Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kolumny zawsze w ostateczności można "przyodziać" w zawsze piękny i reprezentacyjny bluszcz ;) chociaż średnio mi się chce wierzyć że w Krakowie nie ma nikogo kto robi ładne kolumny :p

Pozdrawiam i życzę zdrowia (mnie też trochę choróbsko rozkłada ale się mu nie daje :D - w końcu trzeba chodzić do tej pracy by zarabiać na przyszły dom :] )

Firm oferujących kolumny jest kilka, ale albo nie taki kształt jaki chcemy, albo nie nadają się na zewnatrz, albo się okazuje, że te kolumny, które mają w ofercie to z Belgii sprowadzają i jak nam powiedzieli cenę to nam włosy dęba stanęły na głowach.

Taki bajer jak chce się ładny to jednak chyba trochę spory wydatek (dlatego ja raczej na nie uważałam przy projektach :p). A szukałaś może tu na forum ludzi którzy też mają kolumny które się Tobie podobają? Może oni mogą pomóc?

• 2 weeks później...
Piękne parkiety w dzienniku - właśnie na takie właśnie mozaiki pałacowe choruję do salonu :roll: :roll: Niestety koszt jest kosmiczny :( Widziałam kiedyś w Castoramie tego typu parkiet w niezłej cenie ok.100zł/m2, ale boję się taki parkiet kupować w markecie. Masz już namiary na wykonawcę?

Okoń Parkiety oglądałam kiedyś, ale nie skojarzyłam, że to te. Są też piękne parkiety z rozetą na środku salonu itp, tylko te ceny :o Cały czas szukam dobrego i tańszego wykonawcy 8) Jak wyszły kolumny?? U nas tak pada, że nic się nie da robic na budowie :(

• 3 weeks później...

Witaj, Dorfi :D

Widzę, że kolumny już są na miejscu :D Ciekawa jestem efektu po zdjęciu szalunków. Zdjęcie ze schodami mnie urzekło - cudne schody, dokładnie takie jak mi się marzą :roll: Takie schody mieliśmy mieć zgodnie z projektem, ale górale nam spascili upraszczając sobie sprawę i zrobili zwykłe schody ze spocznikiem :( , mało tego zrobili je też błędnie i teraz zastanawiamy się czy nie skuć wszystkiego i zrobić takie jak miały być zgodnie z projektem :roll: :roll: :roll: :roll:

• 3 weeks później...

Witaj wieczornie, Dorfi :D

Pooglądałam nowe fotki w dzienniku i jestem oczarowana :roll: :D Pięknie :D Jak znajdziesz chwilę, to wrzuć fotki Twojej Kamili z róznych stron elewacji, bo na tym, w pierwszym poście dziennika słabo widać. I jeszcze rzuty pomieszczeń. Spiżarka wyjdzie, ale nie wysuwaj jej zbytnio do przodu, żeby nie zepsuła schodów :wink: