kakaowy 01.09.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 A jakie materiały proponują wykonawcy? To co musisz zamówić napewno:- profile CD60- profile UD30- wieszaki obrotowe- pręty do w/w- łączniki krzyżowe- "pchełki"- wkręty do drewna minimum 35mm oraz podkładki do nich- wkręty do metalu 25mm- fizelina- gips na łączenia- gips szpachlowy lub gładź gipsowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 01.09.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Jeden tak: profil Głowny ok 600 mbŁacznik krzyzowy ok 500 sztwieszaki w zaleznosci od rozstawu belek na stropie ok 200- 250 sztŁacznik wzdłuzny ok 50 sztProfil obwodowy ok 200 mbdo tego trzeba doliczyc wkrety do drewna i do matalu kołki szybkiego montazu gips do łaczeń, gładz szpachlowa, siatka, akryl Drugi tak: -stelaż krzyżowy(oprocz 1,2a,10) -płyty g\k 12.5 białe 50 szt.(120x260 cm) -płyty g\k 12.5 zielone 10 szt.(120x260 cm)kuchnia,łazienka,ubikacja -profile UD 60\27 - 190 m(czterometrowe-48 szt.) -profile CD 60\27 -200 m(czterometrowe-50 szt.-na początek) -łącznik wzdłużny CD 60\27-20 szt. -łącznik krzyżakowy -40 szt. Jak jest różnica miedzy łącznikiem krzyzowym a krzyżakowym , czy może to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 02.09.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Hej HRABSKA.Odpowiadając na Twoje pytanie z priv'a, żeby było też dla potomności. Masz w zasadzie dwie możliwości przymocowania folii paroizolacyjnej w swoim suficie.1) Mocujesz do belek drewnianych jakimś trakerem. Potem warto każdą zszywkę dodatkowo zakleić, coby była pełna szczelność. I potem pod to stelaż2) Najpierw robisz stelaż i do niego doklejasz folię na taśmę dwustronną. Myślę, że jeżeli najpierw będzie stelaż i płyty a dopiero za jakiś czas wełna, to pomyśl nad rozwiązaniem 2. Ja u siebie robiłem wersję 1, bo najpierw kładłem wełnę i folię, potem tynki a teraz dopiero kończę stelaż i płyty. Co do samej folii. W zasadzie nie ma różnicy. Nie pakowałbym się w żadne folie aktywne czy aluminiowe. Kupujesz zwykłą żółtą. Możesz ewentualnie pokusić się o grubszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scaut.00 02.09.2008 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 noooo kolego kakaowy... myslalem, ze jak tak pisales o mocowaniu folii to cos sie znasz.. po ponizszym - widze ze nie bardzo... mozesz wyjasnic po co proponujesz mu pchełki??? To co musisz zamówić napewno: - profile CD60 - profile UD30 - "pchełki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 02.09.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 noooo kolego kakaowy... myslalem, ze jak tak pisales o mocowaniu folii to cos sie znasz.. po ponizszym - widze ze nie bardzo... A konkrety? mozesz wyjasnic po co proponujesz mu pchełki??? Chocby do skrecania lacznikow krzyzowych albo wzdłużnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 17.09.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 hahaha i tutaj skomentuje fachowość kakaowego prosze bardzo uważać na porady tego pana Więcej tutaj Na Białołęce kręci się forumowy Kakaowy - uważajcie http://forum.muratordom.pl/post2544733.htm#2544733 noooo kolego kakaowy... myslalem, ze jak tak pisales o mocowaniu folii to cos sie znasz.. po ponizszym - widze ze nie bardzo... A konkrety? mozesz wyjasnic po co proponujesz mu pchełki??? Chocby do skrecania lacznikow krzyzowych albo wzdłużnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 17.09.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 W cytowanym odnośniku watek rzeka,jedni opluwaja drugich i wszyscy maja racja.Prawda jest taka solidni fachowcy albo pracują już na zachodzie albo w solidnych firmach przy dużych inwestycjach na umowę o pracę albo robią na swoim.Dlatego namnożyło się pośredników bez doświadczeniaz firmą w walizce angażujących "złote rączki" z łapanki,na czarno.Co do meritum,podwójny stelaz to raczej ułatwienie i przyśpieszenie prac przy montażu sufitu o znacznym obniżeniu niż jakieś extra wzmocnienie.Płaszczyzna z płyt,szczególnie powyżej 10 m pracuje,tzn rozciąga sie i kurczy.Cały bajer polega na tym żeby wytrzymała tą pracę i nię pekała w środku ale przy ścianie.Dlatego połączenia przy ścianie wypełnia się akrylem po zagruntowaniu,unika się o ile to możliwe mocowania płyt do profili U,przestrzega rozstawu profili i stosuje wzmacniane gipsy i taśmy zbrojące.Co do stelażu krzyżowego na skosach to myśle że chodzi o zrobienie dobrego wrażenia na inwestorze i dodatkowy zarobek.Od 95 r udzielam się czynnie w branży ale nie doświadczyłem jeszcze rusztu podwójnego na skosach ani klejenia zszywe po takerze na folii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 18.09.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 daje sie folie na zszywki w przypadku jesli nie odrazu jest robiony stelaz pod sufity a chce sie miec ocieplone na zime poddasze. różnicy miedzy tak zamontowana folia a przyklejona do profili nie zauważyłem.wełna jest odizolowana i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 18.09.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 W cytowanym odnośniku watek rzeka,jedni opluwaja drugich i wszyscy maja racja.Prawda jest taka solidni fachowcy albo pracują już na zachodzie albo w solidnych firmach przy dużych inwestycjach na umowę o pracę albo robią na swoim.Dlatego namnożyło się pośredników bez doświadczeniaz firmą w walizce angażujących "złote rączki" z łapanki,na czarno. dokładnie mam podobne wrażenie i po tym co widziałem i mam u siebie w domu jak widzę że ten człowiek kolejny raz "radzi" to mnie krew zalewa - przepraszam za OT ale uznałem że nie ma co machać ręką na oszustów - prawdziwy facchowiec się pozna ale przeciętny inwestor forumowy podobnie jak ja może dać się naciągnać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 18.09.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 daje sie folie na zszywki w przypadku jesli nie odrazu jest robiony stelaz pod sufity a chce sie miec ocieplone na zime poddasze. różnicy miedzy tak zamontowana folia a przyklejona do profili nie zauważyłem.wełna jest odizolowana i tyle Chodziło mi o zaklejanie taśmą zszywek po takerze o czym pisał wcześniej któryś z forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts