerwiona pozbylam sie wszystkiego...

No popatrz, nawet o tym nie pomyślałam. Dziękuję za tę cenną uwagę. Co prawda i ja się mocno zastanawiałam nad tym zakupem, bo to chyba są tłukące się rzeczy a przy dzieciach to wiadomo jak bywa - wszystko z rączek wypada. A że to ma być łazienka dla dzieci, to dopóki nie podrosną i nie zmądrzeją pewnie kupimy coś z plastiku z jakimiś pływającymi rybkami bądź pingwinkami. Dzieci to lubią. Przy ostatnim wypadzie do LM młodszy aż się zachłysnął z zachwytu na widok kubka z pingwinkami właśnie a starszemu spodobał się dywanik łazienkowy ze złomkiem :) Oczywiście do koncepcji łazienki ma się to nijak - całkowicie nie pasuje, ale pewnie im kupimy. W końcu im też się należy trochę radości ;)

Stolarza poleciła nam koleżanka. U niej robił drzwi i zrobił je bardzo ładnie. Stolarz jest ze Starego Sącza. Niestety schodów nie robi.

Schody prawdopodobnie zrobią panowie, którzy kładli deseczki w pokoju nad garażem. Prawdopodobnie, bo jeszcze nie widzieliśmy schodów jakie robili, więc trudno się zdecydować. Zresztą na razie nas to za bardzo nie zajmuje bo i tak na schody teraz nie mamy pieniędzy.

A swoja droga czy moglabys opisac/wkleic jaw ujeciu z boku? Bo z tego co dostrzegam, boki dachu wchodza chyba na balkon, prawda? Ciekawi mnie jak zostalo to rozwiazane, czy zostawiliscie tam wolna przestrzen, czy jak?

Miałam dzisiaj najszczersze chęci, żeby zrobić z bliska zdjęcie jak to zostało rozwiązane no i nie dałam rady. Był tak silny wiatr, że nie dałam rady otworzyć drzwi balkonowych. Nawet tablicę informacyjną (która była czterema długimi gwoździami przybita do ściany) nam wiatr zdmuchnął. Ale i plus takiej pogody był też - widać było góry :)

Na działce byłam króciutko, ale tak mnie przewiało, że mi teraz głowa pęka. Takie uroki domu na górce - wieje bardziej niż na dole.

• 2 weeks później...

Witam na Forum. Jestem Nowa, alec chciałam pochwalić doskonały wybór projektu. Styl dworkowy to mój ulubiony i sama przygotowuję się do popełnienia jednego dworku staroposlkiego, także będę tu chętnie zaglądać, na pewno skorzystam z wielu interesujących informacji, w zakresie reazlizacji budowlano-dworkowych :)))

To taka moja forma odreagowania na rzeczywistośc - buduję mój dworek w wyobraźni (na razie). Z Wami, to ciekawsze i bardziej realistyczne :)))\pozdrawiam

Witaj Ksylomeno. Mam nadzieję, że podzielisz się z nami swoimi marzeniami o dworku :)

Pozdrawiam i na dalsze namokniecie Meza wraz z innymi czytajacymi oczekuje :-)

No i wreszcie udało mi się pojechać na budowę. Barierka z boku wygląda tak:

http://img146.imageshack.us/img146/3451/dsc05110z.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Jak widać tam gdzie dach dochodzi do balkonu barierka jest ciut cofnięta.