Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiecie, już mi się odechciało. Mam dosyć wiecznego odbierania telefonów i tłumaczenia się, że nie jestem wielbłądem. Zresztą mnie by się osobiście nie chciało szukać cudzej budowy o której przeczytałam na FM, potem szukać ekip, które wykonywały prace i donosić do tych ekip, że ich na FM obsmarowuję. Tym bardziej, że nigdy nie wymieniłam nazwy ani jednej ekipy i nigdy nikogo na forum nie obgadywałam. A teraz non stop wydzwaniają do mnie obrażeni ludzie, których "życzliwa" pani A. poinformowała. Widocznie pani A. ma ostatnio tylko jeden cel w życiu - uprzykrzyć życie komuś innemu. Z tego co wiem, to podczytuje ten wątek już od jakiegoś czasu ale nie miała śmiałości się ujawnić. Ciekawe tylko, że jakoś zapomniała powiedzieć murarzom jak ich na forum pochwaliłam. Doniosła natomiast, że ich nieźle obsmarowałam. Edytowane przez Dorfi

Po to jest m.in. to forum żeby ostrzegać innych przed pseudofachowcami, skoro coś spartolili to niech nie mają pretensji do kogoś kto im za robotę płaci, tylko się douczą np. czytając forum:cool: a ta pani jeśli sama się buduje to powinna być wdzięczna za ostrzeżenia, chociaż watpię czy ona to budująca, może po prostu lubi takich umięśnionych, fizycznie pracujących facetów i ma jakieś przyjemności za donosicielstwo:D

Ciekawe jakie.... :lol2:

A może to żona któregoś pana z którejś ekipy... ;).

Dorotko, nie denerwuj się, wiem, że to łatwo powiedzieć, ale czasem się zdarzają takie wypadki, które zamiast iść do psychologa wolą się naprzykrzać innym i z tego czerpać radość.

Nie daj jej satysfakcji, olej ją i to porządnie :yes:

Jesteśmy z Tobą :hug:

Droga Dorfi,

nawet nie bierz serio pod uwage mozliwosci rezygnowania z czegos, co dawalo Ci radosc i dume, z powodu jakiejs wariatki. Tacy ludzie karmia sie byciem gora, stawianiem na swoim, szczuciem... jakkolwiek to zwal. Tyle ze jak juz na pewno przeczytalas powyzej, nikt tutaj nie widzi powodu, zeby mialo tak byc! Babeczka sie troszke ponapawala swoja "wladza", pobawila, a teraz... WON!

W Twoim zyciu reguly ustalasz Ty, a nie JAKAS PANI.

Telefony inne, niz te uzytkowane na codzien przestan odbierac, nie beda wiecej dzwonili zadni wykonawcy. Zreszta zawsze mozesz zrobic z nich swiadków, jesli uznasz, ze zajdzie taka potrzeba.

Art. 23 Kodeksu Cywilnego stanowi, że dobra osobiste człowieka pozostają pod ochroną prawa cywilnego. Dobrem osobistym jest oczywiście także cześć człowieka i jego nazwisko. Obelgi kierowane pod adresem danej osoby dobra te naruszają. W związku z tym, po pierwsze można żądać zaniechania naruszeń. Po drugie, w sytuacji, gdy naruszenie już nastapiło, można domagać się od osoby, która się go dopuściła, aby dopełniła czynności potrzebnych do usunięcia skutków naruszenia (np. poprzez przeproszenie publiczne). Ponadto, jeżeli działanie naruszające dobra osobiste jest zawinione można domagać się na podstawie art. 23 w związku z art. 448 KC zadośćuczynienia pieniężnego za doznaną krzywdę lub zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej na wskazany przez siebie cel społeczny.

Basta.

• 3 weeks później...
No to będę czekać niecierpliwie.

U nas problemów nie było, poza źle zrobioną wylewką na jednym z balkonów. Ale to akurat wina ekipy a nie projektu. A może to jeszcze za wcześnie i problemy dopiero wyjdą za jakiś czas? Trochę mnie przestraszyłeś.

Witam ... sorki ze tak dlugo ale za duzo pracy , na maila pewnie szybciej bym odpisal.

Niewiem czyje to byly bledy ale zaczynajac od okien ... w projekcie byly chyba plastiki lub drewno a firma mojego wojka niechaiala podejmowac sie tego poniewaz rozmiar okien byl za duzy i po jednym sezonie (deszcz-slonce ) zmienilyby swoje proporcje .... szczegulnioe drzwi na wyrande

**** nastepne to w garazu nad brama wjazdowo musielismy dodatkowo zalozyc szyne wzmacniajaca bo prawdopodobnie ciezar by niewytrzymal - oraz zminilismy z podwojnych drzwi na 2 pojedyncze ,

*** kladzenie dachy ( dachowek ) okazalo sie na koncu dachu zabraklo miejsca bylo tylko miejsce na pol dachowki :))) wiec trzeba bylo przekladac jeszcze raz dach - wedlug projektu podawane byly inne rozmiary...

a reszte problemow to jak sobie przypomne ...byly ale chyba pracownikow ... takie jak nieodblokowanie rury sciekowej ... a wiecej to lepiej niepisac ... jedno co to trzeba pilnowac dobrze pracownikow i nikomu nieufac :)))

nam zostal jeszcze wymalowanie i cala powirzchnia ogrodu i wjazdu....

wiecej pytan najlepiej pod [email protected]