Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

Dorfi .... nieprzejmuj sie tymi telefonami itp ... ja uwazam ze powinnismy pisac duzo o takich ludziach , przeptraszam ze teraz pisze tak ale w UK ( Angli ) sa specjalne firmy ktore zajmuja sie takimi cwaniakami budowlanymi i sa wszedzie na czarnych listach ..

- ***mnie wyrolowalo sporo ... jeden hydraulik mnial zalozych grzejniki , piec , rury itp ( grzejniki 2 ukradl , piec valianta chyba przewrocil bo byl poobijany ... rusry znikly i pan budowlaniec tez ) - stary na emeryturze a zamiast moje konczyc to dostal fuche w galeri gdanskiej - adres mnialem bylem pare razy ale przeciez staruszka niebede bic....

*** nastepne pan ktory mnial zrobic mi kominki kase wzial i wiora ... firma na zone , dom na zone ale udalo mi sie odzyskac pieniadze ale nie dzieki policji poniewaz jak bylem na policji to powiedzieli ze na tego pana maja juz za duzo zgloszen :)))

**** a najgorsze to zadna firma niewywiazala sie w terminie --- smiech i narzekaja ze nie ma pracy - a ja bylem chyba glupi ze placilem ... fotki chyba zaraz zamieszcze tylko zobacze w jaki sposob

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja miałam kiedyś inne śmieszne doświadczenie. Firma wymieniała pokrycie dachowe na budynku mojej szkoły. To było kilka lat temu, zarobić mieli ok.15tys., a tymczasem zakończyli robotę ponosząc koszty materiału (!) i firma zniknęła nie chcąc zapłaty. Żeby było śmieszniej, firma nie miała powodu, żeby nie chcieć się rozliczyć, bo praca była wykonana nad wyraz fachowo z najlepszego gatunku materiałów. Problem był o tyle, że był podpisany protokół rozpoczęcia robót i musiał być też protokół z odbioru roboty, a nie można było znaleźć faceta, żeby podpisał i wziął pieniądze. Dużo czasu i nerwów straciłam, zanim udało się wszystko sfinalizować i przekazać zapłatę. Jako placówka budżetowa nie mogliśmy sobie pozwolić na cieszenie się z takiego faktu i wykorzystanie sytuacji. Że też prywatnym inwestorom nie trafiają się takie sytuacje, tylko prędzej taie, jak opisał Mariusz.

czy wy myslicie ze Dorfi juz odeszla ????? mniejmy nadzieje ze nie ;(

Dorfi ma też wątek w galerii zdjęć, ale tam też jej dawno nie było....

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?170428-Dom-z-tradycjami/page6

Dorfi wracaj tutaj szybciutko!!!! :mad::mad:

ps. Mariusz P. Pięknyyyyyy dom!!! :yes:

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
Postępy idą niestety bardzo wolno. A przeprowadzka prawdopodobnie w wakacje. Dopiero w maju będą gotowe schody (a bez schodów się nie przeprowadzimy bo to zbyt niebezpieczne dla dzieci). Czerwiec mamy dość obfity w uroczystości rodzinne i w zasadzie nie został ani jeden wolny weekend, więc zostaje nam początek lipca. Z drugiej strony to i dobrze, bo nie będziemy się denerwować, że lekcje trzeba odrobić a tu nie wiadomo w którym kartonie książki i zeszyty ;)

• 3 weeks później...