Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to zabawy łazienkowej ciąg dalszy. Dzisiaj omawialiśmy z panem fachowcem sprawę przesunięcia podłączenia wody. Tak jak jest teraz, to bateria wannowa wychodzi poza wannę. Ale wszystko da się przesunąć i robotnicy przyjdą w przyszłym tygodniu.

Parkiet po poprawkach sobie schnie i śmierdzi a ja już nie wiem co dalej robić. Na parkiecie dalej widać te grudki z lakieru (chociaż ponoć teraz zupełnie innym lakierem było malowane). Jest ich co prawda mniej i są mniejsze, ale są. Czy to ja się czepiam i powinnam odpuścić, bo widać je dopiero jak się jest na kolanach i patrzy pod światło, czy powinnam się czepiać dalej i wymagać parkietu gładkiego jak lustro?

Witaj Dorfi,

wpadłam z rewizytą :D

Rzeczywiście mamy chyba podobny gust :yes:, ale Twój projekt jest jeszcze bardziej klasyczny niż mój.

Dolna łazienka PIĘKNA! Czy znalazłać już górne oświetlenie? Miałam ten sam problem- początkowo wybrałam Ramko (model Roma), ale te ceny...

W końcu kupiliśmy też mosiężne tylko innego producenta. Ja mam tą serię w obu łazienkach (tylko z gładkim kloszem). Właśnie pisałam to samo u Magdali.

http://allegro.pl/item1333406324.html

oraz strona producenta

http://www.icaro.com.pl/

Może Ci się przyda?

Edytowane przez agawi74

Śliczna ta lampa.

My niestety kupiliśmy coś tymczasowo. Nie pasuje za bardzo do kinkietów, ale nic lepszego nie było. Mam nadzieję, że ta tymczasowość nie zmieni się w "na zawsze". W najgorszym razie i w plafonierze i w kinkietach wymienię klosze, żeby były jednakowe (chociaż klosze przy kinkietach bardzo mi się podobają).

Kupiliśmy taką:

http://picasaweb.google.com/lh/photo/DFeyegzkH74v6axzS61WyOQJg_ZaNxh7uK2MmsvI254?feat=directlink

Ale teraz myślę o oświetleniu górnej łazienki. Grudzień za pasem a ja nic nie upatrzyłam. Wiem tylko, że i plafoniera i kinkiety mają być białe.

Myślę, że ta lampa jest za ładna na tymczasową. Może z czasem rzeczywiście możesz ujednolicić klosze, póki co wygląda całkiem niezle!

Co do reszty oświetlenia- szału można dostać z szukaniem! Cały czas szukam, szukam, i ... NIC mi się nie podoba:bash:

ps. za to Twój kominek szalenie mi się podoba:yes::yes:

Edytowane przez agawi74

Łazienka dolna cudniasta bardzo, bardzo....

A płyteczki do górnej łazienki znam, znam... moja teściowa ma takie w łazience tylko u ciebie będzie z piękną rozetą na podłodze i chyba w greckim klimaty będziesz miała???, a u niej jest bardziej w nowoczesną stronę :)

A co do lamp do łazienek to ja wam współczuj (sobie zresztą też...) szukać i decydować się...:) jest tyle pięknych i zarazem drogich lamp....... mi brakuje plafonu do dolnej łazienki i długo będzie brakować na razie wisi żarówa

agawi74 skąd ja to znam jak już coś mi wpadnie w oko to cena mnie zabija...:(

Kominek faktycznie cudny....

Tak całkiem w greckim stylu to nam się raczej łazienki urządzić nie uda. Nie wszystko się da. Meble będą z bielonej sosny. Lustro w prostej białej ramie. Będę szukać dodatków z greckimi ornamentami i na pewno w takie wzory będą wyhaftowane ręczniki. Na razie kupiłam dwa komplety białych gładkich ręczników. Nici niebieskie mam, tylko czasu na haftowanie zabrakło. Ale zanim się przeprowadzimy na pewno zdążę.:)

Dziękuję dziewczyny :)

Teraz tylko odliczamy czas aż nam zamówione rzeczy przywiozą. No i zaczęłam się zastanawiać czy zabierać do nowego domu starą pralkę czy kupić nową. Pralka będzie zamontowana właśnie w tej łazience. Stara pralka jest bardzo dobra i jeszcze nigdy się nie zepsuła, ale na jej niekorzyść działa właśnie to, że jest stara. Mam ją już prawie 11 lat i w zasadzie w każdej chwili może się zepsuć. Może lepiej będzie zostawić ją w starym mieszkaniu i kupić jednak coś nowego? A przy moich chłopakach pranie robię codziennie.

My jesteśmy w lepszej sytuacji względem pralki- mamy małą pralnię obok łazienki i problem się sam rozwiązał :)

Jestem strasznie ciekawa Twojej łazienki- zapowiada się ciekawie. Ja balam się eksperymentów i w rezulatcie obie są takie same. Może i szkoda...

Ale najbardziej nie mogę się doczekać drzwi. Już coś wiadomo kiedy???

ps. Wkleiłam u siebie zdjęcie wazonu ;)

Co do drzwi to nawet nie dzwoniliśmy do stolarza, bo znowu nam parkiet poprawiają (po raz kolejny wyszły grudy z lakieru). A przecież zanim wyschnie i przestanie śmierdzieć to trochę czasu minie. A my niestety jesteśmy dyspozycyjni budowlanie tylko i wyłącznie w weekendy.

U nas w projekcie była przewidziana pralnia obok kuchni. A że jej tam nie ma to była tylko i wyłącznie moja (uważam, że słuszna) decyzja. W projektowej pralni zrobiłam spiżarnię. Pralka więc musiała przejść do największej łazienki. Przynajmniej nie będę biegać z praniem po schodach, bo w okresie zimowym będziemy suszyć je na strychu.